08.07.09
17:47
Моля някой по-вещ в тази сфера да изкаже мнение за програмата ми.1.96см 94 кг стаж-3 месеца
1.Гърди и корем
2.Гръб и трапец
3.Почивка
4.Рамо и крака
5.Бицепс, трицепс и корем
6.Почивка
7.Почивка
Гърди:
Изтласкване на щанга от лег 4х10
Повдигане на дъмбели от хоризонтален тилен лег 4х10
Кросоувър 4х10
...Искам да добавя и 4-то упражнение за гърдите, но не мога да измисля какво, ако може малко съвети...
Гръб
Придърпване на вертикален скрипец 4х10
Придърпване на долен скрипец 4х10
Гребане с дъмбели 4х10
Мъртва тяга 4х10
Набирания с широк хват до отказ
Рамо
Раменни преси 4х10
Повдигане на ръцете напред 4х10
Разтваряне на пек-бек машина 4х10
Крака
Бедрено разгъване 4х10
Клякания 4х10
Калф машина 4х10
Бицепс
Бицепсово сгъване с дъмбели 4х10
Бицепсово сгъване с щанга 4х10
Бицепсово сгъване на скрипец 4х10
Трицепс
Френска преса 4х10
Трицепсово разгъване на горен скрипец 4х10
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 4х10
Корем
Повдигане на краката от лег 4х10
Коремни преси на римско столче 4х30
08.07.09
19:22
За гърдите вместо дъбмели от лег -> дъмбели от полулег или щанга от полулег. Четвърто упражнение може да са кофи,флайс,пек-дек. За рамо раменните преси да са зад врат иначе нямаш упражнение което да натоварва силно средното рамо. За ръце като цяло са много серийте , но това си е твой избор. И за бедрата са малко 2 упражнения !
Значи с дъмбелите ще правя от полулег и ще добавя флайс, а за рамо и крака - повдигане на ръце встрани и лег преса+бедрено сгъване и мисля да махна клековете
Мнението беше редактирано от Daydream на 08.07.09 20:56.
09.07.09
13:05
Чтвърто упражнение за гърди не ти трябва.Полу лег както каза колегата,също и за раменната преса.Гребане с дъмбели и долен скипец прави по 3 серии.За крака добави 3-4 серии лег-преса и згъване за задно бедро 4-5 серии.Сериите за ръцете до 9(3х3)
казано от TrainHard на 08.07.09, 19:22:
За гърдите вместо дъбмели от лег -> дъмбели от полулег или щанга от полулег. Четвърто упражнение може да са кофи,флайс,пек-дек. За рамо раменните преси да са зад врат иначе нямаш упражнение което да натоварва силно средното рамо. За ръце като цяло са много серийте , но това си е твой избор. И за бедрата са малко 2 упражнения !
Упорито продължаваш да даваш съвети на хората въпреки, че е очевАдно, че нищо не разбираш. Първо - четири упражнения за гърди изобщо не му трябват. Второ - защо реши, че пресите зад врат са по-добри? За бедра и само клекове му стигат. Само за ръцете си налучкал, че са му много сериите.
Мнението беше редактирано от heat на 09.07.09 13:25.
09.07.09
13:40
Аз дали разбирам или не ,не си ти човека който ще ми каже. Защо да не му трябват 4 упражнения за гърди като две са оформящи ? Пресите зад врат натоварват повече средната част на рамото , а тези отпред повече предната. Така няма никакъв натиск върху средната. И как за половината тяло трябва да прави 1 упражнение ( + 1 прасец 2 ) ? Само клек казваш.. Значи за ръце 6 упражнения за крака 1 ?
казано от TrainHard на 09.07.09, 13:40:
Аз дали разбирам или не ,не си ти човека който ще ми каже. Защо да не му трябват 4 упражнения за гърди като две са оформящи ? Пресите зад врат натоварват повече средната част на рамото , а тези отпред повече предната. Така няма никакъв натиск върху средната. И как за половината тяло трябва да прави 1 упражнение ( + 1 прасец 2 ) ? Само клек казваш.. Значи за ръце 6 упражнения за крака 1 ?
:-) Колкото повече пишеш, толкова по-зле става. Човека ти пише, че е начинаещ за кво оформяне говориш?! Само базови упражнения му трябват и колкота са по-малко по-добре. Вземи да почетеш малко не ми се занимава да те образовам.
Благодаря ви, значи да намаля серийте на долен скрипец, гребането и за бицепс и трицепс на по 3?
09.07.09
16:05
казано от heat на 09.07.09, 13:47:
:-) Колкото повече пишеш, толкова по-зле става. Човека ти пише, че е начинаещ за кво оформяне говориш?! Само базови упражнения му трябват и колкота са по-малко по-добре. Вземи да почетеш малко не ми се занимава да те образовам.
Стига си давал акъл на момчето.До някъде е прав.За гърдите и аз съм на мнение,че 3 са достатъчни,но за пресите си е точно така,а това което ти каза за крака само с клек е пълна глупуст.Сигурно затова имаш само 100кг клек.
Прочети изцяло какво е културизъм.100% съм сигерн,че незнаеш какво е хипертрофия.
казано от 666_Deni_666 на 09.07.09, 16:05:
казано от heat на 09.07.09, 13:47:
Стига си давал акъл на момчето.До някъде е прав.За гърдите и аз съм на мнение,че 3 са достатъчни,но за пресите си е точно така,а това което ти каза за крака само с клек е пълна глупуст.Сигурно затова имаш само 100кг клек.
Прочети изцяло какво е културизъм.100% съм сигерн,че незнаеш какво е хипертрофия.
100 кг. за клек са ми предостатъчни, защото имам генетично развити крака. За хипертрофията съм чел, когато не си бил роден още, а пресите зад врат товарят предната част на рамото. Така че престанете да се излагате вече.
10.07.09
06:10
Най-лесно да опровергая е да цитирам от този сайт “Зад врат - Вариантът зад врат натоварва повече средната част на рамото и по-слабо - предната му част. Той е по-труден за изпълнение, но участието на трицепсите при него е по-ограничено.”
Явно имаш мнение ,че разбираш много (лошото е ,че само ти смяташ така). Точно щом краката са ти генетично развити ще ти е по-лесно да правиш по-тежък клек. Аз “преставам” да се излагам , а ти ще престанеш ли ?
10.07.09
07:03
За Гърдите вкарай флайс.
казано от Daydream на 08.07.09, 20:26:
Значи с дъмбелите ще правя от полулег и ще добавя флайс, а за рамо и крака - повдигане на ръце встрани и лег преса+бедрено сгъване и мисля да махна клековете
Така добре ли е?И още нещо, за бицепс и трицепс разбрах, че трябва да намаля серийте, но на колко и за кое друго да намалям?
Мнението беше редактирано от Daydream на 10.07.09 07:26.
10.07.09
08:31
Не махай клековете. Еми за бицепс и трицепс повечето хора правят 9 серий (3 упражнения по 3 серий).
Мнението беше редактирано от TrainHard на 10.07.09 08:32.
Моля Ви, помогнете !!!
14 години, 166 см, 60 кг. Кажете добра ли е, да я тренирам вкъщи. Прочел съм всичко непбходимо в сайтовете за фитнес, а тази програма я взех от един фитнес сайт.
Първи ден:
1. повдигане на щанга от легнало положение - 3 серии по 8 повторения
2. повдигане на щанга от полу-легнало положение - 3 серии по 8 повторения
3. повдигане на дъмбели от полу-легнало положение - 3 серии по 8 повторения
4. флайс - 3 серии по 8 повторения
5. раменни преси с щанга пред гърди - 3 серии по 8 повторения
6. разтваряне с дъмбели встрани - 3 серии по 8 повторения
7. повдигане на щанга до брадата - “хеликоптер” - 2 серии по 8 повторения
8. повдигане на щанга за трапец - 3 серии по 10 повторения
9. коремни преси - 3 серии по 20 повторения
10. повдигане на краката от легнало положение - 3 серии по 20 повторения
Втори ден: пауза
Трети ден:
1. набирания - широк хват пред гърди - 4 серии по 10 повторения
2. гребане с щанга - 4 серии по 8 повторения
3. гръбни преси - 3 серии по 8 повторения
4. мъртва тяга - 4 серии по 8 повторения
5. клякане с щанга - 4 серии по 10 повторения
6. бедрено сгъване - 3 серии по 10 повторения
7. бедрено разгъване - 3 серии по 10 повторения
8. повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
Четвърти ден: пауза
Пети ден:
1. избутване на щанга тесен хват - 3 серии по 8 повторения
2. “френско” разгъване - 3 серии по 8 повторения
3. кофички - 3 серии по 8 повторения
4. бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
5. бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения
6. концентрирано сгъване с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
7. коремни преси - 3 серии по 20 повторения
8. повдигане на краката от легнало положение - 3 серии по 20 повторения
10.07.09
10:24
Имаш ли тези уреди за да тренираш у вас ?
10.07.09
10:36
казано от heat на 10.07.09, 05:54:
100 кг. за клек са ми предостатъчни, защото имам генетично развити крака. За хипертрофията съм чел, когато не си бил роден още, а пресите зад врат товарят предната част на рамото. Така че престанете да се излагате вече.
Е това с генетично надарените крака е най-смешното нещо което съм чувал.Според мен просто те е мързяло да ги тренираш и ги тренираш от скоро само с клек как спомена по-горе.
Не си личи,че си чел за хипертрофия.Щом си мислиш,че си толкова напред по темата,защо не си сложиш снимки да те видим що за стока си.
И тук спирам,защото вече е спам и се извинявам на модераторите,но като ме подпали някои смешко и нямам спиране.
Daydream,защо подяволите ще махаш клека.Досега ти повтарям,че трябва още едно упражнение.Не ти трябва флайса.3х4 за гърди са предостатъчни.Вие начинаищите си мислите,че колкото повече тренираш,толкова повече ръстеш ама не е така.Ще ги претренираш и няма да можеш да ги възстановиш достатъчно бързо.
Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 10.07.09 10:43.
казано от TrainHard на 10.07.09, 10:24:
да имам имам и уред Instand ABS
казано от 666_Deni_666 на 10.07.09, 10:36:
Daydream,защо подяволите ще махаш клека.Досега ти повтарям,че трябва още едно упражнение.Не ти трябва флайса.3х4 за гърди са предостатъчни.Вие начинаищите си мислите,че колкото повече тренираш,толкова повече ръстеш ама не е така.Ще ги претренираш и няма да можеш да ги възстановиш достатъчно бързо.
Благодаря много :) А горе-долу след колко време ще е добре да включа 4-то упражнение за гърди?
10.07.09
12:10
казано от sedricho на 10.07.09, 11:00:
Имаш лостове , дъмбели , достатъчно тежести, калф машина и всички други уреди ?
казано от TrainHard на 10.07.09, 12:10:
казано от sedricho на 10.07.09, 11:00:
Имаш лостове , дъмбели , достатъчно тежести, калф машина и всички други уреди ?
Без Калф Машината, всичко друго, но наместо тая калф машина 6те намеря някои други упражнения
Айде, Моля Вииии, кажете как е
Мнението беше редактирано от sedricho на 10.07.09 20:09.
11.07.09
12:20
казано от Daydream на 10.07.09, 11:37:
казано от 666_Deni_666 на 10.07.09, 10:36:
Благодаря много :) А горе-долу след колко време ще е добре да включа 4-то упражнение за гърди?
Ако мислиш някога да взимаш от “хубавите добавки” в ампулките може и да добавиш 4 и 5 даже,но сега можеш да сложиш 4,но ще правиш 4х3 т.е. 12 серии е оптимания макс за гърди.Останалото натоварване е безсмислено,защото няма да можеш да възстановиш качествено.Просто в тези 12 серии ако не всичките то поне 9-10 да са до пълен отказ с тежест на 85% от максимума т.е. тежест с което да можеш да направиш 5-8 повторения.
Един човек от фитнеса ми препоръча да правя за гърди:
1. Пирамида на средна лежанка
2. 3 х на горна с дъмбели
3. 3 х флайс на горна лежанка
4. 3 х кофички
и всяка седмица да я редувам с тази
1. Пирамида на горна лежанка с дъмбели
2. 3 х средна лежанка
3 и 4 като горе
Какво мислите?
13.07.09
17:29
казано от Daydream на 13.07.09, 16:18:
Един човек от фитнеса ми препоръча да правя за гърди:
1. Пирамида на средна лежанка
2. 3 х на горна с дъмбели
3. 3 х флайс на горна лежанка
4. 3 х кофичкии всяка седмица да я редувам с тази
1. Пирамида на горна лежанка с дъмбели
2. 3 х средна лежанка
3 и 4 като гореКакво мислите?
Става,но зависи от пирамидата.Ако е до 2-ка само в първия вариант.С дъмбелите е опасно да се правят 2-ки.
Какво е това “до 2-ка” ? Загрявам и започвам да качвам до 4 серии и 4-тата с почти макс тежест и после започвам на обратно?
14.07.09
06:02
2ка е 2 повторения. Най-Добре е до 4 най-малко повторения.