18.07.09
11:47
Това е програмата която ще правя , ако може да ми кажете дали е добра .15 год 180 съм , 90 килограма , баскетбол тренирам , цел да натрупам още повече мускулна маса важни са ми рамената , стопя мазнини ...
1ден - рамо -раменни преси с дъмбел - 3х10 с 15кила
-изнасяне на дъмбел в страни 1х5 с 15 1х10 с 10 1х15 с 7,5
-изнасяне на дъмбел в страни от седеж 3х10 с 10кила или 7,5
-изнасяне на дъмбел пред тялото 3х10 с 10 кила или 7,5
трапец -трапецовидно повдигане на рамене 3х10 с 15 или 20 кила
трицепс -разгъване на скрипец 3х10 10кила
-френско разгъване с дъмбел 3х10 15кила
-френско разгъване с щанга от лег 3х10 с 15 кила
-разгъване на скрипец с една ръка 3х10 с 10 кила и суперсерия накрая
2ден - това ми е ден за тичане - тичам колкото мога повече - около 10 километра и правя тропоски (това ми е за корем и крака)
3ден - гърди -лег с щанга 3х10 60 килограма отначало , със сяка седмица ще увеличавам с по 10
-пулолег с щанга 3х10 с 50 килограма ———//————————//———————
-разтваряне на дъмбел от лег 3х10 с 10-15 кила
-кофички 3х5 с мойте кила
-Бътерфлай 3х10 с 40кила можеби , ще увеличавам
бицепс -сгъване с щанга от стоеж 3х10 с 25 кила
-сгъване на дъмбели от седеж 3х10 с 12,5 кила
-концентрирано сгъване с дъмбел 3х10 с 10 кила
4ден - като втори
5ден - гръб -дърпане на долен скрипец 3х10 с 40-50кила
-гребане с дъмбел 3х10 с 15 кила
-придърпване на скрипец към корем(се едно гребеш) 3х10 с 40-50 кила ,
-гръбни преси 3х10
Някой упражнения ще увеличавам килограмите постепенно . Интересно ми е дали мога да правя суперсерия на всички упражнения , мисля че няма да ми стигне сила ... как мислите , ако може ми кажете какво мислите и по цялата програма .
Темата беше редактирана от stuffoo на 18.07.09 12:14.
първо искам да кажа че на аватара ти е най=големия :))) ти хубаво наблягаш на рамо но не пренатоварвай... направи раменни преси, встрани , и отзад.... може напраиш встрани дроп серии..... пък да праиш суперсии за сичко ми се струва множко
Така , на аватара ми наистина е най-големия ;) , суперсерии ще правя само на последното упражнение за трицепса и бицепса примерно. Мога да махна изнасяне на дъмбел в страни от седеж и да сложа раменни преси отсрани и отзад , отстрани дроп серии . Ясно . Иначе нещо друго забележки ? Тази програма донякъде е взаимствана от тази на Христомир Христов за подготовката за състезанието в Русия :D
Напоследък се навъдиха много билдъри които взаимстват програми от Про-та.ГОЛЯМА ГРЕШКА !
Чакай , защо да е грешка , да взема доказана програма която работи ? Пък аз че съм на 15 не значи че не съм толкова неопитен , изчел съм всички статии на бб-теам от 13годиншна възраст тренирам , като съм започнал с тичане , малки килограми , почивки .... Не знам какво пречи да взема нещо от неговата програма и да сложа в моята , освен ако той има нещо против .
казано от stuffoo на 18.07.09, 12:43:
Чакай , защо да е грешка , да взема доказана програма която работи ?
Доказана? Работи, но за кого - за начинаещ, или за професионалист с 20 години стаж и хиляди долара за химия?
е да ама той прави ако не се лъжа за повечето упражнения дроп серии .... прави ги с “ебати” килограмите ... аз си ги правя с нормални килограми за мене . По добре е от колкото да права 1ден само ръце 2ден гърди и гръб и някфи такива измислици ...
казано от stuffoo на 19.07.09, 08:16:
е да ама той прави ако не се лъжа за повечето упражнения дроп серии .... прави ги с “ебати” килограмите ... аз си ги правя с нормални килограми за мене . По добре е от колкото да права 1ден само ръце 2ден гърди и гръб и някфи такива измислици ...
Килограмите са относително нещо. Въпроса е че такава програма няма да ти е полезна с нищо.
казано от tonu на 19.07.09, 08:48:
Килограмите са относително нещо. Въпроса е че такава програма няма да ти е полезна с нищо.
мислиш ли ? смисъл сигурно щом казваш , но ако може ми кажи с какво да я промения , или цялата ... Още не съм я почнал , защото съм чужбина но като се върна почвам . Та ако може някакъв съвет за програмата . :)
казано от stuffoo на 19.07.09, 11:46:
казано от tonu на 19.07.09, 08:48:
мислиш ли ? смисъл сигурно щом казваш , но ако може ми кажи с какво да я промения , или цялата ... Още не съм я почнал , защото съм чужбина но като се върна почвам . Та ако може някакъв съвет за програмата . :)
Ами до колкото си спомням ти си тренираш баскетбол.
Започни с кръгови тренировки с базови упражнения. Тренирай 3 пъти седмично, може да правиш и спринтове. Но нямаш смисъл да тренираш - ръце, трапец, прасец и т.н.....