Добра ли е тази комбинация?

IV

04.07.09
15:52

Яйцата са важни за мускулната ни маса това е ясно. Чувал съм, че приемът им, когато са варени е най - добър и на 6-7 белтъка е добре да се изяжда един жълтък. Искам да ми разясните защо трябва да ям само белтъка или защо да отбягвам жълтъка и т.н, а главния ми въпрос е след като яйцата влизат най - добре като са варени, тяхния прием сурови не е ли ефикасен? от 3-4 дена пия тази комбинация:
чупя 3 яйца в голям съд, нарязвам един банан или някакъв плод, добавям една лъжица течен шоколад разбивам с миксера изливам в чаша и пия. Правя си от този шейк преди и след тренировка. Слагам банана защото е въглехидратен, шоколада, защото казват, че е добре да се взема по малко сладичко, а 3те яйца, защото от 2-3 яйца се набавят по около 15 гр протеин, а според много хора това е достатъчна доза преди и след тренировка. понякога и сутрин си правя от тази комбинация но пия на ден минимум 2 шеика. Има ли опасност от натравяне от приема на 5-6-7 яйца на ден като примерно 4-5 сурови , 1-2 варени и как е по добре да ги вземам варени, сурови разяснете ми малко ако е възможно

04.07.09
16:01

Хапвай си яйцата цели - не знам от къде си чул тези неща. Мазнините в жълтъка са “полезни” + без достатъчно жълтъци няма да се усвоят белтъците и са най-богати на витамини.
Шоколада - може да го оставиш пасс ... и този шейк си го прави след тренировка. Ако ще са сурови яйцата ги измивай с топла вода и препарат преди да ги ползваш.
Аз хапвам на ден по 6-9 според зависи колко мисо ще хапвам :)
Има опасност ако са сурови за салмонела.

IV

04.07.09
17:41

аз ги мия с топла вода преди да ги счупя ама кво да ги спра ли суровите има ли опасност ако ям 1-2-3 варени яйца и 4 сурови ?!

04.07.09
17:56

Ми аз сутрин понеже ме мързи понякога да дъвча си ги пия. Но си е на моя глава.

IV

04.07.09
19:57

ок ще разпитам доктори мерси много изключително съм ти благодарен :*

TR

05.07.09
05:40

казано от tonu на 04.07.09, 16:01:

Мазнините в жълтъка са “полезни”

Това е мнение на някои хора , други казават ,че не са толкова полезни ами направо вредни. Аз съм неутрален.. ОБаче друг минус на жълтъците са ,че има много сяра.

IV

05.07.09
06:48

... това е лошото в нета, всеки е на различно мнение и хората не знаят на кой да се доверят...

05.07.09
07:21

То самата медицина няма още единно мнение по тоя въпрос.Публикуват се различни,противоречиви и взаимноизключващи се резултати от изследвания. Нещата не са докрай изяснени.Знае се,че умерено холестерол е полезен за повече тестостерон,анаболния хормон.А сярата за която са писали по-горе влиза в състава на някои аминокиселини и разни ензими и полезни вещества.За суровите яйца трябва се действа внимателно.Който ги обича,да мие отвън черупките не само с топла вода,ами и някакъв препарат за чинии може.Яйцата са еталон за полезна храна с пълен набор от аминокиселини.

05.07.09
07:52

Да ядеш сурови яйца през лятото е смела постъпка; не си прави експерименти със здравето, защото може да хванеш салмонела.

IV

05.07.09
20:44

ами тогава ще хапвам едно две сварени яйчица на ден и през ден ще пия по 4 сурови с тоя шейк примерно понеделник си ям сварени вторник сурови и т.н а попринцип и аз съм чувал че лятото не е хубаво да се консумират яйца в какъвто и вид да са или поне не много,,

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1