05.07.09
10:36
Здравейте,
посъбрах малко пари и сега смятам да ги вложа в себе си :)
Целта ми е да кача маса, като преди това леко сваля малко мазно :)
За целта смятам да си взема - L-carnitine 2000mg. 20amp. (BioTech) - който трябва да ми стигне за 20 дена през които целта ми е да сваля 1-2 кг мазно, естествено ще направя и лека диета + повече повторения в залата, а за кардио ще мина с плуване като ходя на плаж :D
След тези 20 дена почвам да качвам. За целта смятам да купя следните продукти:
1. American sports nutrition - American Mass - 4,530 гр. (gainer)
2. Primaforce Creatine ethyl ester - 500 гр.
3. American Sports Nutrition Glutamine - 500 гр.
(4. EST NO Xtreme - 120 tabs - за това още се чудя - посъветвайте ме дали е хубав продукт, има ли смисал да го добавя, или да заместя глутамина с него).
Така първият ми въппос е относно гейнъра - пише че дозата е 230 грама в която се съдържат 50 гр протеин. Тъй като си мисля, че за мен 50гр протеин на един прием са доста смятам да разделя на две дози по 100 гр. ( в които трябва да има около ~22 гр протеин).
И така въпроса ми е в тренировъчен ден дозите да ги пия - 1 сутрин и 1 след тренировка (по 100 гр) или 1 преди и 1 след тренировка ?
В нетренировъчен ден 1 сутрин и 1 след обяд ?
За креатина и глутамина незнам колко са точно дозите но смятам че са около 5 гр на ден, нали? Които мога да пия след тренировка (глутамин и креатин) и преди трен ( креатин).
Това са ми въпросите, приемам и съвети всякакви.
PS: на почти 19 години съм, 172 см, 70 кг, момче, стаж около 4 години ( чисто 3 и нещо, като махна прекъсванията).
Добавки съм пил само 2-3 кила протеин и 200 гр креатин монохидрат като невидях особен ефект и Animal M-Stak , от който видях най голям ефект щото го пих в комбинация с протеин и пак качих главно сила :)
Това е от мен,
Благодаря ви за отговорите
05.07.09
10:42
Според мен гейнъра го пий сутрин и след тренировка. За креатина ,да по 5 грама.
П.П. Който има протеин и не му трябва,да ми пише ,че нещо ме хвана кризата. ;-P
АХАХахахахххаха Благо , очаквай да те затрупат с протеин , след това изказване :-P
Мнението беше редактирано от Гошко на 05.07.09 10:46.
05.07.09
10:47
Глутамина може да го пиеш и по повече от 5 грама на ден. ;) Зависи за колко време искаш да ти стигне.Чел съм, че и по 20 грама да пиеш на ден пак няма проблеми и ще ги усвоиш.Иначе преспокойно може да добавиш още 5 грама глутамин на ден.Примерно в тренировъчни дни след тренировка и преди лягане, а в нетренировъчни само преди лягане да кажем. ;)
05.07.09
10:50
:lol: :lol: Знам,че има добри хора....хахахах :-P