Пърдите ли?

Темата е заключена.
Прескочи до:

04.02.05
16:15

Звучи смешно, но се подсетих от темата за ла*ната.

Лично аз като увелича въглехидратите на 300-400-500 гр на ден се сцпвам от пърдене... А пък когато почна НВД с месеци не пърдя!

Как да си го обяснявам? Това добре ли е или не? Как се справяте вие?  :D

04.02.05
16:20

[quote author=“maxx_muscular”]Звучи смешно, но се подсетих от темата за ла*ната.

Лично аз като увелича въглехидратите на 300-400-500 гр на ден се сцпвам от пърдене... А пък когато почна НВД с месеци не пърдя!

Как да си го обяснявам? Това добре ли е или не? Как се справяте вие?  :D

това зависи най-вече от храната която привмаш, пък и то за всеки организъм си е индивидуално.. а иначе това че имаш газове не е много много добре :) но не е и толкова голям проблем..

04.02.05
16:21

Е тая тема вече ми счупи главата :lol:
Не, никога :lol: А кой не пърди, да питам аз? :lol:

04.02.05
19:29

има периоди когато ми се насълзяват очите, друг път със дни не изпускам газове.....а ям горе-долу едно и също :?:  :!:  :?:  :!:

04.02.05
20:02

[quote author=“der_meister”]има периоди когато ми се насълзяват очите, друг път със дни не изпускам газове.....а ям горе-долу едно и също :?:  :!:  :?:  :!:

а хранителните добавки и химията как са?

04.02.05
20:59

Абе то големият процент газове е от въздоха и незнам, кой не диша !? В сблъсак имаше един репортаж за прадните и имаше инфо.
по-здрави

04.02.05
21:49

не бе... това не е тема пусната за шегата!!...

Притеснявам се за стомаха и червата си... А и родителите ми много се оплакват че упърдявам целия апартамент... То човек не може да поканиш едно кафе да пиете... Трябва вечно да се проветрява!

Чул съм че ако не се извършва горепосочената процедура поне по няколко пъти на ден значи тогава имаш проблем. Но може по пътя на логиката да се каже и обратното - че ако се пърди много значи нещо не е наред работата...

При мен възниква и друг проблем - пречи ми на възстановяването! Нощем се будя  :lol:

04.02.05
23:03

Ами батка поизчисти си дебелото черво примерно с клизми. И направи няква пречистваща диета. Иначе найстина по-голям процент пръдни са от въздоха и те смърдят повече та отиди на лекар да видим какво ще кажат.
по-здрави

05.02.05
01:35

Е тая тема ми обра точки.Е то кои не пърди се пак е човещинка..А това според мене си е нормално да си се изпускаш от време на време... :D

VV

05.02.05
01:44

А бе не знам ама от суроватъчния протеин ги пускам големи усойници :) мноо смърдат и са много трайни . Дори след 15 мин. се усещат. Не е шега работа :). А ти пич не се притенявай. Ходи се напъвай дори и да не ти се сере ( с извинение ама аз съм си тъп билдер и така :) ) Прочиствай там по 2-3 пъти на ден насила и после просто нема кво да излиза.
П.П. И повече вода тя пълни стомаха и не създава газове

05.02.05
03:50

2-3 пъти на ден до тоалетната и ще си пръцкаш, но ще мирише много малко (все пак не е хубаво пред компания). И на мен ми е кофти, понеже по 20-25 пъти на смяна (9 часа на работа) излизам навън или до тоалетната да попръцквам, ама нали за фитнеса се искаха жертви. Това е като онези клаузи с много ситен шрифт, които никой не вижда, преди да е одписал договора. по-добре пазена тайна, дори от тази че ти отива личния живот като се захванеш с това :)

JI

05.02.05
09:49

Аз също се сцепвам от пърдене особено в даскало ама там -момичетаста грозни а останалите са 3-ж пъти по големи идиоти от мен и става забавно ( доста забавно !!!) :lol:
ама нали знаете слабите искат да въдворят ред а силните владеят хаоса , а хаоса се сещате как го придизвиквам.....

AC

05.02.05
11:25

Е то по принцип пръдните са газове, който се получават при гниене на храната в стомаха. Това означава, че поемаш повече, отколкото стомашните ти сокове могат да разградят... А както знаеш, при разделното хранене се поемат по-малко различни видове храни и затова не пърдиш... Моят съвет- разделно хранене...  :D

05.02.05
12:54

[quote author=“acrimonious”]Е то по принцип пръдните са газове, който се получават при гниене на храната в стомаха. Това означава, че поемаш повече, отколкото стомашните ти сокове могат да разградят... А както знаеш, при разделното хранене се поемат по-малко различни видове храни и затова не пърдиш... Моят съвет- разделно хранене...  :D

Ей това беше пост!!!!  :lol:  :lol:  :lol:

Гниене!!!  :shock:

Ти ме уби!!!

05.02.05
13:10

По скоро става въпрос за ферментиране на въглехидратите.
по-здрави

05.02.05
18:34

Аз пърдя от креатина. Щом го пийна и се почва. Нещо ми влияе на стомаха. :lol:

05.02.05
21:34

Пък аз от боба и зелето...то е нормално от време на време :))) само да внимаваме с околните

TW

05.02.05
22:03

Пърдете на воля

06.02.05
00:01

Емо, я напиши статия по въпроса бе, много се смях, ама темата е сериозна!

06.02.05
00:49

Може да се напише такава статия дам. Заглавието може да е примерно: “Пръдните”, “пърдиете на воля!”.”Пърдете и проветрявайте когато имате гости!” :)))
То братле за самите пръдни трябва, някой лекар да го пише или пък да препишеме от учебника, но как да го свържеме с културизма?
по-здрави

06.02.05
15:52

:lol: е какво да ви кажа, на някои им се насълзяват очите от пърдене, а на други от смях :lol: ееее направо не се сдържах... отдавна не се бях смял така :lol:

п.с. - а ся сериозно :wink: .... мисля че това нещо е съвсем нормално, особено ако си в режим на маса 8)

06.02.05
17:50

[quote author=“maxx_muscular”]

Ей това беше пост!!!!  :lol:  :lol:  :lol:

Гниене!!!  :shock:

Ти ме уби!!!

Трябва да ти кажа обаче,че човека е прав.Е има малки неточности в поста му де,но като цяло нещата стоят така:

В дебелото черво на човек има множество безвредни бактерии,предизвикващи гниенето на хранителните остатъци,при което се образуват газовете.НО това не значи,че приемаш повече храна и организма ти неможе да я разгради всичката,както каза acrimonious,а просто има някои вещества в храната,които  немогат да се усвоят от организма и се разграждат от гореспоменатите бактерии.Това е все едно да кажеш,че фекалиите(лаината :lol: ) са резултат от много приемане на храна,която организма не може да усвой поради голямото и количество,което изопщо не е така(фек. се образуват от хр.остатъци)
Специално  пърденето от боба се получава от неговата люспа.Ако я премахнете няма да има никакъв проблем с газовете :)

Еми това мога да кажа аз по въпроса.Надявам се да са се изяснили нещата :)

06.02.05
21:18

Е само по такава тема не съм писал :lol:  :lol:  :lol:  ми как да не пърда кой не пърди??? ама то е в зависимост от тва кво са яде.....ако е нещо по лекичко не се налага да бягаш от стаята ама ако е нещо като боб или зеле или яйца направооооо  :?  Иначе нали знаете хубав човек лоши работи в него не държи  8)

06.02.05
23:53

[quote author=“Joro_Killara”]  Иначе нали знаете хубав човек лоши работи в него не държи  8)

T’ва ме изкефи. Яз имам такива проблеми като пия прясно мляко. И интересното е, че при домашното сварено нямам, а само при купеното от магазина пастьоризирано. Интересно.

Пръднята действително е от гниене :) И аз така знам. Метанец.
Много полезен газ.
Има следните положителни ефекти като го направя в стаята.
1. Олеква ми, ама много здраво. Истинско блаженство.
2. Затопля юргана през студените зимни нощи.
3. Кучето напуска бързо стаята с насълзени очи.
4. Съседите ръкопляскат.
5. Идва домакинката и подозрително оглежда хладилника.

Ама че тема :) Е как ви хрумна?

07.02.05
12:06

[quote author=“D3BEP”]1. Олеква ми, ама много здраво. Истинско блаженство.
3. Кучето напуска бързо стаята с насълзени очи.
4. Съседите ръкопляскат.
5. Идва домакинката и подозрително оглежда хладилника.

:lol: - ха-ха D3BEP от де ти хрумна пък това :lol:
Аз викам тая тема да се преименува на FUN :lol:

07.02.05
13:43

Браво за хубавата тема. :lol: При мен дали пърдя :D зависи какво съм ял. От месо и яйца доста се усеща(защото са богати на сяра), от млечни продукти въобще не.
Иначе пръднята доколкото знам е 99% смес от въглероден диоксид, кислород, азот, водород и метан. А миризмата идва от другия 1 процент, серни съединения, азотни съединения и др, да не задълбаваме. :D

07.02.05
14:23

Предлагам темата да я преведем на английски, за да могат и другите да почерпят опит(и метан) от нас.
Хайде и от мен “пррр”, щото и аз съм човек. :shock:

07.02.05
18:09

[quote author=“D3BEP”]

Не мога да ви опиша колко много съм се смял... D3BEP ти не си човек! (ама как звучи само, а? D3BEP-човек  :D )

AC

08.02.05
13:37

Ей, пичове- как бях забравил... Ей ви един сайт специално посветен на пръднята- http://www.smellypoop.com/farts.html- само че е на английски... Който обаче го знае, споредн мен наистина ще се посмее...

08.02.05
21:23

малко стихче за съшноста на това блаженство: гръмка и треслива-не е миризлива, тиха и потайна- мирише на лайна :D голяма тема кефи ма и все пак си мисля че леееко се поотдалечаваме от идеята на форума :)

09.02.05
11:06

Eй, не ви разбирам... Вие си мислите явно че се шегувам, но аз, напротив, много се притеснявам и ми се струва неестествено... И тъй като се притеснявам да ида при лекаря и да му кажа “Ей пич сцепвам се от пърдене... Кво да правя?” ви питам вас... Не ме интересува коя пръдня на какво мирише... :lol:  Интересува ме дали нещо ми се претоварва стомаха или червата, и дали трябва да намаля храненето или добавките или пък да направя нещо друго... Пак ви казвам, че не е смешно!

ПП И има много общо с храненето и с точно този форум!

09.02.05
11:39

Хм. Присетих се нещо. Наскоро имах проблем и си направих пълни изследвания (няма да се впускам в подробности). Гастроентерологът ми каза, че няма проблем, само дето се събирали повечко газове. Започна да ми говори за някакви медикаменти, но аз бързичко го прекъснах, като му обясних, че лекарства не пия. След това личната ми лекарка (да е жива и здрава), която донякъде споделя моите възгледи, ми препоръча да си взема едно сиропче (от някакви билки се правело). Казва се “сироп за добро храносмилане”, на някаква фирма за билкови медикаменти (забравих името точно) и струва около 5лв. Та като го пих този сироп (няколко дена, повече не издържах - не мога да понасям каквито и да е лекарства), наистина имаше някакво облекчение откъм газове.
Надявам се да съм бил поне малко полезен.
Поздрави! :)

10.02.05
14:07

Някои олигозахариди (вългехидрати с къса верига) като рафинозата, стахиозата и вербаскозата не могат да се усвояват от хората и се разграждат в дебелото черво от бактериите както казаха по-горе. За тва от комплексните въглехидрати се пърди зверски понякога. Тези, които не усвояват лактозата от млякото също се сцепват... :lol: Всъщност проблема е общ за тия захари - недостатъчност на ензима алфа/бета-галактозидаза причинява тия проблеми.

10.02.05
15:58

кога ти започна проблема с пърденето, откакто стана билдър или по природа си си пръдлив?

10.02.05
21:46

аз чак сега се сетих - в аптеките продават (ееей пак до тях опряхме :wink: ) настойка от мента. Пиеш по няколко капки при растройство, мисля че може да ти помогне и при ПъРдЕнЕ :lol:
Нищо не ти коства да пробваш...

Много смислена тема стана, братлета  :lol:
Барем за гастрит да си говорехме :)
Марто, да не е един бял сироп - алмогел, алмагел, нещо такова?
Всъщност повечето такива сиропи имат точно този ефект.
Но за съжаление, временен.
Омега 3 мастните киселини и зехтинът доколкото знам имат положително влияние върху храносмилателния тракт.
За разлика от повечет оостанали мазнини.

11.02.05
16:12

Ами не е Алмагел, него дядо ми го пиеше, като имаше язва :lol:  Казва се “Сироп за добро храносмилане”, не се води лекарство и мисля, затова си няма по-екстравагантно име.

Хм... И... откъде се сдобивате с тая благинка и какъв и е принципа на действие. Че май лично аз имам нужда от нещо подобно? Макар че по стар български обичай ще изчакам първо да стигна дотам, че да не мога да ям нормално.

11.02.05
16:21

Има го по аптеките. Моето е повече от половината. Мога да ти го подаря (да опиташ де) :D

22.03.05
01:20

Браво за темата-и аз се посмях!Е така и трябва!Моя опит с газовете(във връзка с културизма) е при прием на високо протеинни шейкове-инаЧе нямам проблеми.  :lol:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1