Гърди и Трицепс

06.07.09
19:27

Здравейте в момента тренировката ми за гърди се състои от:
1.Избутване на дъмбели от лег.
2.Избутване на лост/дъмбели от полулег
3.Флайс
4.Кофички
Трицепс
1.Избутване с тесен хват от лег
2.Френско от лег
3.Кофички с акцент върху трицепса.

Не се тренират в един ден.

Искам да променя малко програмата си за тези две мускулни групи,може ли да ми предложите някакви други базови упражнения за показване на ММ.

06.07.09
19:38

казано от Biad__ на 06.07.09, 19:27:

Здравейте в момента тренировката ми за гърди се състои от:
1.Избутване на дъмбели от лег.
2.Избутване на лост/дъмбели от полулег
3.Флайс
4.Кофички
Трицепс
1.Избутване с тесен хват от лег
2.Френско от лег
3.Кофички с акцент върху трицепса.

Не се тренират в един ден.

Искам да променя малко програмата си за тези две мускулни групи,може ли да ми предложите някакви други базови упражнения за показване на ММ.

За трицепси ти препоръчвам да правиш разгъване на дъмбел зад глава, лично аз го правя като 1во упражнение във всяка тренировка за трицепс, с 2 ръце го правя с тежък дъмбел. Най добре разгледай тук опражненията, и сам си прецени кое ти харесва, http://www.bb-team.org/fitness/exercises/ :)

06.07.09
19:48

След три ‘бутащи’, в които активно се включват трицепсите, нямаш нужда от 3 упражнения за трицепс. То и да имаш, надали ще е много качествено.
Френско и някакво разгъване ще ти е достатъчно.

Мнението беше редактирано от 6th на 06.07.09 19:49.

06.07.09
20:51

Гърдите и трицепс не ги тренирам в един ден.

06.07.09
20:56

за трицепса пробвай да разгъваш на скрипец с една ръка,много добре влиза,поне при мен

TR

07.07.09
05:34

По-базово от избутване на лост с широк хват от лег за гърди незнам дали има... Смени кофичките с оформящо упражнение а френското от лег с такова за седеж, защото изтласкването и френското от лег не работят силно за дългата глава на трицепса.

08.07.09
07:25

Лично аз упражненията за гърди не съм си ги променял с години (лег, полулег, флайс). Но винаги може да се разнообрази, като вместо с лостове и дъмбели замениш с машини.
Относно трицепса, много добро упражнение е кик-бека. Споменатото с дъмбел с 2 ръце зад врат или с 1 ръка. Вариант са и скрипците - с въже, с лост...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1