23.07.09
01:21
ФИТНЕС ПРОГРАМА
ПОНЕДЕЛНИК
Гръб и Трапец:
Гръб:
- наведено положение вдигане на щанга - 4х12
- Гребане с дълбел - 4х12
- Разгъване на дъмбел в наведено положение с разперване на рецете - 3х12
Трапец:
-Повдигане на рамената с щанга зад гърба – Trapezius 4х10
-Трапецовидно повдигане на рамене (Shrugs) - Trapezius 4х10
ВТОРНИК
Гърди и корем :
Гърди :
- Наклонена лежанка - 4х8
- Права лежанка - 4х8
- Флайс машина - 4х12,15
- кофички - 4х8,10
Корем :
Коремни преси 4x20
Коремни натиски с машина 4х40
СРЯДА- почивка
ЧЕТРЪРТАК
Трицепс, Бицепс и Предмишници
Трицепс :
- Изтласкване на щанга от лег с тесен хват - 4-5 серии х 5-8 повторения
- Трицепсово разгъване на машина - 3-4 серии х 8-10 повторения
- Трицепсово разгъване на горен скрипeц (подхват) - 3 серии х 10-12 повторения
Бицепс :
- Бицепсово сгъване с щанга - 3-4 серии х 5-8 повторения
- Кръстосано чуково сгъване с дъмбели - 3 серии х 6-8 повторения
- Бицепсово сгъване с дъмбели от наклонен седеж - 3 серии х 8-10 повторения
Предмишница :
- Пронирано разгъване в китки за предмишници - 2 серии х 15 повторения
- Сгъване за предмишници с щанга/дъмбел - 2 серии х 15 повторения
ПЕТЪК:
Рамо и Крака :
Рамо :
- Раменни преси с дъмбел - 3х12
- Повдигане на дъмбел напред - 3х12
- Повдигане на дъмбел в страни 3х12
Крака :
- Клекове с щанга 3х10
- Тренировка за прасец чрез магарешка стойка (слагате тежест на гърба и се надигате на пръсти) 4х10
Какво мислите за програмата ми???
Темата беше редактирана от GRENLOULD на 23.07.09 01:23.
Мисля че за гръб сериите са малко за гърди пък може и да са ти в повече,аз бих си подредил дните на програмата така гърди,гръб,почивка,рамо-крака , ръце,почивка. За задно рамо не си включил упражнение,краката поне 6 серии клек.
ти гърба се едно не го тренираш... сложи най основното набирания и тяга.. и после гребанията .. ако искаш пробвай сложи при гърба и трапеца и рамото ще осетиш разлика ;)
23.07.09
19:19
казано от vlad-o на 23.07.09, 03:45:
Мисля че за гръб сериите са малко за гърди пък може и да са ти в повече,аз бих си подредил дните на програмата така гърди,гръб,почивка,рамо-крака , ръце,почивка. За задно рамо не си включил упражнение,краката поне 6 серии клек.
Колега направих програмата по тази последователност, която ти ме посаветва! Дано така да е по добре, а относно за другият колега който каза че упражненията са ми били малко за гръб, ами кажи някое упражнение, но да спомена само в упражненията да не присъства скрипец за гръб, понеже в нас несъм се здобил с него все още!
За гръб вариянти са - набирания с широк хват,мечка,мъртва тяга,гребане с щанга,гребане с дъмбел и съответно скрипците горен долен има и други упражнения но тези са най срещаните.Ако не си тренирал досега и не се възстановяваш си остави 2 почивни дни накрая.
23.07.09
22:13
казано от vlad-o на 23.07.09, 19:43:
За гръб вариянти са - набирания с широк хват,мечка,мъртва тяга,гребане с щанга,гребане с дъмбел и съответно скрипците горен долен има и други упражнения но тези са най срещаните.Ако не си тренирал досега и не се възстановяваш си остави 2 почивни дни накрая.
Ами не, дигам вече от 3 години но без никаква химия! Ще видя кой упражнения да включа към програмата ми! Ако имате някой други идей казвайте.
казано от GRENLOULD на 23.07.09, 22:13:
Ами не, дигам вече от 3 години но без никаква химия! Ще видя кой упражнения да включа към програмата ми! Ако имате някой други идей казвайте.
За 3 години ми се струва че би трябвало сам да знаеш какво правиш, тоест трябва да си пробвал различните варианти и да знаеш кое ти се отразява добре и кое не. Химия много хора не са взимали, но това не ги спира да напредват.
24.07.09
00:21
казано от vlad-o на 23.07.09, 22:27:
казано от GRENLOULD на 23.07.09, 22:13:
За 3 години ми се струва че би трябвало сам да знаеш какво правиш, тоест трябва да си пробвал различните варианти и да знаеш кое ти се отразява добре и кое не. Химия много хора не са взимали, но това не ги спира да напредват.
Напълно си прав, но човек винаги се учи, колкото и да знаеш никога не е достатачно ;)