Една седмица почивка?

06.02.05
18:23

Как ще ми се отрази една седмица почивка?
Притеснявам се, че при последната тренировка на френското прехвърлих тежеста повече на дясната ръка и ме заболя лакътя. Освен това, вече ми се събраха 6 месеца тренировки без почивка, а съм чувал, че е хубаво да се прави 1 седмица на всички 6 месеца, за да не получиш хронична умора (?!?).
Сигурен съм, че това с лакътя не е сериозно, защото в следващата тренировка за гърди и гръб нямах проблеми, но някак си чуствам, че тялото ми иска да почине. Аз самия съм яко надъхан и не ми се почива :)
Та какво мислите?

06.02.05
18:28

това за почивката може и да има нещо такова но аз едвали бих издържал седмица без тренировка :)

06.02.05
19:59

Щом си чувстваш тялото,че иска да почине какво чакаш???На мен например такава почивка(3 седмици) ми се отрази много добре.Тренирах след това 1 седмица и ръката ми качи около 1см имах и други добри резултати...абе изобщо добре ще ти се отрази.Такава почивка не е просто почивка,тя е част от тренировката :)

WO

06.02.05
20:37

почивката я прави без изобщо да се замисляш!!! докато почиваш се храни добре, а после ще стресираш яко мускула и той би трябвало да ти отговори с растеж  8)

[quote author=“criyo”]на френското ..... ме заболя лакътя

при мен всеки път става така и то само на дясната ръка и само когато правя трицепс и само на френско...намалих тежестите, наблегнах на техника и пак е същото..дайте некъф съвет ? :?:

06.02.05
20:58

[quote author=“wow”]
при мен всеки път става така и то само на дясната ръка и само когато правя трицепс и само на френско...намалих тежестите, наблегнах на техника и пак е същото..дайте некъф съвет ? :?:

Ами най - елементарния съвет - не прави френско. Ако си сигурен, че го правиш с перфектната техника, и пак те боли, замени го с друго упражнение. Пробвай разгъване с щанга от стоеж, вместо легнал. Разгъването на скрипец също е добра алтернатива за изолирана работа върху трицепса.
И други хора са се оплаквали от френското. Като цяло, не е много здравословно упражнение за лактите.

06.02.05
23:48

Нормално си е да правиш по седмица почивка след 1-2-3 месеца редовни тренировки а щом се касае за контузия е задължително, щото и аз така се бях запалил по лега и усещах че нещо не е добре с лявото рамо но си продължавах докато един ден не исфистя едно сухожилие

07.02.05
00:44

ясно, ще направя една седмица почивка, след това ще кажа как е минала първата седмица с тренировките. Някакви съвети за храненето?
френското отдавна мислех да го сменям, кои упражнения препоръчвате??
а, и мисля да сменя малко сплита след тая 1 седмица почивка - от гърди/гръб, рамо/крака, бицепс/трицепс ще се върна на гърди/бицепс, рамо крака, гръб/трицепс :)

07.02.05
10:34

То френското и аз много не го харесвам,ама не че ме боли лакътя ами много ми влиза в....гърдите :?: Същата работа е с вдигане от лег с тесен хват 20см(можеби затова растат най-много).При вас ако не е така дайте няк’во съветче плс :oops:

07.02.05
11:24

[quote author=“Martin87”]То френското и аз много не го харесвам,ама не че ме боли лакътя ами много ми влиза в....гърдите :?: Същата работа е с вдигане от лег с тесен хват 20см(можеби затова растат най-много).При вас ако не е така дайте няк’во съветче плс :oops:

Влиза ти в гърдите ?!?! Ти да не правиш френска преса = пуловър ,че много известно стана напоследък  :lol:  :D Намали килограмите и се старай да направиш перфектно изпълнение , няма начин как да ти “влезне ” в гърдите . Френската преса не може да се замени , това е едно от най-добрите упражнения за ръстеж на ръцете изобщо (естествено е за трицепс де  :) )
criyo с какви килограми/повторения правиш френската преса и колко ти е обиколката на бицепса ? Усещам ,че някой пак прекалява с килограмите и мен преди ме болеше лакътя ,после намалих тежестите двойно (”правех ” с 45 кг ?! ,а сега максималната ми серия е с 32кг~8-9 повторения  ) , трицепса тръгна ,а лакътя спря да ме боли .

07.02.05
11:30

Чак пък да не може да се замени :) Вдигане от лег с тесен хват и кофички, като базови движения (едно от двете в тренировка, не и двете) плюс разгъване на скрипец примерно. А френското може да се прави по много начини - прав, седнал, легнал, под 45 градуса наклон, ръцете под 45 градуса, с дъмбели, легнал, прав и т.н.

07.02.05
11:32

Съгласен съм с ShitHappen
По-добре е по-умерена тежест и перфектно изпълнение, отколкото да се силиш с много кила и да се опитваш да се счупиш

П.С.: и с Петко К съм съгласен...поста му е 1 мин преди моя май :)

07.02.05
11:35

[quote author=“criyo”]Как ще ми се отрази една седмица почивка?
Притеснявам се, че при последната тренировка на френското прехвърлих тежеста повече на дясната ръка и ме заболя лакътя. Освен това, вече ми се събраха 6 месеца тренировки без почивка, а съм чувал, че е хубаво да се прави 1 седмица на всички 6 месеца, за да не получиш хронична умора (?!?).
Сигурен съм, че това с лакътя не е сериозно, защото в следващата тренировка за гърди и гръб нямах проблеми, но някак си чуствам, че тялото ми иска да почине. Аз самия съм яко надъхан и не ми се почива :)
Та какво мислите?

Задължително е просто след такъв дълъг период без почивка да си починеш и една седмица е перфектния вариант след това ще видиш като влезеш в залата какво се казва хъс за тренировка  :lol:

07.02.05
11:46

Не съм от тези дето набухват щангата с тежести и на всичките 6 повторения правят здрав(cheeting),че на всичкото отгоре някой им помага.Аз слагам умерени тежести и правя 10 повторения и се старая за максимално добро изпълнение.Само че не знам до къде е по-добре да свалям ръцете-до челото или по-надолу,като мишниците ми отиват по-назад.Аз правя второто,но съм чувал че и двете изпълнения са правилни.Така че незнам какво да правя(дали да го правя или не)

07.02.05
12:29

По този начин по който ти го правиш както и сам отбеляза се местят мишниците (рамената ) и лактите и трицепса не работи постоянно , другият път като правиш упражнението го направи до челото ( до там спусни щангата , без да го удряш де  :D ) и
ще забележиш разликата , като я даваш толкова назад както отбелязах малко по-горе започваш да правиш пуловър ,а не френска преса .
Петко К исках да кажа ,че не може с 1 упражнение да се замени т.е. вместо френска преса да правиш ... на скрипец-а и да кажеш ,че е едно и също , то ако се замислиш всички упражнения за трицепс са еднакви , т.е. еднакво движение се извършва ,но все пак са различни упражнения  :D
Със здраве .

08.02.05
16:32

замени , това е едно от най-добрите упражнения за ръстеж на ръцете изобщо (естествено е за трицепс де  )
criyo с какви килограми/повторения правиш френската преса и колко ти е обиколката на бицепса ? Усещам ,че някой пак прекалява с килограмите и мен преди ме болеше лакътя ,после намалих тежестите двойно (”правех ” с 45 кг ?! ,а сега максималната ми серия е с 32кг~8-9 повторения ) , трицепса тръгна ,а лакътя спря да ме боли .

Ами...41-42 ми е ръката, правя го с...хъм, ами ЕЗ-лоста + 25-30 (макс) кг. Не би трябвало тоя лост да е повече от 5кг, така че в никакъв случай не прекалявам с тежестите.
Ще видим какво ще стане тази седмица :)
Ептем ни прецакаха и в даскалото, че обърнаха смените, така че тая седмица почивка май си идва баш на място!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1