Как се сваля задник?

17.07.09
14:57

Имам голям гъз. Въпросът е има ли някакво конкретно уражнение, което би спомогнало за неговото намаляване?

17.07.09
18:56

Ми според мен бягането доста ще ти помогне редувай 50м спринт с 100м крос на 1стъпка вдишвай на 2 издишвай също така мъртвата тяга товари не само гърба,но и краката и глутеуса ама то може да ти помогне да го оформиш. Имаше някакви упражнения като Butt Lift потърси в упражнения има доста добри алтернативи :)
Поздрави :)

17.07.09
19:01

Бягането не помага, ако не е свързано със сваляне на кила ;)

18.07.09
05:15

единственото, което помага за сваляне само и единствено от задника ти е липосукция ;)

18.07.09
08:35

Бягай 4 месеца нон стоп и ще изчезне от самосебе си. НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПРАВИ МЪРТВА ТЯГА. ЩЕ ПОРАСТНЕ ДАБЪЛ.
Тичане всеки ден ! Умерено темпо, по много. Сравни спринтьорите на 50-100-400м и маратонците. НЕ СИ ПРАВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С 100 м крос. От това мускула расте!

Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 18.07.09 08:38.

18.07.09
09:55

Ако е голоям и плосък, мъртвата тяга само ще помогне според мен - за оформяне и изпъкване на средната част.

18.07.09
10:13

Да голям и плосък :)

18.07.09
10:33

Excuse me?!:)

18.07.09
11:10

Имам предвид че тягата е подходяща за този тип :)

Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 18.07.09 11:11.

18.07.09
11:25

Да, определено има страхотен push-up ефект, дори и да няма човек такъв проблем ... Освен това, ако се прави с по-широк разкрач и опънати крака, кръстът се натоварва по-малко, а напрежението се пренася почти изцяло върху задните бедра и седалището - т.нар “римска” мъртва тяга. Много е важна техниката, за да се избегнат травми и контузии:
http://www.bb-team.org/exercise/1197/

Мнението беше редактирано от Ива Павлина на 18.07.09 11:28.

18.07.09
14:00

Дам, техниката е много важна при тягата. Най добре според мене е да се тича много.

18.07.09
14:29

Май е по-удачният избор - да. Иначе току-виж сме му направили мечешка услуга с тая тяга - от нея все пак има мускулен растеж ... Да не напомпаме задната му фасада още повече с нашите съвети!!:)

18.07.09
14:32

казано от Ivan Boichev на 18.07.09, 08:35:

Бягай 4 месеца нон стоп и ще изчезне от самосебе си. НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ПРАВИ МЪРТВА ТЯГА. ЩЕ ПОРАСТНЕ ДАБЪЛ.
Тичане всеки ден ! Умерено темпо, по много. Сравни спринтьорите на 50-100-400м и маратонците. НЕ СИ ПРАВИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С 100 м крос. От това мускула расте!

Не съм съгласен с тебе :)

18.07.09
21:00

И аз не съм, но все пак да не спорим :)

Мнението беше редактирано от Петко К на 18.07.09 21:01.

19.07.09
02:15

И аз като вас :)

19.07.09
09:19

Е аз толкова неща казах .. с всичко ли не сте съгласни.. :)
В крайна сметка всичко е до проба грешка. Всеки организъм е уникален, затова трябва да го опознаеме много добре ако искаме нещто повече.

Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 19.07.09 09:20.

19.07.09
15:35

Така е, но си има някои общовалидни правила и принципи които не трябва да се нарушават.

20.07.09
20:15

При мене от бягането,намалят малко мазнините от задника,но се помпят и растат мускулите отстрани по таза и на самия задник и пак не става малък.

20.07.09
20:55

Смени кардиото с друго такова. Като цяло кардиото е за сваляне - ако ви се струва че даден вид кардио ви помпи даден мускул го сменете. Има доста варианти... но начин винаги има. Аз лично предпочитам ходене под наклон по пътека, кросче или пък изкачване на стълби.

21.07.09
17:31

казано от Калоян Георгиев на 20.07.09, 20:55:

Смени кардиото с друго такова. Като цяло кардиото е за сваляне - ако ви се струва че даден вид кардио ви помпи даден мускул го сменете. Има доста варианти... но начин винаги има. Аз лично предпочитам ходене под наклон по пътека, кросче или пък изкачване на стълби.

Проблема е че не виждам кое ще е това кардио което да не помпи краката,и задника.Общо взето след бягане имам адска мускулна треска на бедрата отпред,на бедрата отзад,прасците , задника и таза отстрани и на другия ден едва ходя.Не знам какво става,да допълня че краката с упражнения не ги тренирам че и без това са ми големи.Имам и велоергометър в нас,но съм го зарязал понеже на него за да се запъхтя пък ужасно ми се товарят краката и мускулите на таза отсрани.Не знам какво става нещо съм дефектен явно че да ми расте задника от бягане.Вярно мускул е,ама закакво ми е отстрани на таза да ми се разширява.От набирането с ширк хват пък ми се помпят повече гърдите отколкото гърба,не знам има нещо странно в цялата работа  :gulp:

21.07.09
20:22

казано от biker_boy на 21.07.09, 17:31:

......................................От набирането с ширк хват пък ми се помпят повече гърдите отколкото гърба,не знам има нещо странно в цялата работа  :gulp:

Има нещо верно. Но всичко е до техника.

Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 21.07.09 20:50.

22.07.09
04:02

аз имам мн яка дупара :D :D

22.07.09
05:07

казано от Ivan Boichev на 21.07.09, 20:22:

казано от biker_boy на 21.07.09, 17:31:

......................................От набирането с ширк хват пък ми се помпят повече гърдите отколкото гърба,не знам има нещо странно в цялата работа  :gulp:

Има нещо верно. Но всичко е до техника.

Странното е че преди като ходех на зала,гърба съм го правил винаги с набирания с широк хват пред и зад врат,и такова помпене на гърдите не съм усещал,а техниката ми и сега е както тогава.Може би сега като не ходя на зала и гърдите не се товарят с други упражнения и затова да усещам мускулната им треска след набиранията.

22.07.09
05:08

А за бягането какво ще кажете нормално ли е така да ми се товари задника и мускулите отсрани на таза и да ме болят 1-2 дена яко след това.

Мечкаров това зависи от много неща, дължината на крачката, височината, начина на стъпване с ходилото, разпределението на килограмите по тялото, ако щеш дори самите обувки за бягане

22.07.09
07:16

Ив ,много имам да черпя току що си отговорих на въпроса от няколко седмици след като смених програмата(от както почнах римската) ,защо почнах да имам мускулна треска на седалището...а не ви разбрах в следствие на нея расте ли или се оформя,лол ???

22.07.09
07:56

Оформя чрез растеж:)

22.07.09
08:35

казано от Ива Павлина на 22.07.09, 07:56:

Оформя чрез растеж:)

damn…значи по добре да я спра докато е време...

22.07.09
08:39

Не знам какво целиш точно и как е положението в момента, но не съм чула някой да се е оплакал от ефекта на римската. Даже напротив.

BU

22.07.09
08:55

казано от Ива Павлина на 18.07.09, 11:25:

Да, определено има страхотен push-up ефект, дори и да няма човек такъв проблем ... Освен това, ако се прави с по-широк разкрач и опънати крака, кръстът се натоварва по-малко, а напрежението се пренася почти изцяло върху задните бедра и седалището - т.нар “римска” мъртва тяга. Много е важна техниката, за да се избегнат травми и контузии:

скъпа Иве нека само да уточним че при изпънати колене (заключени) натоварването на кръста е доста по-голямо отколкото при дърпане с свити колене.

22.07.09
08:56

казано от Ива Павлина на 22.07.09, 08:39:

Не знам какво целиш точно и как е положението в момента, но не съм чула някой да се е оплакал от ефекта на римската. Даже напротив.

е със сигурност не целя да ми се уголемява Д-то...просто ми стана любопитно ,защото се чудих дали ,защото спрях да правя клека на смит и го замених със свободна тежест,дали там не се кривя нещо и не идва от там проблема...

22.07.09
09:26

казано от burgasfreak на 22.07.09, 08:55:

казано от Ива Павлина на 18.07.09, 11:25:

скъпа Иве нека само да уточним че при изпънати колене (заключени) натоварването на кръста е доста по-голямо отколкото при дърпане с свити колене.

хм, може и да греша но аз бях останала с впечатлението, че класическата тяга натоварва най-много кръста в сравнение с всички останали варианти ...пък и ми се струва, че като техника е по-трудна за научаване от румънската, което допълнително влошава нещата...
Иначе от всички варианти на мен сумо тягата ми е най-приятен :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1