13.07.09
20:06
Здравейте,
нов съм и досега не съм се занимавал с фитнес.. На 13 години съм и съм около 1.80 [знам че не е нормално] Интересното е че не съм гърчъв, но искам да заякна.. Та може ли някаква програма за начало ? Смисъл не искам нищо особено.. само бицепс, трицепс, гърди, корем, гръб и трапец.. :P
Мерси предварително !
Темата беше редактирана от el Matador на 13.07.09 20:07.
аа на 13 год фитнес недей така мисли за здравето си ... спортувай нещо по добре ... !!!
13.07.09
20:15
Виж сега... може да съм на 13 години обаче тва е само по документи.. спортувал съм волейбол, футбол.. ама ми писва искам да се занимава с фитнес.. добре съм отраснал вече така че.. :P
абе не си отраснал още не са ти заякнали костите на 13 год ... много малко е тея щанги от малак ще те увредят много стави работи помисли си пак
13.07.09
20:21
Окей.. Приеми че не съм на 13.. Можеш ли да ми дадеш някаква програма за начинаещ.. [бицепс, трицепс, гърди, гръб, корем, рамо, трапец ]
Мнението беше редактирано от el Matador на 13.07.09 20:22.
13.07.09
20:29
Моля ви бе хора.. кво сложно има..
14.07.09
10:48
Наблягай повече на набирания и коремни преси!От набиранията няма как да си навредиш прави и лицеви опори,много ми е интересно такъв гигант на 13 год може ли да видя снимка прати на лично ако не искаш пред всички............
14.07.09
10:48
вижте сега.. не е съвсем да немога да дигам тъй като тренирам от близо 2 месеца, но като цяло тренировката ми е разбъркана.. В смисъл тренирам каквото ми се тренира.. :P А мисля че не трябва да е така.. В смисъл м/б трябва да има някакъв режим.. Аз си тренирам пет дена в седмицата и два почивам..
Мнението беше редактирано от el Matador на 14.07.09 11:02.
14.07.09
11:06
На твоята възраст е най-добре със собствена тежест да тренираш,но във фитнеса можеш да правиш за всички групи по 1 упражнение на тренировка и то не с тежко.Ако тренираш с тежко 100% ставите ти ще се разхлопат от доста ранна възраст.Ако толкова искаш да тренираш във фитнес най-добрия вариант е да си вземеш инструктур,който да те следи и най-важното да ти покаже как да изпълняваш упражненията.
14.07.09
11:13
Окей.. все пак мерси.. Аз друго имах предвид.. но няма значение..
П.П. А за упражненията.. знам как се правят.. :P
Абе я остави фитнеса като си на 13 и тренирай само на собствено тегло.За твоите години тренировките на собствено тегло ще са ти достатъчни за да изградиш, макар и малко, мускулна маса, но в случая ще ти е напълно достатъчна.
П.С:Под тренировки на собствено тегло имам впредвид лицеви опори, коремни преси, набирания и т.н
Много сте интересни като кажете собствено тегло! И с какво това е по-безопасно от щангите? Това е такъв глупав мит, че няма накъде повече! С тежести може да се тренира от произволна възраст. А теглото ви също е тежест, и за някои хора в началото е непосилна тежест!
Наясно ли сте, че в залата може да натоварите щангата с 5, с 25, с 50 или с 500 кг, т.е. регулирате натоварването според възможностите си, докато теглото на тялото ви е фиксирано и ще трябва да се мъчите с него? Ако правите със зор само по 1-2 набирания или кофички, това е все едно в залата да се мъчите с тежести над 95% от възможностите ви. А някои хора не могат да се набират изобщо.
Мнението беше редактирано от Петко К на 14.07.09 11:49.
Петко ме изпревари... Като за начало може да почнеш с кръгови тренировки, хапвай си добре и не му мисли :)
и не се натоварвай много, щото и аз като тебе като бях на 14 ходих в залата (това преди 15 години), без да има от къде да почерпя информация (имаше само един вестник “Мускули”, дето беше доста постен) и кой да те напътства (всеки в залата беше почнал от скоро), ама от многото товарене има няколко разхлабени стави- дясна китка и рамо, ляв лакът. така че, по-леко. на тая възраст действително единственото, което не е заздравено достатъчно са ставните връзки, всичко друго и мускули и кости си е почти развито.
успех!
16.07.09
12:10
ето ти програма която мисля че е добра която да те подготви за сериозното трениране(ако може така да се каже)
ден-1
гърди , бицепс и корем
1- изблутване на щанга от хоризонтална лежанка 3х8
2-избутване на дъмбели от лег с наклон 3х8
3-флайс 3х8 (ако има у залата ти портален скрипец за кросоувар е за предпочитане според мен)
4-бицепсово сгъване на EZ лост 3х8
5-чуково цгъване на дъмбели 3х8
6-коремни преси 3х20-30
7-повдигане на крака от вис 3х20
ден 2 -почивка
ден 3 гръб,трицепс,трапец и предмишница
1-придърпване на вертикален скрипец пред врат 3х8
2-придърпване на хоризонтал скрипец 3х8
3-избутване на щанга от лег тесен хват 3х8
4-френско разгъване на лост 3х8 (ако почнат да те болят лактите го смени с трицепсово придърпване на скрипец)
5-трицепсовидно повдигане на щанга 3х10-15
6- за преднишница накарай някой да ти покаже едно упражнение защото наименование на упражнение за предмишница не знам 3х8
ден 4-почивка
ден 5 рамо,крака и корем
1-повдигане на дъмбели напред 3х8
2-повдигане на дъмбели в страни 3х8
3-бедрено разгъване 3х15
4-бедрено сгъване 3х15
5-клек с щанга 3х10
6-коремни преси 3х20-30
7-повдигане на крака от вис-3х20
ден 6- почивка
ден 7-почивка
След три месеца трябва да смениш програмата с друга.