10.07.09
12:50
Здвавейте,моля ви кажете ми какво да правя че ми писна от цялата работа! Октакто започнах да оформям корема пия карнитин и синферин.Добавките свършиха така!Но когато не ям сладко слабея много и ставам хърба и корема се оправя.Но почна ли въглехидрати да хапвам корема го прецаквам но горе долу наплънявам на рамена и ръце.Да качвам ли маса или да стана хърба с плочки дайте ми съвет 17г 1.86/76 кг едър съм ако искате може и снимка да правя ма на личен!
Мерси аз имах предид само захарите иначе ям всичко проблема е че ако изчиста пресата трябва да не ям сладко а тогава ставам хърба и обратно ако иск повече мускул трябва пресата да омазна ей тфа ми бърка айде да не казвам къде.
Всичко е до въпрос на личен избор. Аз например на твое място бих качвал до следващото лято, тогава лееко чистене, че да добия някаква форма и продължавам с качването. Но това съм аз, може и да греша. Други хора искат леки тренировки за тонус и здраве, мъничко мускули тук таме и тънка талия (не повече от 75), колкото за пресата, наричат го “красиво и хармонично тяло”, което за мен е комерс, глупост и всяка друга подходяща ругатня. Извода е, че допитвайки се до чуждото мнение само ще се объркаш и ще послушаш някого, към когото имаш симпатии (колкото и да е компетентен/некомпетентен). Сам си направи избора. И в двата случая гледай малко по-надалеч, виж се в бъдещето и при двете положения и САМ си прецени кое ТЕБ те устройва по-добре.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 10.07.09 15:04.
Разгледай малко снимки на хора с повече и по-малко маса и сам реши кое ти харесва повече.
Абе аз съм виждал повечето са химици иначе тези които има яка преса пак си имат и маса горе долъ поне 36 ръка да имам пак добре ся ми е 31
Няма по-лошо от това да нямаш цел. Знам, защото често съм на такова място. И не е нужно да си ‘химик’ за голяма ръка + преса. Просто се постига трудно и с много свободно време, пари, пот, обтегнати сухожилия и парещи мускули. Ако досега не си го разбрал - избери си друг спорт.
“Химици” можеш ли да дадеш ясно обяснение както имаш предвид,имам чувството че си много далеч от тея неща щом поставяш нещата под общ знаменател
Използват медикаменти като винстрол,кленбутерол ефедра стромба да продължавам ли? Имат доста средсва за голямо количество протеини аминкилиселини бцаа(ест тфа не е химия) само че прекалено изваяна преса е за да е натурално направена аз през живота си не съм виждал перфекнта преса освен на рекламни постове снимки и ала бала!
казано от Sleart на 11.07.09, 07:17:
само че прекалено изваяна преса е за да е натурално направена аз през живота си не съм виждал перфекнта преса
ако започваш с нагласата че само със тероиди стават нещата,си мисля че няма да стигнеш далеч
Дам може би има само че аз споделих проблема с въглхидратите какъв е такова ми е тялото или има преса или няма... или има маса или няма тфа е ! За съжаление немога да бъда перфектен ама се старая и преследвам целта си :)
Мнението беше редактирано от Sleart на 11.07.09 09:58.
А ако вместо сладко, почнеш да ядеш друг тип въглехидрати и вдигнеш мазнините или калориите като цяло, но за сметка на хубава храна, дали пък няма да имаш хем преса, хем мускули?
Петко,ето ти моя линк виж ме http://www.impulse.bg/The_Slay3r това е преди месец и нещо сега съм малко по добре!
казано от Sleart на 10.07.09, 19:36:
Абе аз съм виждал повечето са химици иначе тези които има яка преса пак си имат и маса горе долъ поне 36 ръка да имам пак добре ся ми е 31
Аз имам 32 ръка, пък съъм 60 килограма, все пак аз нямам почти абсолютно никакви подкожни мазнини, не сам ги мерил и незнам как, но едно 3% е даже много. И пресата ми е добре оформена 3 редова и стегната, може би това ти е проблема на теб, успех!
Мнението беше редактирано от El padre на 11.07.09 16:38.
Казах какъв е проблема не искам да коментирам че ще я заключат най-накрая ти си 60 кила нормално е да ти се виждат плочките аз ако стана 60 кила ще мясам на изрод и съм висок 1.86 как става тая според теб!
Като гледам снимката бих те посъветвал за следващите 2-3 години да си извадиш думата “преса” от речника и да започнеш да вдигаш тежко и да се храниш стабилно. След този период евентуално ще си развил мускулатура в някаква степен и може да се помисли и за козметиката - плочки, ала-бала ... за момента просто пресата не би трябвало да ти е в топ приоритетите, трябват ти просто мускули, по цялото тяло.
Което не значи да се омажеш от захар, разбира се и да наедрееш само в талията. Чисто ядене, но в достатъчни количества, че да качваш. В момента си доста слаб, което за съотношението ти ръст/кила е нормално, но може да се промени с тренировки и хранене.
казано от Sleart на 11.07.09, 18:01:
Казах какъв е проблема не искам да коментирам че ще я заключат най-накрая ти си 60 кила нормално е да ти се виждат плочките аз ако стана 60 кила ще мясам на изрод и съм висок 1.86 как става тая според теб!
Ми не е много нормално, защото сега тренирам за трупане на маса, но като започнах, аз започнах не с трупане, а с изчистване, преди нямах нито 1 плочка, колкото и да се стягам, но след като се изчистих не само плочките, но цялото тяло се заформи по добре, лично мнение, сега ще вида като кача маса, дали ще се скрият пак... :)
Ами то май и аз кат теб почвам ама ако си хапваш фитнес и КАРДИО с коремни (коремните преди кардиото и след това веднага тичаш е много добро за оформяне незнам защо ама май има ефект),ще си ок и наистина ти си 60 кила качвай кво ти пука! Просто прави кардио не повече от 2 пъти седмично И НЕ МНОГО поне аз правя 25-30 мин кардио (средно 5 км) аз правя 3 пъти щото искам преса ама ти щом си по слабичък и имаш гранитогрес :D за кво ти е да правиш много.Докато качваш и същевременно правиш умерено кардио това ще ти помага да качваш макар и по бавно, но процента на мазнини ще е по малък и някак си по чисто ще качваш .Упсех колега! :) Пожелай и на мен!
казано от Sleart на 14.07.09, 14:44:
Ами то май и аз кат теб почвам ама ако си хапваш фитнес и КАРДИО с коремни (коремните преди кардиото и след това веднага тичаш е много добро за оформяне незнам защо ама май има ефект),ще си ок и наистина ти си 60 кила качвай кво ти пука! Просто прави кардио не повече от 2 пъти седмично И НЕ МНОГО поне аз правя 25-30 мин кардио (средно 5 км) аз правя 3 пъти щото искам преса ама ти щом си по слабичък и имаш гранитогрес :D за кво ти е да правиш много.Докато качваш и същевременно правиш умерено кардио това ще ти помага да качваш макар и по бавно, но процента на мазнини ще е по малък и някак си по чисто ще качваш .Упсех колега! :) Пожелай и на мен!
Виж ся хората са казали, че да имаш корем, трябва да го “убиваш” от трениране, тоест да правиш до отказ, колкото можеш, не с тежат пред гърдите 10-15…Правиш 50-100-150~ и така... после вдигане на краката 30-40-50 колко можеш... Тай да не можеш да си глътнеш корема от болка след серията. Това е за тренировките, иначе храненето и кардиото си остава разбира се...
казано от Pandiz на 14.07.09, 17:36:
казано от Sleart на 14.07.09, 14:44:
Виж ся хората са казали, че да имаш корем, трябва да го “убиваш” от трениране, тоест да правиш до отказ, колкото можеш, не с тежат пред гърдите 10-15…Правиш 50-100-150~ и така... после вдигане на краката 30-40-50 колко можеш... Тай да не можеш да си глътнеш корема от болка след серията. Това е за тренировките, иначе храненето и кардиото си остава разбира се...
Нима? Да изброявам ли потребителите сред нас, които имат плочки само от тяга и набирания?
14.07.09
19:51
Еми повечето хора все още си мислят ,че плочки се правят с коремни преси. А не осъзнават ,че те са най-маловажни от цялата работа.
16.07.09
09:43
Как да са били малуважни коремните преси за изграждането на коремните мускули. Много ме съмнява без упражнения за даден мускул той да бъде изваян ;) Това за 50-100-150 повторения са пълна простотия. Прави по 12-15 повторения до отказ.
казано от MARTIN RADEV на 16.07.09, 09:43:
Как да са били малуважни коремните преси за изграждането на коремните мускули. Много ме съмнява без упражнения за даден мускул той да бъде изваян ;) Това за 50-100-150 повторения са пълна простотия. Прави по 12-15 повторения до отказ.
Без упражнения и без коремни преси са различни работи. С коремни преси най-много да се изгърбиш. И понеже повечето тренирате заради мацките - почти съм сигурен, че е по-добре без плочки и с права стойка, отколкото с нацепен корем и стойка на пещерен човек.
Иначе упражнения за корем има и хубави, просто класическите коремни преси не са от тях, независимо от това колко повторения правиш :) Разликата между 150 и 15 е че със 150 ще се прецакаш за по-малко време, нищо повече.