Удачен ли е ТОЗИ сплит?!?

17.07.09
21:40

Тренирам през 2 дни-2 тренирам,2 почивам! Според вас/обръщам се към вещи в този спорт и към хора на които фитнеса е хоби,както на мен/ удачен ли е сплита ми който съм си направил ?
1 ДЕН Гърди -16 серии,Рамо /преси и разтваряне в страни/ 6 серии ,Кардио-30 мин.
2 ДЕН Гръб-16 серии,задно рамо,трапец,корем,прасци
2 дни почивка-/съответно работя тогава :)
5 ДЕН Трицепс-10 серии,бицепс-9 серии,Кардио-30 мин.
6 ДЕН Крака-16 серии,прасци,корем.....
С този тренировъчен план и по принцип,че храната ми е добре и приемам достатъчно протеин,БЦАА и ЦЕЕ,мога ли да очаквам задоволитено покачване или поне запазване на мускулна маса,придружено със изчистване на корема?
Благодаря на отзовалите се,но наистина моля сериозни хора да споделят,или поне променят нещо в сплита ми...?
П.С. Това на Аватара съм аз/казвам го за да добиете представа/ :)

Като цяло сплита е добре подреден,но намали серийте за гърди на 12-13.Да не те разочаровам,но покачване придружено с изчистване няма как да стане освен ако не взимаш нещо “друго” освен амино,но дори и тогава е много трудно.Ако целта ти е да изчистиш тогава трябва да тренираш през 30 секунди почивка.Запазването на мускулна маса се постига с добре пресметнат калориен баланс при,който по голямата част от калорийте е от протеин.Предполагам си с бърз метаболизъм и ще е най-добре да приемаш повече въглехидрати от нормално НВД,но пълно запазване на ММ няма как да стане.Има изследвания,които сочат,че при сваляне на 10кг,3 от тях са мускул или около 30-35% от сваленото е мускул.Ти нямаш много за  сваляне така,че мсукула няма да е много.

18.07.09
17:29

Много ти благодаря з отговара 666! Аз бях спрял да тренирам краката за 3 месеца,понеже ми бяха дръпнали сериозно,но сега реших пак да ги вкарам в програмата си като ги тренирам с по леки килограми и със повече повторения!Правех кардио 2 пъти седмично сутрин на гладно по 30 мин.,като от 90 кг. свалих на 83,вярно,че малко свалих и от корема,но и от раменете и гърдите също загубих маса,а това не ме удоволетворява :)Та за това сега искам малко да си променя сплита! А колкото до другите неща! Значи държа да отбележа,че никога не съм и не мисля да взимам стероиди,защото това за мен е измама за самия мен! Просто така го виждам,залите са пълни с момчета които взимат и пред очите ми се раздуват и спадат и въобще не ми харесва гледката!!! Винаги съм бил фен и съм се възхищаван на кондиционният културизъм...Защото все пак важното е човек да се чувства добре в тялото си физически и психически,нали? :) По здрави на всички :)

Мнението беше редактирано от alexandrov_84 на 18.07.09 17:30.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1