Претренирам ли ?

15.07.09
13:19

Вчера правих гърди-рамо със следните упражнения:
Лег 4х6
Полулег с дъмбели 4х6
Флайс 3х6

Смит машина 4х6
Разтваряне на дъмбели встрани 3х6
Обратен пек-дек 3х6

Днес имам ужасна мускулна треска в горната част на гърдите и рамото.Възможно ли е да съм претренирал с толкова малко упражнения, или треската значи, че съм тренирал качествено ? Стаж 7 месеца, от два и половина по тази програма.Поздрави

S7

15.07.09
13:28

Може и да претренираш, може и да не. Все пак зверската мускулна треска клони към първото.

Аз за гърди винаги имам мускулна треска, а тренировката ми е: лег, полулег и флайс от полуег. Мускулната треска ме държи 2дни, а работните ми серии са 9-10.

И все пак, ако се опасяваш можеш да съкратиш малко работните серии и постепенно да ги покачваш. Като тренирах гръди + предно и средно рамо следвах съветите на Стоянчо и изпусках упражнение за предно рамо - правих само разтваряне встрани. И все пак тренирането на рамо след гърди не даде положителен резултат за рамото.

15.07.09
15:18

При мен рамото си расте въпреки,че не го тренирам много качествено...А гърдите, на които уж повече наблягам изостават...Странна работа

При мене пък Гърди+Предно и средно рамо даде страхотен резултат,не съм тренирал така от 1 година,но именно тогава раменете ми дръпнаха доста яко.Задното рамо го остави с гърба. След гърдите за рамото просто трябва да усещаш нещата друг начин няма.Когато усещам че имам повече сила след 3 упражнения за гърди (например Лег,Горен лег и Кросоувър) минавам например с раменни преси с дъмбели с по нормални кг-ми тъй като вече рамото е поработило малко и за последно упражнение разтваряне встрани също с умерени кг-ми,когато нямам много сила разтваряне напред и разтваряне на страни пак умерени кила.След гърдите не му давай много зор на рамото,а просто понапомпай.Много зависи и как си тренирал гърдите,ако си правил тежки 5-6-тици на лега,няма как и рамото да не се е поназорило и после само доизцеждаш,ако си ги тренирал по-лекичко може мъничко гас да дадеш и при рамото,...абе за такъв тип тренировки Гърди+Рамо ,Гръб+бицепс и др трябва много добре да усещаш мускула

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 15.07.09 19:20.

15.07.09
21:48

тренировката ти е нормално може да вкараш и кофи... но зависи от яденето ти.. зависи от стажа ... пък и гърди не се правят много лесно !  трудно се изграждат

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1