10.07.09
13:49
Да споделя и аз с какво се глезя напоследък - желирано кремче от протеин с плодове
В 200 мл топло прясно мляко разтварям 1/2 желатин и оставям да набъбне за няколко минути. Добавям 1 доза протеин (аз ползвам ванилия, но всеки друг е вариант също) и разбърквам добре. Нарязвам 1 малка праскова/ кайсия или друг плод на кубчета и ги добавям към сместа. След което оставям в хладилника за няколко часа и ...си имам супер вкусен високпротеинов и нисковъглехидратен десерт :)
Възможно е прясното мляко да се замести с вода, но не става толкова вкусно. Аз лично обикновено го правя със 100 мл пълномаслено мляко и 100 мл вода :)
Енджой :)
Темата беше редактирана от Limka на 12.07.09 17:11.
казано от Limka на 10.07.09, 13:49:
Да споделя и аз с какво се глезя напоследък - желирано кремче от протеин с плодове
В 200 мл топло прясно мляко разтварям 1/2 желатин и оставям да набъбне за няколко минути. Добавям 1 доза протеин аз ползвам ванилия, но всеки друг е вариант също) и разбърквам добре. Нарязвам 1 малка праскова/ кайсия или друг плод на кубчета и ги добавям към сместа. След което оставям в хладилника за няколко часа и ...си имам супер вкусен високпротеинов и нисковъглехидратен десерт :)
Възможно е прясното мляко да се замести с вода, но не става толкова вкусно. Аз лично обикновено го правя със 100 мл пълномаслено мляко и 100 мл вода :)
Енджой :)
Яко ще е. Аз го правя с кисело мляко. 300 гр кис мляко, 5 гр желатин разтворен на водна баня в 100 мл вода, стевия, плод/праскова, кайсия, малини/. Много е лятно това
Помня,че бях чел,че протеиновата пудря при разтваряне в течност след 20-30 минути се окислява и вече не “става”.Някакви коментари,щот искам да пробвам кремчето :Р
Дали няма да стане с разбита извара ( но тази на Мероне ) , вместо пр.мляко? Аз с нея си правя и “мляко” с ориз :)
казано от tra^la^la на 10.07.09, 18:23:
Помня,че бях чел,че протеиновата пудря при разтваряне в течност след 20-30 минути се окислява и вече не “става”.Някакви коментари,щот искам да пробвам кремчето :Р
Спокойно, няма да се окисли, няма и да се развали. Единствената опасност е да не се навъдят някакви бактерии, но в хладилник би трябвало да се запази поне 2 дни без да има опасност да се развали.
казано от diva 97 на 10.07.09, 18:21:
Яко ще е. Аз го правя с кисело мляко. 300 гр кис мляко, 5 гр желатин разтворен на водна баня в 100 мл вода, стевия, плод/праскова, кайсия, малини/. Много е лятно това
Аз пък кисело млкяо + плодове + лъжица мед яко разбъркани ги замразявам във фризера за сладолед :) Колкото по-пълномаслено е киселото мляко, толкова по-добре се получава :)
Ако пък и пуснеш снимка на желенцето :)...................
Мнението беше редактирано от Мирослав на 12.07.09 14:02.
Mish0, изпълнявам желание :)
Едното е с кайсии, другото - с праскови.
Плодовете могат и да се пропуснат, ако сте на НВД и сте ги ‘окълцали’...пак си става вкусно :)
Още довечера ще го направя, изглежда и звучи доста вкусно. Само, че ще импровизирам с протеина, който имам в нас Cookie. Ще постна после и аз снимка, ако ми се получи.... понеже даже не знам какво е желатин.... :red: , но ще го намеря!!!!
Мнението беше редактирано от maria на 13.07.09 11:06.
13.07.09
22:12
казано от LttS на 13.07.09, 12:28:
Ще си го направя. Грабва вниманието със сигурност ;)
Определено :-P