07.02.05
00:54
Модерирано от Емил http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=37750#37750
—-
Реших от рано да засегна тази тема :)
За първи път ще правя релеф, затова имам няколко въпроса.
Като начало малко цифри:
В момента тежа 97-99 кг, висок съм 1.90, имам сериозен стаж от една година, а преди това съм тренирал 2 години с щанга вкъщи, ръка: 41-42 см, не мога да кажа с точност.
Места, които желая сериозно да изчистя и стегна: бедрата, корема, гърдите, дупето. Като цяло ръцете и гърба са ми...добре оформени.
Като за начало мисля да изкарам още един месец на програма за качване на маса, в която се стремя да кача малко, но максимално чисто. Тоест готов съм да се захвана с изчистването към средата на март. Време за изчистване - 3 месеца.
Цел - оформяне на една добра фигура, не особено надута откъм мускули, но с повече релеф. Маса мисля, че имам достатъчно :)
Първо мисля месец март и април да са ми нещо като месеци, в които тялото да свикне с новия режим и да го подготвя за следващите 2 месеца, в които ще се орелефявам. Тоест мисля да почна да тичам, докато стигна добрите стари постижения от около 5-6 км. за 30 минути, като мисля тичането като начало да е 2 пъти в седмицата, последствие 3 в нетренировъчен ден и нататък ще видим, дали ще увелича.
Мисля в тези 2 месеца да запазя програмата, по която съм тренирал март и лекоо да кача броя на повторенията - до 10 примерно. Като хранителен режим мисля да не минаваш още на НВД, а да ям нормално, но да не надвишавам калорийния максимум с пвоече от 200-300 КК, като ще наблягам на месо и въглехидрати.
Проблема е какво да следва след това, може би е малко рано за съвети, но ме интересува какво мислите за набелязания план досега. Одобрявате ли го? Някой правил ли е такова нещо?
Относно добавките, мисля да взимам Л-карнитин, и се чудя дали да взимам протеини. Как мислите?
Искаш ли да “чистиш” - бягай!Чрез бягането гориш мазнините и се стягат мускулите(крака,дупе :lol: ).Когато тренираш в залата можеш да увеличиш броя на повторенията до 10-15.Замени базовите упражнения с “оформящите”.За храната- махни от менюто си плодовете,свинското,телешкото,млякото,сладкишите,пърженото.Наблегни на пилешкото,постната риба,грейпфурт(изключение от плодовете),овесени ядки(в по-малки количества,главно за закуска),пий много вода (над 5 литра на ден).Ако искаш мога да се поразровя за още по-точна програма?
Rafael ти си се изразил ясно но не съм съгласен с тебе че не може да яде плодове , може да махне само плодове които го предразполагат към напълняване например , но да не яде плодове , според мен е тъпо .
Какво да ти кажа, добър е плана. Като видиш как ти се отразява “чистото качване”, може и да се откажеш от тренировката за релеф след това :wink: