11.06.09
19:56
Здравейте...
Искам да попитам ... Значи футболист съм на 16 години ... всичките ми приятели ми казват да взимам креатин,че щяло да ми помага... Не съм добре запознат с функцията му ... и затова ви питам... Благодаря предварително !
Купих си този креатин “СЕЕ – креатин етил естер ” но се чудя дали да го използвам ?!
След като си го купил най-логично е да го изсипеш в кофата...Пий го смело и вкарвай голове :) хаха
И аз мисля да си го купя.Интересно ми е какъв ще е ефекта по-добре или по-зле от монохидрата казват ми да си взема първо монохидрат ама аз не искам да задържам вода,а до колкото знам CEE не садържа вода и е доста добър вариант на монохидрата аз също съм на 16.Само че се занимавам не профисионално с бокс,а не с футбол.Няма нищо вредно да го взема нали?Няма да ми пречи на бокса?Надявам се на отговори.А Владимир92 какво искаш да кажеш с това хварли го в кофата...след туи пък викаш наи-логично е да го пиеш?Полезен ли е не е ли ефективен ли е не е ли?Да не да има нещо вредно в CEE въпреки,че знам това са хранителни добавки няма нищо вредно в тях?Името им показва добавят се към храната ама все пак да си питам аз.
Мнението беше редактирано от amann на 12.06.09 11:54.
12.06.09
20:15
Абе на тия години и с футбола не ти е необходим тоя CEE,но така и така си го взел пий го.Не задържа вода и ще ти даде малко сила и издръжливост поне,да мое да им пълниш кошницата :P
14.06.09
10:40
казано от Cvetko0 на 11.06.09, 19:56:
Здравейте...
Искам да попитам ... Значи футболист съм на 16 години ... всичките ми приятели ми казват да взимам креатин,че щяло да ми помага... Не съм добре запознат с функцията му ... и затова ви питам... Благодаря предварително !
OFF-Topic : Cvetko0 къде тренираш ?
А Какви ще са промените... ?
трябва ли да ходя на фитнес или само тренировката ми по футбол ми стига?
Ще ми вреди ли ?
12.07.09
10:24
казано от Cvetko0 на 22.06.09, 16:39:
Slaviq
Кой набор си ? 93 ?
Ако си решил да си взимаш креатин , вземи си етил естер.
Мнението беше редактирано от Георги Асенов на 12.07.09 10:25.
И преди е ставало дума за креатина и футбола. Моето лично мнение е, че креатина може да го ползваш в периода на подготовка (частта във фитнес залата), където да работиш над сила, експозивност и издръжливост. Креатина обаче няма място в състезателният период, когато е възможно да тичаш (аеробна дейност) до крайно изстощение и “пълна” дехидратация. Риска креатина които ползваш да доведе до дехидратиране на сърдечният мускул когато си на терена и цялото ти тяло също да е силно дехидратирано е значителен, а това може да значи инфаркт и смърт, както напоследък доста често се случва.
С две думи не прекалявай с креатина, за да не ти изиграе неприятна шега. Дехидратирането във футбола е много сериозен проблем за да подценяваш дехидратирането пречинявано от (повечето) креатинови матрици.
Мнението беше редактирано от perlsite на 12.07.09 13:19.