Моля ви помогнете ! Имам проблем с кофичките :(

15.07.09
10:50

Винаги най трудните упражнения за мен са били сЪс собственото тегло.Първото нещо което желаех най-силно беше да м0га да правя НАБИРАНИЯ.Ето на , научих се да правя до 4-5 чисти с широк хват.Сега идва и реда за кофички.Колкото и да се мъча не мога да направя дори и една цяла (чиста)  кофичка.Ако може някой да ми каже как мога да подобря бройката на кофички че поне серия от 3-4 да правя.

Допълнително инфо :Ходя на фитнес от 6 месеца  Висок съм 1,73   Тежа 65.4 кг 

Еми това е от мен очаквам съвети ! Благодаря ви предварително :)

Темата беше редактирана от Габриел на 15.07.09 10:54.

15.07.09
11:48

На тоя въпрос не знам как може да ти се отговори тук. Направи си консултация с инструктор, ама с истински, не от тия дето стоят само за камофлаж!!

15.07.09
11:51

Еми ето тук излиза и друг проблем.Аз сам в малак град (Силистра) в който има едва 3 Фитнес-центрове а в тях няма фитнес-инструктори така че и аз не знам ...

MA

15.07.09
11:58

ами чесно казано и аз имах този проблем в началото почнах със 2 кила допълнителни правих по 4-5 после сложих 5 кила отгоре и в момента правя по 8 повторения , което мисля че е нормално

15.07.09
12:19

Прави бавни негативни повторения, като правиш три секундни паузи на едно или няколко места от движението. Друг вариант е да се смъкваш 8-10 сантиметра да се връщаш нагоре 4-5 докато стигнеш момент в който не можеш да се избуташ, тогава смъкваш до долу контролирано.

Прави поне 5-6 серии по едно повторени през ден или понякога когато си свеж всеки ден.

15.07.09
12:42

За да правиш кофички...трябва да правиш кофички!!!От лег изтласкване с тесен хват и лицеви опори ще ти помогнат също.

15.07.09
16:39

Да ви се похваля!!!! :) :) :) Не знам как, но днес като отидох на фитнес  ,реших да се пробвам кофички и зех че напрай изведнаш за парва серия 4 втора 6 и  3та и 4та по 5 напрао не можах да повярвам. Мерси за съветите :))

казано от Габриел на 15.07.09, 16:39:

Да ви се похваля!!!! :) :) :) Не знам как, но днес като отидох на фитнес  ,реших да се пробвам кофички и зех че напрай изведнаш за парва серия 4 втора 6 и  3та и 4та по 5 напрао не можах да повярвам. Мерси за съветите :))

аз когато бях съвсем новак (сега съм просто новак) и аз така не можех да направя и една при 175см/60кг и не можех и една да направя,правих упражнения за трицепс бицепс и гърди и след 1-2 месеца можех да правя по 4-5-6,опитай да тренираш мускулните групи,които помагат за това упражнение и сподели :)

15.07.09
21:26

И аз по онова време не можех дори една бройка нито кофички, нито набирания. Не знам дали има по-лесни и рационални начини, но ето го моя - висях си на лоста за набиранията и се пънех като грешник. Същото и с кофичките. В последствие се получи. Не изведнъж разбира се, няма да ти казвам колко точно време ми отне да започна серии с повече от 5 повторения, че да не се откажеш. :)

16.07.09
13:09

Еми и аз съм нов и имам проблеми с кофи и набирания. Защо не отидеш с някой приятел и той да ти побутва така краката при кофите ;) . Смисъл на кофи лесно може да се помага.

Мнението беше редактирано от Xsly на 16.07.09 13:10.

08.08.09
09:10

Една днеска, една утре и другиден са две, или по ясно казано ходи се мъчи, напъвай се, когато можеш и по колкото можеш и накрая ще почнеш да си пълниш по 3-4 серии :) Обаче много внимавай с кофичките! Рамената и лактите трябва да са много хубаво разгряти!!!

Мнението беше редактирано от Rado93 на 08.08.09 09:11.

16.09.09
13:06

И аз не можех ( 1-2 най много )  и се отказах от тях , но преди няколко дена един приятел правеше и реших и аз да опитам и направих 10 -7-6 е не най-чисто изпълнение но все пак . Проблемът е че след  приключването на серията при стъпване на земята усещам остра болка в ключицата - костта.

16.09.09
14:08

Габриел  ти на тоя въпрос можеш да си отговориш сам за кофичките !
както не си можел да праиш набирания и си се научил с пробване и мъки.. така и с кофите и сички други упражнения със собствено тегло ..
за лицевите опори също е така .. праиш няколко... на друггия ден повече правиш и така се прави сила на рацете да издаржат собственото тегло !

16.09.09
16:21

Не при всеки е така, тренирам 7 месеца, но никога не съм правил кофички незнам, правих ги за 1ви път миналата седмица, и днес ги правих пак, спокойно правя 3-4 сериики по 6 кофи.. :)

Мнението беше редактирано от El padre на 16.09.09 16:21.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1