16.07.09
17:15
Здравейте. Може ли да ми дадете подробна програма за оформяне. На НВД съм. Правя кардио 3-4 пати седмично , сутрин на гладно (колело 50-60мин или бягам 20-30 мин ). Дайте предложения как да не губя ММ без добавки (нямам кеш тоя месец). Другия месец ще си взема протеин и имам кленбутерол. Относно клена може ли да го зимам сутрин на гладно преди кардиото и дали да не сменя кардиото след тренировка ( Щото имам чувтстото че само мускул горя не мазнини).Голяма част от Въглехидрата ми идва от закуската - овесени ядки и плодове (кайсии, ябълки). Другите хранения са - месо яйца сирена мляко ядки риба салата-домати и краставици . Ям по 5 пъти на ден . Мисля да ям извара преди лягане по колко грама да ям горе долу. аз сам 80кг 172см на 17г. Не пишете , ако не разбирате , за да не ме заблуждавате .
Мс предварително .
16.07.09
18:14
Нз пич моя съвет е не си трови живота с НВД-та на тая възраст, за твоя ръст и пропорции си много добре Расти още сега ти е паднало,но ако искаш да пазиш мускула тренирай за сила 5x5 базови упражения клек лег тяга набирания кофи гребане раменни преси ,a като свършиш НВД-то може да пробваш с повечко повторения да се “напомпиш” хубаво :D
бих ти препоръчал вместо НВД да си правиш “карбциклинг” - по-лесно и поносимо е за спазване. велото го намали до мах 40мин като гледаш да държиш висок пулс през цялото време. ако ще бягаш - прави ХИИТ - по-ефикасно е от нормалното тичане. лично на мен клена не ми понася добре, а и ефекта от него е малко спорен - правил съм диети с него и без него и ефекта е същия (като изключим, че нямаше гадните крампи и непрекъснатия тремор);) махни млечните продукти от менюто си. като гледам свестни мазнини си набавяш само от ядки (предполагам имаш предвид сурови) - можеш да ползваш зехтин (екстра върджън). ако все пак си решил да се изтезаваш с НВД, предполагам знаеш, че трябва да правиш и “зареждане” на всеки 5-7 дни
тоя ХИИТ го правя несазнателно като бягам или карам колело с нормално темпо и като почувстам прилив на сила вартя/бягам на максимални обороти и от сякаде капе пот раце крака ,едни вадички ......... както и да е. За ротацията на въглехидрати кво прелагаш ? НВД РБД ВВД или нещо друго . За кардиото кога е по добре сутрин или след тренировка ?
Мнението беше редактирано от ANTO на 17.07.09 07:15.