Височината-проблем за много хора

06.02.05
12:22

Здравеите ! Незнаех каде да поставя тази тема така 4е може да ме извините . Тааа въпросчето ми е много общо и искам всички да споделят мнението си.
Аз съм на 17години но съм 1.65 (52кг).С тялото се спрявам добре тренирам от 6месеца.Но много ми се иска да поизрасна с още 10см.И сега съществената част.Мислите ли че ако си измисля някакав лост вкъщи ....и започна да вися на него по 5-10мин всеки ден...с продължение на месеци...ДАЛИ ще имам някаква промяна ???
Ако е имало някои ентосияст които се е пробвал или имате информация за такъв опит...споделете...
Много благодаря и се надявам че тази тема няма да е в помощ само нма мене

06.02.05
13:03

Такъв ентосиаст не познавам, но мога да те успокоя човек расте до21-22 години, така че има доста време пред теб. А това за висенето, чувал съм че помага ама до колко нямам опит.

темата е доста разнищена из форумите, все пак да спомена че според мен няма да има ефект,ще е измама ако се измериш веднага след като си висял че може би си се издължил с 0.5см заради изпъването на гръбначния стълб но после всичко се връща постару му. според мен нищо не помага да станеш по висок,генът е отговорен до 90% за височината,така че се надяваи да стане от само себе си.

06.02.05
14:12

Ами не мисля,че висенето е най-удачното :D .Както MI5 каза 90% е ген.Защо не почнеш да тренираш баскетбол или волейбол?Ефекта със сигурност ще е по-добър.

06.02.05
14:22

[quote author=“zlia_morkov”]Здравеите ! Незнаех каде да поставя тази тема така 4е може да ме извините . Тааа въпросчето ми е много общо и искам всички да споделят мнението си.
Аз съм на 17години но съм 1.65 (52кг).С тялото се спрявам добре тренирам от 6месеца.Но много ми се иска да поизрасна с още 10см.И сега съществената част.Мислите ли че ако си измисля някакав лост вкъщи ....и започна да вися на него по 5-10мин всеки ден...с продължение на месеци...ДАЛИ ще имам някаква промяна ???
Ако е имало някои ентосияст които се е пробвал или имате информация за такъв опит...споделете...
Много благодаря и се надявам че тази тема няма да е в помощ само нма мене

Батка всичко опира до ген възможно е да има някакъв прогрес ако спортува6 баскетбол или волейбол ама пак всичко си е ген и аз съм нисък ама кво да праиш  :roll:

06.02.05
17:58

Относно растежа до 21 години така е , но той е минимален . Регистрира се растеж но той е минимален замислете се колко човека познавате да са пораснали след 17 години - аз не се сещам . Относно висенето - брат ми е баскетболист и затова по всякакъв начин се мъчеше да порасне , започна да виси и на 18 годишна възраст дръпна около 3-4 см за 3 месеца което не е малко . Най-добре е да се виси сутрин веднага като станеш от леглото . Тогава ставите са отпуснати или нещо такова ми обясняваше ... 10 минути трудно ще  висиш без фитили затова се виси докато усетиш натоварване на хвата , слизаш и след около минута като си починат ръцете пак. Нещо като серии.Успех!

06.02.05
19:21

Абе и да си толкова нисък не е чак толкова зле,поне ще трупаш повече.Нали знаеш-всяко зло за добро :wink:

06.02.05
23:52

Трудно пич 10 сантима са много но до 22 ще си растеж някои препоръчваха подскоци за растеж но не съм много в час по колко се правят

07.02.05
08:49

Абе и аз имам същите опасения като zlia_morkov щот съм на 16 г и съм 1.72 , тежа 75 кила ( :oops:  с тая маса голям тюфлек станах , особено с тоз корем но няма как... :oops: ) висок , това според вас добре ли е???

07.02.05
10:46

Ами зависи какво имаш предвид под висок.За мен идеалната височина е 1.72-3 до 1.77-8.Ама ти си 1.72 и си мислиш,че си нисък ли :?: Пък и 75 кг не са чак толкова много(в никакъв случай не са и малко) :)

WO

07.02.05
12:08

абе спокойно, бе хора...тепърва ще растете на височина...баскетбол, волейбол или подскоци ще са ви допълнителен + , на се притеснявайте отсега  8)

07.02.05
18:19

Още пък по малко от тренировките,като си имате да си растете ще си порастнете пък и това ви стига даже

09.02.05
12:31

Подкрепям мнението на Martin87, Аз на твоите години започнах да се занимавам с волейбол и друпнах доста сериозно сега съм 190 см.,

Nikav написа “Относно висенето - брат ми е баскетболист и затова по всякакъв начин се мъчеше да порасне , започна да виси и на 18 годишна възраст дръпна около 3-4 см за 3 месеца което не е малко”
Ако ще кача за 3 месеца 3-4 см съм готов да се вися по 1 час на ден,ама маи просто му е било писано да порасте на височина по късно

OH

10.02.05
23:03

Аз също от баскетбола дърпнах малко като че ли... А относно висенето - значи в йогата има едно упражнение, където се разтягаш целия - ако го правиш всяка сутрин порастваш с няколко сантиметра. Предполагам че и за висенето важи.

11.02.05
00:13

Ми аре кажи го това улражнение де. И да питам по принцип височината нали трябва да е колкото ширината при протегнати настрани ръце, при вас така ли е защото на мен височината ми е с около 5 сантиметра по-малко.

OH

13.02.05
22:02

Ами упражнението е така - преплиташ си пръстите на ръцете, така че пръстите ти да дойдат над кокалчетата, след това завърташ така, че дланите ти да сочат навън, а не към теб. Вдигаш си ръцете така колкото можеш над главата си, вдигаш се на пръсти и започваш да се опъваш яко. Номера е да се разтегнеш максимално. Няколко пъти се прави така всяка сутрин.

AC

13.02.05
22:24

Горното и аз съм го чувал, но не знам колко е добро...

Иначе имаше едно време една програма, тя беше дългичка, но основното е висене на лост, разтваряйки краката настрани, след това напред (като бягане) и накрая лягане върху някоя по- малка топка под гръбнака- започвайки от 6мин, увеличавайки и стигайки до 10. Висенето на лост треа да ти е на няколко пъти (пр. 5, като общо 6-7мин се събира.) Прави го през ден примерно...

15.02.05
19:50

Ми тези упражнения едва ли ще помогнат за растеж, те са си за разтягане ама на мене много добре ми идват, че водя малко залежал живот, та да изпукам малко гърба. А иначе пак да питам при вас височината равна ли е на ширината с протегнати встрани ръце, нали се сещате като картината на Леонардо.

16.02.05
14:09

И аз искам да порасна поне още 5см ама не става :roll:  Сега съм 178 и се меря през ден на касата на врата ама не пораствам и тва си е а съм на 21 почти. :roll:  Имам приятел който е 195 и като тръгнеме на някъде просто няма начин да не избивам комплекси :oops:

Току що се измерих и с разпънати ръце съм 179 иначе 178

Сега от няколко дена подскачам с изпънати ръце нагоре като си хващам единия палец и се стремя с всеки подскок да докосвам тавана.Дано даде резултат :roll:

16.02.05
14:42

А стига де.
Какви комплекси при ръст 178? Аз като съм 169 см. направо да се самоубия викам. И аз имам приятели по 190 см. и нагоре. 178 е перфектен ръст. На 21 години няма да растеш повече, какво остава пък за 5 сантиметра. Теорията е едно, но практиката сочи друго.

16.02.05
15:38

169 ама си доста як и набит или поне така личи на снимките така че си си добре докато аз нито съм як нито съм висок. :roll: Сега се стремя и с двете да се справя.Продължавам с подскачанията пък поне 1см да е пак ще е от полза :wink:

AC

16.02.05
17:14

Абе пич, 178 хич не са малко, ти луд ли си?! Аз съм 177…

Иначе днес имаше един пич в залата, който беше сигурно 173- 4, обаче беше огромен (давам му много зоб и поне 6 год. сериозни тренировки). Мога да ти кажа, че и жени и мъже го гледаха  :shock: и ако си мислиш, че някой си е казал “нисък е”...

16.02.05
17:30

...

Мнението беше редактирано от maxx_muscular на 13.04.14 11:10.

16.02.05
22:51

Е братле чувствай се прецакан принципно трябва да станеш висок колкото баща си повечето хора, за които се сещам са така. Иначе нали 95 процента от ръста бил генетика значи да кажем ако генетично трябва да станеш 170 можеш да пораснеш до 178,5, което никак не е малка разлика така, че ако имате възможност си тренирайте баскетбол, волейбол и т.н. Иначе за бодибилдинга ръст няма въпреки, че според мен по- ниските са си прецакани - по тесни рамена по-гадни пропорции и др. такива.

18.02.05
14:42

Ае май сте прави! Добре съм си на височина. :D Само малко килограмите да сваля и да се стегна и всичко ще е ОК :P

19.02.05
00:46

Е значи аз трябва да се чувствам на място с моите 189 см  :lol: за 18 годишен :) И нека да спомена нещо гена си е ген... но все пак зависи от кой род ще вземеш повече
майка ми е 168-170, баща ми е 175, а аз приличам чак на пра-дядо си ... метнал съм се 2 поколения назад. По телосложение  на него приличам, по бащина линия. 
А и съм играл любителски доста баскетбол на 14-15-16г. възраст, което също ми даде напредък. Така, че правете си сметката аз съм с 14см по-висок от баща ми. Спорта може да ви удължи доста, ако го започнете на време. А като казахте за комплекси онзи ден в залата дойдоха 2ма баскетболисти да тренират по 215см ..... чак на мене ми стана неудобно а представям си на тези които са по 170см :)

JI

19.02.05
01:26

колкото си по ниск1к толкова по лесно правиш маса а ниските не са прецакатни с тесни рамене моа ти кажа щото и аз не съм от най високите 174-3 ама имам доста широи рамене то тва си е и до кост ....
ама представяте ли си деда сте над 19 и несщо много повече средства отиват за подръжка на тялото  , храна ..... е яко е но и има недостатъци  :roll:  аз повече от 1 80 не искам да стана ся сам на 15 и мисля че само с финтеса ще го постигна

хах,аз пък не мога да не си призная че кат видя некво говедо ама 1.60 примерно и си казвам “ама си нисък нали бее,нема кои да ти помогне..а аз ще те стигна на размери,само дет ще те гледам отгоре :twisted: “..иначе нека дам инфо за мен-182см,76кг,16години,нека съм гърчъв,ама да стана 1.85,пък после нема да имам грижи,мога да се похваля само с голяма сила,нещо тялото не върви...
П.С. (всъщност съм по мускулест от 90% от съучениците ми от моя випуск в даскало),а Христомир винаги когато му похваля нещо по тялото се сещам-”ама е кинта и 20..”

AC

19.02.05
17:02

[quote author=“MI5”]хах,аз пък не мога да не си призная че кат видя некво говедо ама 1.60 примерно и си казвам “ама си нисък нали бее,нема кои да ти помогне..а аз ще те стигна на размери,само дет ще те гледам отгоре :twisted: “..иначе нека дам инфо за мен-182см,76кг,16години,нека съм гърчъв,ама да стана 1.85,пък после нема да имам грижи,мога да се похваля само с голяма сила,нещо тялото не върви...
П.С. (всъщност съм по мускулест от 90% от съучениците ми от моя випуск в даскало),а Христомир винаги когато му похваля нещо по тялото се сещам-”ама е кинта и 20..”

Споко, щом си на 16 докато порастнеш има време да ти дойде акъла...

акъла и височината,не забравяй
П.С. повече от ясно е че ще има супер много несъгласни с моито мнение,ама не се сдържах да го премълча,не искам да критикувам когото и да било,просто така виждам нещата-всичко се постига с времето,но колкото си висок,толкова си оставяш..за някои 170 може да е перфектната височина,за други 160,а за мен-185…

20.02.05
01:28

Не можеш да се гордееш с нещо, което си имаш по наследство. Все едно да се гордееш с това, че имаш сини очи или руса коса. Ръста е 90% генетика. По - нататък, при реализацията в живота, ръста ще е последното нещо, което ще ти помогне. Е, освен ако не ставаш манекен ;)

02.02.06
14:30

Аз съм на 18 години, 178см. висок. Почнах много набирания и висене на лост и съм сигурен, че след година ще съм дръпнал до 183-185см. :lol:
С постоянство няма невъзможни неща!

02.02.06
20:42

[quote author=“aviator”]Аз съм на 18 години, 178см. висок. Почнах много набирания и висене на лост и съм сигурен, че след година ще съм дръпнал до 183-185см. :lol:

Ами надявай се ,няма лошо.Накрая ще се окаже че си пораснал но не от висенето а от генния запис

02.02.06
21:34

Нямам представа всъщност дано да стане

^V

02.02.06
21:37

[quote author=“aviator”]Аз съм на 18 години, 178см. висок. Почнах много набирания и висене на лост и съм сигурен, че след година ще съм дръпнал до 183-185см. :lol:

хахахаха
Познава пич, който тренира от 4-5 години лостове и е 1.70 см  висок(може и по-малко да е), а е на 19 години(има страшен релеф и 40 см ръка  :) ). Сам си прави изводи дали ще порастеш от висенето  :wink:

02.02.06
23:09

Играй яко баскет за ръста.

03.02.06
17:41

[quote author=“Oblivion_”]Играй яко баскет за ръста.

Мит №2

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1