07.02.05
18:46
къде да го вмъкна и ми кажете някви упражнения за него щото незнам никви
Не съм тренирал врата, но един приятел го прави като как да го кажа слага си една връзка на главата с тежест и движението е следното, брадичката упира гърдите и вдига главата.
07.02.05
19:09
лягаш, слагаш диск на челото и почваш да вдигаш нагоре главата(лягаш така, че главата да мое да виси от края на лежанката). ако ме питаш мен обаче няма смисъл от упражнения за врат
07.02.05
19:29
абе принципно, щом е мускул - трябва да расте...ама.. :roll: мен нещо не ме влече...
Ако толкова държиш да тренираш специално и врата, потърси някъде (или попитай ако имаш познат) борец (не тея от вицовете, ами тея дето си тренират борба), защото до колкото аз знам те си тренират много врата, все пак ако видиш едно състезания те половината време са на врат и крака само.
Потърси, опитай, ако ти хареса - кажи ;)
От борците може да заимстваш борцовия мост - той не е само за борци де, ама от там му идва името. Само че ако си начинаещ най - много да си счупиш врата ;)
Започни с ръчно съпротивление - сложи си ръката върху брадата, и започни да натискаш нагоре, а с главата натискай надолу. Даже не ти трябват уреди, и може и в къщи да си тренираш. Същото за задните мускули - сложи си ръцете на главата, и започни да си натискаш глават напред, а с главата натискай назад. В залата може да използваш дискове върху челото или тила, и съответно да си повдигаш главата напред - назад.
Ако правиш обаче тяга и тренираш трапец, вратните мускули могат да ти се развият сериозно и без специална тренировка.
08.02.05
11:17
wow при теб не че не расте вратните мускули са доста на дълбоко разположени и трудно се забелязва растеж освен при борците ама те както се спомена само на врат и крака го карат :))... Ама е яко да имаш дебел врат :twisted:
aз врата си го тренирам в супер серии с трапеца не змам дали е удачно ма мен си ме кефи 8)
18.02.05
19:47
[size=12][/сизе]ми виж сега приятелю според мен няма смисъл да се прави врат 1.не смятам че е esteti44esko красиво 2.натоварва се достатъчно от упр. за трапец и няма много смисъл да го правиш и все пак ако си твърдо решен допитването до някои борец е добра идея но не прави упражнения които си виждал да прави някои борец защото най много да си счупиш врата и загрявай ДОБРЕ преди тези упражнения. и пак ти казвам че сега може и да се увлякъл по големия врат но помисли добре преди да го правиш защото може да се окаже че изведнъж врата ти станал наистина голям и това не ти харисва и даже ти стои много грозно :Д пфуу ай моля ви се не ми трийте мнението че ми е супер гадно да биша на БГ още ще свикна споко :оопс: :оопс: :оопс:
Можете за използвате Kredor.
Mr_Muskul