Как е по-добре?

06.02.05
15:05

Когато тренирам бицепс и трецепс в един ден, как е по-добре първо трицепса и после бицепса или да ги редувам трицепс после бицепс?

06.02.05
16:23

Досега не съм тренирал така, но когато започна пак тренировки (следващата седмица, бях си дал малко почивка) смятам да тренирам така.
Та според мен е по-добре да ги редуваш всяка тренировка или през тренировка. Това освен ако няма някакво сериозно изоставане на единия мускул, тогава според мен е по-добре да го оставиш него първи малко по-дълго (примерно 2 трен той първи, 1 втори).
Нека и някой с повече опит си каже мнението все пак

06.02.05
17:09

Това с редуването е хубаво, но ако наистина искаш да имаш голяма ръка започвай с трицепса. Именно трицепса придава по големия обем на ръката, но това е според мен.

06.02.05
17:20

Аз лично не комбинирам бицепс и трицепс в една тренировка , но препоръчвам първо да започнеш с трицепса като по голяма мускулна група (представлява 2/3 от ръката) и гледаи да ти се падат повече сериите за трицепса отколкото за бицепса

06.02.05
18:32

ако ги редува6 една бицпс и една серия трицепс 6тепостигне6 по голямо напомпване.но според мен е по добре да свур6иш с единия мускул и после другия :wink:

06.02.05
23:54

По принцип с трицепс като по голяма група но ако имаш изоставане при бицепса е наложително него да сложиш като първи в тренировката

07.02.05
00:40

10x на всички за мненията

07.02.05
10:48

Абе вие хубаво сички викате на трицепса по-голям, че бил 2/3 от ръката, ама това е като напреднеш!
При ръка от порядъка на 35 (като мен да кажем) как го виждате тоя трицепс да е по-голям от бицепса? Цъщо така не мисля че на подобно ниво на развитие на мускулатурата може да се  говори сериозно и за изоставане...
Вярно, че след развитие става така както казвате, но не мисля че има много хора тука, които могат да се похвалят с такава ръка.
Така че според мен аргумента че е по-голям мускул да се тренира първи отпада. Аналогично е и ако тренираш крака+рамо в един ден - аз праря първо рамото (нищо че е много по-малко от краката) и има по-добър ефект отколкот ако правя първо крака
Нека някой който е опитал повечко варианти на такава тренировка да каже все пак, но мисля че в това което написах има някаква доза истина

07.02.05
10:56

Аз съм съгласен с теб!Абсолютно и аз мисля така(и моята ръка е 35) :)

07.02.05
11:08

Еми точно за това говоря...трицепса е явно че има по-голям потенциал за растеж от бицепса, това се вижда от снимките на вскички културисти и на по-напредналите сред по-скромните :)
Но за нивото на  “everyday builder”-a още повече ако е натурален (пък да не говорим за без добавки даже) трицепса да е 2/3 от ръката е много много трудно...
Затова мисля, че по-добрия вариант на трениране на бицепс и трицепс в един ден е някакво редувне (вече дали ще се сменят алтернативно всяка тренировка, през 2 или повече мисля че е личен избор) но логиката ми подсказва че така е по-добре..

07.02.05
11:38

повече от половин година правя първо бицепса и после трицепса и не съм усобено доволен! всичко е индивидуално де.. но при мен не е май най- добрия вариант. сега чак ще ги сменям.. :)

07.02.05
11:38

Да наистина при по - малка ръка трицепса не изглежда по - голям, но от анатомична гледна точка той наистина образува 2/3 от ръката. Дори и не достатъчно развит той е по големия и силен мускул и е добре да му се обръща по голямо внимание. Смея да твърдя, че когато е първи в тренировката ръката расте повече и изглежда по добре(това е личния ми опит и според мен така е правилно, но това е индивидуален спорт).

07.02.05
14:28

Разбира се че трицепса епо-големия мускул и мнозинството правят голямата грешка че тренират повече бицепса.Размерът на ръката го дава точно трицепса.Преди доста време един билдер казваше”Какво е бицепса-мускул който стои красиво и не става за нищо” :lol:

07.02.05
15:07

Аз пък изобщо не съм се замислял по тая тема?? Винаги съм правил бицепса преди трицепса?? от сега нататък обаче мисля да ги редувам и ще вида дали ще има ефект или не  :lol:  Тц тц резил как не съм помислил до сега по тоя въпрос.... наистина трицепса е по голямата мускулна група но и бицепса не е за пренебрегване :roll:

07.02.05
15:23

Да стана интиресно:) не, че ръката ми е голяма ( 38 ) но е ясно че трицепса е преди бецепса просто варианта с редуването ми е интересен и ще го пробвам за 1 месец да видя има ли промяна.

07.02.05
18:30

абе хора като не го виждате не значи че го няма тои има 3 глави с различни залавни места по голям е при всички положения от бицепса въздуха не се вижда но го има нали вижте в някой учебнак по анатомия разположението на мускулите и ще видите че винаги е по голям

07.02.05
20:40

Аз не споря че е по-големият мускул, това си е така (3 глави за сметка на 2 при бицепса) но все пак при начинаещите не е точно така. Докато при напредналите и при профитата той дава 2/3 от обиколката на ръката при нас бицепса ги дава тея 2/3
Според мен разликата е твърде малка за да може да се каже “той е по-големият мускул, тренирайте него първи!”

07.02.05
23:48

Абе човек пак не си разбрал няма знячение че виждаш бицепса като топка и си мислиш че е по голям по площ трицепса е по голям освен ако 15 години тренираш само бицепс (макар че пак ще порастне и трицепса)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1