07.02.05
01:37
Имам някои въпроси.От 1 месец тренирам т.нар. “кръгове”(в 1 тренировка - всички мускули).Аз обаче тренирам краката в отделен ден.Има и още нещо - освен фитнеса тренирам и JIU-JITSU. И седмичната ми тренировка изглежда така :
Понеделник- Кръгове(гърди,рамо,трицепс,гръб,бицепс)
Вторник-Jiu-Jitsu
Сряда-Крака +коремна преса
Четвъртък-Jiu-Jitsu
Петък-Кръгове(гърди,гръб,трицепс,рамо,бицепс)
Събота-Jiu-Jitsu
Неделя-Почивка
Как според вас е по-добре да правя - краката в отделен ден или цялото тяло в един ден?
Мисля да си купя Аминокиселини(Амино 2700 на UNIVERSAL).Как да ги приемам.
P.S. Аз съм на 18 год.,182см,80-81кг,тренирам в залата от 3 год.
Благодаря предварително!
07.02.05
09:00
на ман така ми изглежда по-добре, ако вкараш и краката в кръговата ще е много дълга. Остави си програмата така, а кво натоварване ти дава JIU-JITSU и кво искаш да постигнеш в залата - мускулна маса, издръжливост, сила ?
Здравейте!
Добре тренираш. Използвай по едно упражнение за мускулна група. А иначе се съмнявам, че правиш кръгове. Кръговите тренировки са нещо по-различно :D
Кръгова тренировка означава да правиш упражнения, без почивка между тях, с които да натовариш всички мускули. Почиваш 1-2 мин след като изредиш всички планирани за деня упражнения и после пак. Използваните утежнения са много малки. Повторенията са повечко (12-20). Използва се за поддържане на тонус. Лично според мен е напълно безсмислена в общия случай.
Поздрави!
07.02.05
14:41
[quote author=“Martin”]Кръгова тренировка означава да правиш упражнения, които да натоварят мускули, без почивка между тях. Почиваш 1-2 мин след като изредиш всички планирани за деня упражнения и после пак. Използваните утежнения са много малки. Повторенията са повечко (12-20). Използва се за поддържане на тонус. Лично според мен е напълно безсмислена в общия случай.
Поздрави!
От една страна си прав Мартине,ама от друга страна ако човек няма възможност да тренира повече от веднъж-два пъти седмично не е ли това по добрия вариант? Иначе как ще натовари всички мускули?? Не че ще има кой знае какъв ефект но все пак е по добре от колкото да тренираш само ръце и гърди например? :roll:
поздрави!
Хм, Жоро, нещо много неясен пост съм написал. Сега ще го оправя :wink:
А иначе ..... не разбирам нещо... Може човек да тренира 2-3 пъти седмично цялото тяло, без да прави кръгови тренировки :?
07.02.05
14:54
аз пък под “кръгова” разбирах просто тренировка за цялото тяло.......правиш кръгове из цялата зала, не е ли логично :?:
Логично или не, терминологията не е еднозначна за съжаление :D
Както и да е, това не е най-важното. Остава въпросът, какви точно кръгове иска да тренира човекът, пуснал темата.
:) Не, кръгова е това, дето го е обяснил Мартин. А иначе ти може да си обикаляш из залата и без да правиш нищо. Тренировката за цялото тяло не е задължително да е кръгова.
07.02.05
16:03
яясно, мерси
08.02.05
11:05
ами за 2 тренировки в залата или 3 бих избрал гръб гърди ( със задължителни тяга и лег и ето всички мускулни групи + растеж )
Ама при 3 вече отделно крака и пак същото той при жио жицуто 200% праят лицеви и някакви такива за издръжливост тъй че ръцете не са проблем ...ама чковека си преценява
Вижте момчета,извинявайте че Ви обърках!Аз мислех,че това,което съм Ви посочил в началото се нарича “Кръгова тренировка”.Поне аз така го знам.Но по думите на Мартин разбрах,че греша.Проблема е там,че когато тренирам краката в тях отива много кръв.Това прави тренировката изтощителна.Затова реших,че ще е по-добре да тренирам горната част от тялото 2 пъти седмично,а краката в отделен ден.
Тренировката ми за горната част на тялото е по часовник.Влизам в залата и засичам 1 час и 30 мин.Това време ми стига да направя за гърдите,гърба и рамото по 2 упражнения(ако действам по-живо за някой мускул и по 3).От тях ми се помпят и ръцете(гърдите и рамото-трицепса,гърба-бицепса).После правя по 1 упражнение за бицепс и трицепс.Накрая завършвам с кофички,лицеви опори,пуловър или нещо от този сорт.От месец и нещо съм така и съм доволен.