DHEA- поредната заблуда?

26.05.06
10:58

http://www.androgen-steroids.com/dhea.html
Тук има интереснен експеримент направен с две групи , на едната са давали плацебо , а на другата по 150мг. ДХЕА на ден за 8 седмици.
За тези, които не разбират немски ще обобщя, че няма разлика в мускулната маса и мазнините в двете групи на края на експеримента.
Единствено, което се наблюдава е леко завишеното ниво на андростендион , но то пък не води до завишение на нивата на тестостерона , което е реалната цел и което би спомогнало за повишаване на мускуланата маса :idea: .
Кръвната картина , черен дроб, лош и добър холестерол не се променят.
С една дума приема на ДХЕА не оказва никакво положително въздействие върху тренировките и е учудващо, че все още някои производители го препоръчват за покачване на мускулна маса и също така, че някои хора го купуват!

26.05.06
11:49

[quote author=“red”]http://www.androgen-steroids.com/dhea.html
Тук има интереснен експеримент направен с две групи , на едната са давали плацебо , а на другата по 150мг. ДХЕА на ден за 8 седмици.
За тези, които не разбират немски ще обобщя, че няма разлика в мускулната маса и мазнините в двете групи на края на експеримента.
Единствено, което се наблюдава е леко завишеното ниво на андростендион , но то пък не води до завишение на нивата на тестостерона , което е реалната цел и което би спомогнало за повишаване на мускуланата маса :idea: .
С една дума приема на ДХЕА не оказва никакво положително въздействие върху тренировките и е учудващо, че все още някои производители го препоръчват за покачване на мускулна маса и също така, че някои хора го купуват!

Е то ако производителите не го препоръчват нема кой друг да им прави реклама  :wink: Иначе мерси за инфото тъкмо бех решил Юли да почна ДХЕА

26.05.06
13:55

[quote author=“kazz”][quote author=“red”]http://www.androgen-steroids.com/dhea.html

Е то ако производителите не го препоръчват нема кой друг да им прави реклама  :wink: Иначе мерси за инфото тъкмо бех решил Юли да почна ДХЕА

Ами аз вече си взех :cry: , и сега се разтърсих за инфо.....
Няма полза , казвам вече и от личен опит.

26.05.06
14:35

Не знам аз сам пил DHEA ot 25mg сутрин и вечер s tribulus na Optimum от 625 за 1 месец и качих доста сила и  обеми , все пак не забравяйте че това е все пак добавка за хора над 30 години !!!!

26.05.06
14:37

http://www.climacterium.com/bama/bul/book/book404.htm

26.05.06
14:42

[quote author=“dido_2005”]http://www.climacterium.com/bama/bul/book/book404.htm

Той обаче не влияе на либидото, защото не се превръща в тестостерон.
ами нали и аз точно това казвам , ти само го потвърждаваш с този линк :wink:

26.05.06
15:17

не знам дали повишава тестостерона но аз като го го вземах ми се дигна много силата общото състояние и си постоианно в ерекция не съм специалист по ендокринология но мисля че за спортисти над 30 години е препорачителен на цикли !

26.05.06
15:27

http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/dhea.html

26.05.06
15:34

Аз пък само с трибестан качих много силата и масата за тебе нз дали ти е било от ДХЕА или от трибестана и нямам намерение да спорим но мисля че по-големия напредък се дължи на трибестана

26.05.06
15:45

Възможно е! Но доколкото ми обясни мой приятел които им амагазин за добавки DHEA в тялото се превръща до тестостерон и естроген след разпад на първо ниво а андоростендиона на 2 нива! Общо взето това си е един прохормон които в тялото се разпада до тестостерон които тялото използва!

26.05.06
15:46

[quote author=“kazz”]Аз пък само с трибестан качих много силата и масата за тебе нз дали ти е било от ДХЕА или от трибестана и нямам намерение да спорим но мисля че по-големия напредък се дължи на трибестана

Е аз ги взимам и двете и пак не съм доволен :roll: . И за трибестана има подобна статия , експеримент с две групи, ще я нахвърля и нея набързо. Аз вече съм решил да не взимам никакви добавки освен протеин и витамини :arrow: вече се убедих, че тази индустрия е една от най-печелившите и то заради такива като нас, аматьори, а професионалистите карат само на месо, протеини и стероиди :lol: , да не си мислите че пият хилядите добавки, които съществуват, въпреки че са им без пари ( а даже и пари ще им дават за да казват, че ги пият) :idea:

26.05.06
15:53

[quote author=“dido_2005”]Възможно е! Но доколкото ми обясни мой приятел които им амагазин за добавки DHEA в тялото се превръща до тестостерон и естроген след разпад на първо ниво а андоростендиона на 2 нива! Общо взето това си е един прохормон които в тялото се разпада до тестостерон които тялото използва!

Точно обратното е андростендиона е едно стъпало преди тестостерона, и за него е правено изследване като се оказва, че само при количества от над 300мг. на ден оказват някакво влияние на нивото на хормоните, но се  повишават само естрадиола и естрогена( така ли се пише на бълг.?) и понижават добрия холестерол.Не оказва никакво влияние на сила и мускулна маса!!!
http://www.androgen-steroids.com/include.php?path=content/content.php&contentid=27
П.П.
Ти какво искаш да ти каже продавач на добавки :lol: ........

26.05.06
15:56

Не знам колко ти е стажа но най добрия начин за качването на мускули е ПРОСТО ДА ХОДИШ В ЗАЛАТА!!! :) ! А ИНАЧЕ В МОМЕНТА ПИЯ NOXPLIOT ПРЕДИ ТРЕНИРОВКА И CELLMASS СЛЕД - ДА ТИ КАЖА СКЪПОТО СИ Е И ХУБАВО :) УСПЕХ!

26.05.06
16:03

[quote author=“dido_2005”]Не знам колко ти е стажа но най добрия начин за качването на мускули е ПРОСТО ДА ХОДИШ В ЗАЛАТА!!! :) ! А ИНАЧЕ В МОМЕНТА ПИЯ NOXPLIOT ПРЕДИ ТРЕНИРОВКА И CELLMASS СЛЕД - ДА ТИ КАЖА СКЪПОТО СИ Е И ХУБАВО :) УСПЕХ!

Ами стажа ми е около 20г. с вдигане на железа и висене по лостовете ,просто сега малко съм се задълбал в теорията,:wink: . А за залата си прав , просто идеята ми беше , че фирмите производителки и дистрибуторите разпространяват митове около различните им все по-нови и ефикасни продукти.......Аз мисля , че всичките те са излишни и дори вредни на аматьрско ниво.
Вредни защото вместо да си дават парите за качествена храна хората ги дават за всякакви измислени добавки от които очакват чудеса и лесни резултати.

26.05.06
18:07

аз ги взимам и двете и пак не съм доволен  . И за трибестана има подобна статия , експеримент с две групи, ще я нахвърля и нея набързо. Аз вече съм решил да не взимам никакви добавки освен протеин и витамини

ee човек стига бре, как така с лека ръка отрече трибулуса :) това че на тебе не ти влияе както пише на опаковката може да зависи от 1 тон фактори които са извън добавките че и храненето.Постни я статията макар че аз лично съм скептичен

26.05.06
19:35

[quote author=“red”][quote author=“kazz”]Аз пък само с трибестан качих много силата и масата за тебе нз дали ти е било от ДХЕА или от трибестана и нямам намерение да спорим но мисля че по-големия напредък се дължи на трибестана

Е аз ги взимам и двете и пак не съм доволен :roll: . И за трибестана има подобна статия , експеримент с две групи, ще я нахвърля и нея набързо. Аз вече съм решил да не взимам никакви добавки освен протеин и витамини :arrow: вече се убедих, че тази индустрия е една от най-печелившите и то заради такива като нас, аматьори, а професионалистите карат само на месо, протеини и стероиди :lol: , да не си мислите че пият хилядите добавки, които съществуват, въпреки че са им без пари ( а даже и пари ще им дават за да казват, че ги пият) :idea:

Много вярно :cry: вече съм решил да не взимам никакви добавки  :idea:

26.05.06
21:44

Не ми се чятаха сички мнения,искам просто да споделя вчера гледах  някаф филм по дискавари(които има кабелна знае за какво става въпрсос)  та , няквава  жена е пила  ДХЕА и е умряла  по време на сън , и  там тия доктори и учени обясняваха  че според тях , това се дължи на ДХЕА-та  понеже е взимала много високи дози с цел против  стареенето, не го казвам да ви сплашвам просто просто споделям какво видях вчера !

FU

09.07.09
12:00

po 50 mg na den sled obilen obed

09.07.09
12:55

Темата е доста “прясна” бро.

27.12.12
11:38

Чудя ви се на акала на тези от вас които са недоволни от ДХЕА-та. Първо това не е стероид, не може да очаквате огромна разлика от него, в противен случаи то най- малкото нямаше да струва 40лв (средно). Другото което е, не си мислете, че само една добавка колкото и да е хубава е достатъчна, за оптимален ефект е хубаво да се комбинират 3 или 4-ри. Например аз пия ДХЕА заедно с трибестан на нау креатин на оптимум нутришън и протеиновата матрица на гаспари. Целта ми е не толкова качване на маса колкото покачване на сила и да доволен съм от комбинацията. Възстановявам много бързо между сериите качил съм и сила.

27.12.12
13:56

По-стара тема не можа ли да намериш ?Още малко и на училище трябва да я пращаме :D .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1