03.07.09
14:00
Здравейте искам да попитам ако ходя 2 пъти в седмицата да плувам и 2 пъти в седмицата на фитнес и се храня добре може ли да очаквам покачване на килограми.Ето малко инфо за мен 15г 177-8 висок 61 килограма занимавам се с футбол целта ми е да покача още 6-7 килограма искам да подчертая че в момента не тренирам(футбол) спрели сме тренирофки и искам в тази пауза от 1-2 месеца да покача някой килограм .Благодаря на всички който ще си направят труда на напишат 1 коментар ;-P
погледни диетите за покачване на тегло.. с добро хранене и няколко тренировки на седмица.... защо не ;)
Добре мерси.А как да ги комбинирам имам предвид понеделник фитнес вторник плуване сряда почивка четвъртък фитнес петък плуване нещо подобно или има и по добри варианти :)
Говори с Петко К, той има добър опит в двудневния сплит.
Т.е, при него очеивдно е сработил. А плуването би било като едно много добро допълнение. Предполагам трябва да се вземе в предвид натоварването на гърба и гърдите при плуването и да се съобрази с тренировките.
то,да кажем има доста още да растеш,но няма невъзможни неща,иначе храна определено трябва,защото плуване+фитнес,пък и на футбола много енергия отива
Смяташ ли да се занимаваш с плуването или с фитнеса сериозно или ще ги комбинираш просто за поддържане на форма?
Плуване съм тренирал от 5-6 годишен до преди 2 години. Трбява да знаеш някои основни неща.
Не можеш да постигнеш добри резултати в плуването с голяма мускулатура и при професионално трениране на плуване не можеш да постигнеш голяма мускулатура. Виж просто всички взели участие на олимпиадата. Ние тренирахме така. Две тренировки на ден - 1. Сутрин - или кардио или кръгова тренировка във фитнес придружено със стречинг.
2. Следобяд - Плуване - от 5-8 км.
Може да направиш слабо и много добре оформено тяло ако искаш да се занимаваш по- сериозно с плуване.
Ако искаш по-сериозно да се занимаваш с бодибилдинг също ще ти е трудно да качиш много мускули дори при кратки тренировки. Трудно не значи невъзможно. И също така имай впредвид, че аз съм тренирал плуване до 14 годишна възраст и не съм бил на диети и подбни неща и не съм много на ясно как ще ти подействат, но като започвах фитнеса(8ми клас) в залата си говорих с някъв дърт билдър и той ми обясни за плуването и щангите и защо не са много хубава комбинация, но не помня особено много.
Нямам намерение да се занимавам с нито едно от двете сериозно просто искам през тази пауза в която не тренираме да покача някой килограм понеже ми трябва малко физика за футбола.
Ами за 1-2 месеца можеш да качиш много малко мускул. Пък и не ти е нужно да си мускулест за футбула или поне така мисля. Виж ония Кристияно къв е хилав. :D
Мнението беше редактирано от freak? на 03.07.09 20:42.
Еми не трябва да си Корав ами по здрав физически а аз сам си салбичък затова искам да кача още някой друг килограм :)
А относо: Кристиано Роналдо май не си го виждал съблякан не казвам че е корав но за футболист си има супер тяло ;) Ето ти една снимка :)
Мнението беше редактирано от Tipaj на 03.07.09 21:00.
7-8 години съм тренирал футбол... и аз бях доста слабичък... хилка.. трябва малко маса да има трудно ми беше ..
Не ти трябват протеини и добавки не ги слушай. Тоя протеин ако не го включиш в хубава тиета все едно пиеш ония буьони на галина бланка хахах.
Off: Бе като погледна олимпийците, хич не са със “слаби и оформени” тела. Едва ли наистина фитнеса и плуването, говорейки за големи мускули, вървят ръка за ръка, но със сигурност плувците имат едни от най-хармоничните тела, поне за мен.
Не не протеин неискам да взимам само ще си хапвам определените храни яйца,овес,мляко,месо,ориз,извара,ядки такива работи :)
Ходи понеделник, сряда и петък на фитнес, прави кръгови тренировки. Събота или неделя може да отидеш да поплуваш
Ами аз миналият месец ходих 4 пъти в седмицата но реших да наблегна на краката понеже както казах по рано тренирам футбол и да ходя 2 пъти в седмицата на фитнес и 2 на плуване понеже и един приятел ме нави да ходим.Имам и друг въпрос може ли да комбинирам краката с още нещо да речем единият ден крака+ръце а 2рият крака+корем или гърди?
казано от Somenone на 04.07.09, 08:34:
Off: Бе като погледна олимпийците, хич не са със “слаби и оформени” тела. Едва ли наистина фитнеса и плуването, говорейки за големи мускули, вървят ръка за ръка, но със сигурност плувците имат едни от най-хармоничните тела, поне за мен.
Имаше подобна дискусия, че плувците не могат да бъдат релефни или мускулести. Беше свързано с това, че тренировката им се пренася от залата (както при нас) във водата - там налягането е различно и мускулите не могат да се развият от това. Дали казах глупост, не знам, но определено ако си седнеш на дупето и прегледаш 1000000-те теми “Плуване и фитнес” и тем подобни ще я намериш точната тема на разговор, за която говоря. : )
Добре,а може ли да комбинирам както казах по горе Крака+Ръце в единия ден и Крака+Корем или Гърди въобще с нещо мога ли да ги комбинирам краката ???
05.07.09
07:04
Ако тренираш спринтово плуване(50 и 100 метра) може и да направиш здраво тяло,най-вече гръб.