Всяка мускулна група 1 път седмично ?

VV

05.02.05
00:58

Значи тренирам по следната програма от около 2 месеца :
Вторник - Гърди
Сряда - Бицепс
Четвъртък - Рамене
Петък - Трицепс
Събота - Гърди
Неделя и Понеделник - Почивка
Коментирайте програмата ми, аз лично забелязвам добър растеж но незнам дали не давам много почивка на мускулите. Много профита също тренират така. Това го правя защото една мускулна група ми отнема около час ( 2 мин. изпълнение 3 мин . почивка 12 серии общо = 60 мин.). И после съм изморен и ако правя втори мускул не го правя достатъчно ефективно. Гръб не правя защото имам доста по-изоставащи зони, като например гърдите които правя 2 пъти седмично. Та дайте коментарче и съвети, защото знам че има и по-рационално и ефективно решение. Четох че Кинг Камали тренира раменете си 1 път в месеца - чудна работа ( и сигурно пак расте мама му стара и говедото :) ) Айде

05.02.05
01:16

Краката и гърбът ти дават сигурно едно 70 - 80 процента от мускулната маса в тялото. Всички ефективни програми за маса разчитат на краката и гърба. Дори да си решил да специализираш отделни мускулни групи (а това се прави, след като имаш достатъчно маса и наистина ти изостават някои мускули, а не само да си мислиш, че ти изостават), то това не значи, да изключиш напълно от тренировката по - голяма част от мускулите в тялото. Дори и да го направиш, не трябва да е за дълго. Но в случая няма причина да изключваш гърба - той е антагонист на гърдите и е необходимо да се тренира, за да не се получи силов дисбаланс.
На практика в момента тренираш само една малка част от тялото (примерно 30%), и то няколко пъти седмично. Помисли реално - трицепса ти работи четири пъти седмично, рамото три пъти!
Един час за една мускулна група е много, според мен. Особено такива мускули като бицепси и трицепси нямат нужда да са в отделен ден. А и втората тренировка за гърди ти е след трицепса.
Кинг Камали може и изобщо да не тренира рамо, но със сигурност тренира гръб и крака, а покрай тях е нормално да му расте и рамото. Не виждам какво те учудва. Аз пък не тренирам ръце (скоро ще ги почна де ;)), но те пак си се развиват нормално. Но пък тренирам гръб и крака :)
Не се сравнявай със професионалистите. Нямаш техните възможности за възстановяване и медикаментозно стимулиране.

VV

05.02.05
01:28

Краката никога не съм ги тренирал а и смятам никога да не ги и тренирам. По простата причина че те са ми силно развити (от 6 год. тренирам ръгби и постоянно тичам) Бедрото ми е 62 см. доста релефно и плътно и на фона на тялото ми изглеждат големи. Виж ми аватара (сега нещо не се зарежда :) ) - това е идеалът ми за красиво тяло. Не искам да стана подвижно трупче или като на Рони краката ми да са на “Х” и да ми се протъркват дънките между бедрата :).  Тва за гърбът не го знаех та ще го включа в тренировката. Но за по-малките групи като бицепс и трицепс 1 път седмично не е ли недостатъчно ( въпреки че ги тренирам на границата на претрениране т.е доста добре после едвам държа волана като се прибирам :) )

05.02.05
12:55

Не,не е недостатъчно.Още повече,че отделно в други дни правиш гърди(и гръб),което натоварва бицепса и трицепса.А за да има растеж(максимален)най-важни са:тренировка,храна и почивка

05.02.05
15:10

без гръб и крака?! абсурд! ако токова си харесваш краката не е нужно да ги товариш много, просто ги поддържай. и какви са тия 3 мин. почивка между сериите? по 3 мин може да почиваш макс между серии на тяга та даже пак е множко.. :) на мен тренировката за гръб ми е 40-50 мин за бицепс и 3цепс 40-50 мин и за гърди и крака и рамо пак така.. а иначе за всекидневното блъскане- за нем е непосилно, ти ако можеш и ти се отразява добре продължавай :)

WO

05.02.05
20:55

ако аз трябва да те посъветвам нещо, то ще е да обединиш бицепс и 3цепс в 1 тренировка и на свободното място да сложиш гърба.

05.02.05
21:08

Съгласен съм с wow. Но и Петко е прав, наистина на тоя трицепс ще му дойде в повече. Не мисля, че е необходимо да правиш  такава специализация...И на мен ми изостават гърдите (и като размер и като сила) но единственото което правя в повече е да ги сложа след 2 дни почивка в сплита си. Крака също не тренирах в началото, а качих 10ина килограма и ми намаля издържливостта на ходене, намаля ми отскока и т.н. неблагприятни последици затова сега не им давам зор, ама все пак ги тренирам - да разберат че и те ще отнасят нещо.
Та да спра да се разлиавм - това че сега си мислиш че ти изостават гърдите не е фатално и времето да го поправяш е по-късно.

VV

06.02.05
03:05

Е няма начин трицепса да бъде по-малко трениран, та той влиза и в гърдите и в раменете и когато го тренирам отделно. Ако го направя така как ще е :
1 - Гърди
2- Гръб
3- Бицепс и Трицепс
4- Рамене
5 - Гърди
или не знам. Дайте няколко примерчета да направя практичен избор. Без значение колко дни седмично не е проблем и 7 ако трябва ще тренирам. Но гърдите определено трябва да са самостоятелно,защото много ме изморяват, потя се след всяка серия, въпреки че рядко ми се отдава това явление( просто нямам какво толкова да потя :) )

06.02.05
05:03

ето и мойто предложение:
1-Гърди бицепс
2-почивка
3 Гръб трицепс
4 Рамене Крака
5 почивка

и така въртиш...съвсем проста програма :)

06.02.05
10:34

еми според мен за 1 път седм. е добре така :

пон. - гърди
вторник - гръб
сряда - релаксираш
четвъртък - ръце
петък - крака
събота - рамо
неделя - почиваш

FL

06.02.05
11:49

Офтопик: тяло като на този от аватара на vvlestat моеж ли да се постигне без стероиди?

WO

06.02.05
12:12

[quote author=“vvlestat”]
1 - Гърди
2- Гръб
3- Бицепс и Трицепс
4- Рамене
5 - Гърди

така са оптимално разпределени, при положение, че искаш да правиш гърди 2 пъти седмично...най-добре е като видиш как се възстановяваш да сложиш 1 ден почивка някъде по средата, с оглед на това, тренировката ти да бъде максимално ефективна...(а за краката - ти си знаеш, но не ги оставяй съвсем, ще станеш като мене :))

06.02.05
12:35

1- гърди
2- ръка
3- крака
4- почивка
5- рамо
6- гръб
7- почивка

това е програмата!! :wink:  така всичко има време да се възтанови напълно и не е претоварена програмата. :D

WO

06.02.05
13:51

да бе, noolo6 , прав си за програмата , ама той иска да прави гърди 2 пъти седмично и да пропусне краката.......

06.02.05
14:01

[quote author=“vvlestat”]
1 - Гърди
2- Гръб
3- Бицепс и Трицепс
4- Рамене
5 - Гърди

вмъкни 2 почивки например между ден 2 и 3 ,а втората след ден 5. Също ще е добре да размениш ден 3 с 4,щото след рамо гърди... :roll:

06.02.05
14:13

[quote author=“vvlestat”]Значи тренирам по следната програма от около 2 месеца :
Вторник - Гърди
Сряда - Бицепс
Четвъртък - Рамене
Петък - Трицепс
Събота - Гърди
Неделя и Понеделник - Почивка
Коментирайте програмата ми, аз лично забелязвам добър растеж но незнам дали не давам много почивка на мускулите. Много профита също тренират така. Това го правя защото една мускулна група ми отнема около час ( 2 мин. изпълнение 3 мин . почивка 12 серии общо = 60 мин.). И после съм изморен и ако правя втори мускул не го правя достатъчно ефективно. Гръб не правя защото имам доста по-изоставащи зони, като например гърдите които правя 2 пъти седмично. Та дайте коментарче и съвети, защото знам че има и по-рационално и ефективно решение. Четох че Кинг Камали тренира раменете си 1 път в месеца - чудна работа ( и сигурно пак расте мама му стара и говедото :) ) Айде

Напълно неподходяща е тая програма според мен
1во - не тренираш най-големите мускулни групи-гръб и крака
2ро - рамо,трицепс и гърди....... три дни натоварваш трицепса подред ?! Защо така не чакай прогрес в тая област
3то - гърди праиш 2 пъти в седмицата и това до колкото знам е повече за сила отколкото за маса..
Значи ако искаш разтеж тренирай и яж рационално иначе само с имитиране на някои системи на профита които имат съвсем различна от твоята структура на тялото и съвсем различни начини на тренировки както и се подготвят със съвсем различни СУПЛЕМЕНТИ :wink: , едва ли ще има ефект  :twisted:
поздрави и успех
П.П. мисли трезво над нещата и обмисляй хубаво нещата преди да започнеш каквото и да е !!

IP

06.02.05
15:31

АМИ АЗ НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ТРЯБВА ДА Е ПРОГРАМ,АТА ВМЕСТЕНА В 7 ДЕНА ,АЗ ОТ ДОСТА ВРЕМЕ ЦИКЪЛА МИ Е ПОВЕЧЕ ОТ СЕДМИЦА КАТО ЗА ТВА ВРЕМЕ МИНАВАМ МУСКУЛНИТЕ ГРУПИ ПОЕДИН ИЛИ ДВА ПЪТИ,ГЛЕДАИ  ПРЕЗ КОЛКО ВРЕМЕ ТРЕНИРАШ ДАДЕН МУСКУЛ И КАК СЕ ВЪЗТАНОВЯВА,СЪЩО МИСЛЯ ЧЕ КАКТО КАМАЛИ Е ПО ДОБРЕ ДА ГЛЕЕДАШ КОЛКО ПЪТИ В МЕСЕЦА ГО ПРАВИШ ,ТВЕА Е МОИТО ЛИЧНМО МНЕНИЕ ,ТИ СИ РЕшаваш

06.02.05
18:53

Моето мнение - щом искаш 2 пъти гърди

1 гърди ,  предно рамо
2 гръб , задно рамо
3 почивка
4 гърди
5 ръце
6 почивка

Относно тренировките ти ще прояжя елементарна аритметика
Написал си  2 мин. изпълнение = 120 секунди . В общия случей 10 повторения , това прави 12 секунди на 1 повторение  :shock:
Също си написал 3 минути почивка , не знам как си чувстваш мускула след такава почивка , обаче аз след 3 минути все едно почвам нова тренировка . Всичко ми е отпуснато .

06.02.05
20:51

[quote author=“NIkav”]Моето мнение - щом искаш 2 пъти гърди

1 гърди ,  предно рамо
2 гръб , задно рамо
3 почивка
4 гърди
5 ръце
6 почивка

Относно тренировките ти ще прояжя елементарна аритметика
Написал си  2 мин. изпълнение = 120 секунди . В общия случей 10 повторения , това прави 12 секунди на 1 повторение  :shock:
Също си написал 3 минути почивка , не знам как си чувстваш мускула след такава почивка , обаче аз след 3 минути все едно почвам нова тренировка . Всичко ми е отпуснато .

И тази програма е неподходяща според мен по простата причина че гърдите се тренират през един ден, което е напълно недостатъчен период за възстановяване и почивка....  все пак мускула расте докато почива ?? а и това да тренираш гърдите 2 пъти в седмицата не означава че наблягаш на тях и те ще пораснат задълително просто?! трябва да се състави една хубава програма с хубава почивка..... като тренираш веднъж гърдите, но както трябва е НАПЪЛНО достатъчно, според мен :)

07.02.05
01:03

[quote author=“Flicker”]Офтопик: тяло като на този от аватара на vvlestat моеж ли да се постигне без стероиди?

На теория да, но на практика ми се струва много трудно
Трябват много тренировки и лишения, също така и добра генетика

VV

07.02.05
08:49

Много ви благодаря за отзивите. Видях доста добри предложения. Относно тренировката на гърдите 2 пъти седмично, искам да кажа че го правя това,защото чувствам че доста бързо се възстановявам. Мезоморфен тип съм , имам много добър метаболизъм и доста смуча амино и витамини. 2-3 дни след тернировката за гърди ги чувствам в перфектно състояния, усещам и сила и отпочиналост на мускула. Но видях някои от вас да са написали че 1 път седмично е достатъчно ПРИ ДОБРА ТЕНИРОВКА. Та ето ми я програмата за гърди.
Повдигане от лег - 4 серии пирамида за маса
Наклонена - 4 серии пирамида
Обратен лег - 3 серии пирамида и 1 с лека тежест за напомпване
Флайс и Пуловер за доизцеждане
И Всеки месец сменям подредбата на упражненията, за да не свиква мускула на едно и също. Айде :)

07.02.05
10:16

Това за един път седмично не е правило и зависи от много неща. Ако тренираш два пъти седмично гърди, не прави едни и същи упражнения всеки път, а си направи примерно две програми и ги редувай. Примерно почвай с лег едната трениравка и полулег втората. Така ще можеш да наблегнеш и повече на горната част. И намали общия обем на тренировката, за да не се претоварваш, две упражнения стигат, ако тренираш тежко, примерно един вид преси и някакъв флайс - лежанка, флайс от наклон, следващия път наклонена лежанка и кофички (или пак фрайс), нещо от този род. Абе пробвай, ама 5 упражнения всеки път са много, според мен.

VV

07.02.05
11:51

Еми има време все пак за никъде не бързам и ще експериментирам. Сега имам доста добър растеж, но за мен не е достатъчно - искам максимален растеж :) , та ще направя определено някаква промяна :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1