06.02.05
15:05
Когато тренирам бицепс и трецепс в един ден, как е по-добре първо трицепса и после бицепса или да ги редувам трицепс после бицепс?
Досега не съм тренирал така, но когато започна пак тренировки (следващата седмица, бях си дал малко почивка) смятам да тренирам така.
Та според мен е по-добре да ги редуваш всяка тренировка или през тренировка. Това освен ако няма някакво сериозно изоставане на единия мускул, тогава според мен е по-добре да го оставиш него първи малко по-дълго (примерно 2 трен той първи, 1 втори).
Нека и някой с повече опит си каже мнението все пак
Това с редуването е хубаво, но ако наистина искаш да имаш голяма ръка започвай с трицепса. Именно трицепса придава по големия обем на ръката, но това е според мен.
Аз лично не комбинирам бицепс и трицепс в една тренировка , но препоръчвам първо да започнеш с трицепса като по голяма мускулна група (представлява 2/3 от ръката) и гледаи да ти се падат повече сериите за трицепса отколкото за бицепса
ако ги редува6 една бицпс и една серия трицепс 6тепостигне6 по голямо напомпване.но според мен е по добре да свур6иш с единия мускул и после другия :wink:
По принцип с трицепс като по голяма група но ако имаш изоставане при бицепса е наложително него да сложиш като първи в тренировката
Абе вие хубаво сички викате на трицепса по-голям, че бил 2/3 от ръката, ама това е като напреднеш!
При ръка от порядъка на 35 (като мен да кажем) как го виждате тоя трицепс да е по-голям от бицепса? Цъщо така не мисля че на подобно ниво на развитие на мускулатурата може да се говори сериозно и за изоставане...
Вярно, че след развитие става така както казвате, но не мисля че има много хора тука, които могат да се похвалят с такава ръка.
Така че според мен аргумента че е по-голям мускул да се тренира първи отпада. Аналогично е и ако тренираш крака+рамо в един ден - аз праря първо рамото (нищо че е много по-малко от краката) и има по-добър ефект отколкот ако правя първо крака
Нека някой който е опитал повечко варианти на такава тренировка да каже все пак, но мисля че в това което написах има някаква доза истина
Еми точно за това говоря...трицепса е явно че има по-голям потенциал за растеж от бицепса, това се вижда от снимките на вскички културисти и на по-напредналите сред по-скромните :)
Но за нивото на “everyday builder”-a още повече ако е натурален (пък да не говорим за без добавки даже) трицепса да е 2/3 от ръката е много много трудно...
Затова мисля, че по-добрия вариант на трениране на бицепс и трицепс в един ден е някакво редувне (вече дали ще се сменят алтернативно всяка тренировка, през 2 или повече мисля че е личен избор) но логиката ми подсказва че така е по-добре..
повече от половин година правя първо бицепса и после трицепса и не съм усобено доволен! всичко е индивидуално де.. но при мен не е май най- добрия вариант. сега чак ще ги сменям.. :)
Да наистина при по - малка ръка трицепса не изглежда по - голям, но от анатомична гледна точка той наистина образува 2/3 от ръката. Дори и не достатъчно развит той е по големия и силен мускул и е добре да му се обръща по голямо внимание. Смея да твърдя, че когато е първи в тренировката ръката расте повече и изглежда по добре(това е личния ми опит и според мен така е правилно, но това е индивидуален спорт).
Разбира се че трицепса епо-големия мускул и мнозинството правят голямата грешка че тренират повече бицепса.Размерът на ръката го дава точно трицепса.Преди доста време един билдер казваше”Какво е бицепса-мускул който стои красиво и не става за нищо” :lol:
07.02.05
15:07
Аз пък изобщо не съм се замислял по тая тема?? Винаги съм правил бицепса преди трицепса?? от сега нататък обаче мисля да ги редувам и ще вида дали ще има ефект или не :lol: Тц тц резил как не съм помислил до сега по тоя въпрос.... наистина трицепса е по голямата мускулна група но и бицепса не е за пренебрегване :roll:
Да стана интиресно:) не, че ръката ми е голяма ( 38 ) но е ясно че трицепса е преди бецепса просто варианта с редуването ми е интересен и ще го пробвам за 1 месец да видя има ли промяна.
абе хора като не го виждате не значи че го няма тои има 3 глави с различни залавни места по голям е при всички положения от бицепса въздуха не се вижда но го има нали вижте в някой учебнак по анатомия разположението на мускулите и ще видите че винаги е по голям
Аз не споря че е по-големият мускул, това си е така (3 глави за сметка на 2 при бицепса) но все пак при начинаещите не е точно така. Докато при напредналите и при профитата той дава 2/3 от обиколката на ръката при нас бицепса ги дава тея 2/3
Според мен разликата е твърде малка за да може да се каже “той е по-големият мускул, тренирайте него първи!”