15.07.09
13:19
Вчера правих гърди-рамо със следните упражнения:
Лег 4х6
Полулег с дъмбели 4х6
Флайс 3х6
Смит машина 4х6
Разтваряне на дъмбели встрани 3х6
Обратен пек-дек 3х6
Днес имам ужасна мускулна треска в горната част на гърдите и рамото.Възможно ли е да съм претренирал с толкова малко упражнения, или треската значи, че съм тренирал качествено ? Стаж 7 месеца, от два и половина по тази програма.Поздрави
15.07.09
13:28
Може и да претренираш, може и да не. Все пак зверската мускулна треска клони към първото.
Аз за гърди винаги имам мускулна треска, а тренировката ми е: лег, полулег и флайс от полуег. Мускулната треска ме държи 2дни, а работните ми серии са 9-10.
И все пак, ако се опасяваш можеш да съкратиш малко работните серии и постепенно да ги покачваш. Като тренирах гръди + предно и средно рамо следвах съветите на Стоянчо и изпусках упражнение за предно рамо - правих само разтваряне встрани. И все пак тренирането на рамо след гърди не даде положителен резултат за рамото.
При мен рамото си расте въпреки,че не го тренирам много качествено...А гърдите, на които уж повече наблягам изостават...Странна работа
15.07.09
19:15
При мене пък Гърди+Предно и средно рамо даде страхотен резултат,не съм тренирал така от 1 година,но именно тогава раменете ми дръпнаха доста яко.Задното рамо го остави с гърба. След гърдите за рамото просто трябва да усещаш нещата друг начин няма.Когато усещам че имам повече сила след 3 упражнения за гърди (например Лег,Горен лег и Кросоувър) минавам например с раменни преси с дъмбели с по нормални кг-ми тъй като вече рамото е поработило малко и за последно упражнение разтваряне встрани също с умерени кг-ми,когато нямам много сила разтваряне напред и разтваряне на страни пак умерени кила.След гърдите не му давай много зор на рамото,а просто понапомпай.Много зависи и как си тренирал гърдите,ако си правил тежки 5-6-тици на лега,няма как и рамото да не се е поназорило и после само доизцеждаш,ако си ги тренирал по-лекичко може мъничко гас да дадеш и при рамото,...абе за такъв тип тренировки Гърди+Рамо ,Гръб+бицепс и др трябва много добре да усещаш мускула
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 15.07.09 19:20.