Въпрос за доматите

Значи обърках се вече,някои ми викат че доматите били плодове др зеленчуци трети че се водели зарзавати нз и аз.Като цяло се стремя да ям много зеленчучи и избягвам да ям плодове още повече вечерта, заради бързите въглехидрати,но през последната седмица към всяко ми ядене “зеленчука” е основно домати+краставици включително и вечерта,тъй като вкъщи е заринато с домати.Да си ги ям с почти всяко ядене,както сега или не...? Моля за компетентни отговори.
П.С в момента диетата ми е нещо средно между РБД и ВВД, въглехидратите си ги набавям основно от овес ,кафяв ориз и хляб бонус/вита ,”бързите” въглехидрати освен след тренировка съм спрял тотално всичко това с цел да не освинвам положението

Темата беше редактирана от Велико Иванов на 16.07.09 17:32.

BU

16.07.09
17:56

Плодове са,но ги ползват за салати,заради вкуса им.

Имат достатъчно въглехидрати,за да ги махнеш от менюто си,но по-добре махни хляба. :)

http://www.bb-team.org/articles/3268/

Гледал съм я,но псоледно мога ли да си ям по някой друг домат покрай месарлака или да ги избягвам и тях.?

16.07.09
18:52

Не се вманиячавай ! Една доматка в салтата няма да ти навреди .

16.07.09
19:15

Доматите да са ти последното нещо на главата :)
ТО ако се започнем - тиквички, моркови и т.н. ;)

16.07.09
21:41

Доматите са проблем по-скоро с това че поети с неправилна храна пречат на усвояването й, отколкото с въглехидратите. Съдържат някаква окси ..незнам каква си киселина. Точно в тази връзка пуснах предложение в раздел хрумвания и и идеи. На мен като че ли не ми действат особено добре.

17.07.09
05:58

Доматите съдържат много антиоксиданти, каротиноиди, ликопен... Могат да ти бъдат само от полза при умерена употреба.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1