Препоръчайте програма за начинаещ

27.07.09
17:33

Първо да отбележа. Не съм стъпвал в зала (за жалост) Картата която си извадих е от другата седмица. Имам една седмица време за да се организирам и да се подготвя. Трябва ми програма (5 или 6 дни седмично не по малко ама да има се пак и един ден почивка), а забравих да отбележа висок съм 188 тежа 92 кг (желе съм) искам да се стегна (имам маса искам да я стегна). Разглеждам ги програмите http://www.bb-team.org/fitness/search-workout/ обаче те са толкова много и за човек като мене който нищо не разбира са си доста объркващи тъй че ако може малко помощ от по напредналите. Предварително благодаря на отзовалите се и се извинявам ако съм нарушил някоя от правилата за постване в раздела

лек ден

Темата беше редактирана от Fallen на 27.07.09 17:46.

27.07.09
17:40

Привет !
Похвално е че си решил да направиш нещо с тялото си. За първите седмици  разучи уредите ( само на теория не се учат упражнения ) . Инструктурите помагат от начало . После си избери кръгова програма , но какво е това 6 дена фитнес с 0 дена стаж .  3 дневните сплитове са хубаво нещо. Или по лесния или по трудния начин ще научиш че почивката и храната са по важни от тренировката. Все пак си остава съвета ми : Иди във фитнеса пообикаляй из уредите,говори с инструкторите..

Мнението беше редактирано от Xsly на 27.07.09 17:42.

27.07.09
17:45

предлагаш като за начало да започна през ден ли? Аз го мислех секи ден щото си знам тялото след първата тренировка още ще ме удари мускулната треска и няма да ми се иска да стана от леглото до края на седмицата за тва го мислех така постоянно да съм там. Незнам забравих да отбележа че съм изключително слаб от към физическа сила въпреки горе-долу големите ми размери гледам някви упражнения тука за напреднали ... ми кво да кажа аз тва няма да успея да го направя и след 10 години.

можеш ли да дадеш линк за кръгова програма

Мнението беше редактирано от Fallen на 27.07.09 17:46.

27.07.09
17:54

Не .. Предлагам ти още да не правиш програма.  Не е възможно да влезеш във фитнеса и да изпълняваш програма :) . Ти не си  знаеш работните тежести, а да не говорим че има техники и вариации на упражненията ( предполагам си гледал в интернет как се правят :) поне аз така правех ) .  Задължително трябва някой да ти покаже кое как се прави,за да няма пострадали :) . Иди във фитнеса говори с инструктура,не е срамно. Ако нямаш инструктор помоли някой по нацепен да ти покаже уредите ,които са ти интересни :) . Първите седмици просто е невъзможно да спазваш програма. Не прави с максималните си тежести, ходи през ден, ‘’остави егото си на вратата ‘’- по добре да правиш с малко килограми и да можеж да се върнеш пак, отколкото да се озориш и да пропуснеш следващата тренировка.

Мнението беше редактирано от Xsly на 27.07.09 17:55.

27.07.09
18:05

аз щом съм стигнал до там че да търся помощ чрез форума значи егото е -0. Утре след работа ще се отбия в залата да поразпитам някой от инструкторите.. мене ме няма много в приказките така че дано често да им се случва глупаци да им задават тъпи въпроси. Какво значи уредите който са ми интересни. Мене сичко ми се струва еднакво. Как ти се струва въпроса: От другата седмица почвам с фитнеса кво да правя първите дни?

27.07.09
18:12

Това че си нов не значи че си глупак.. А според теб какво правят инструкторите ? :)  Това им е работата .  Отиваш казваш им че си нов и ги молиш да ти покажат малко упражнения.На тях  им плаща за това.
Едит : Може да отделиш малко време да почетеш във форума за храненето . ( То е по важно от фитнеса ) .

Мнението беше редактирано от Xsly на 27.07.09 18:16.

27.07.09
18:28

Аз така отидох без да знам почти никакви упражнения освен лег и за бицепс прав :-) и инструктура ми състави страхотната програма 3 дни с по 2 групи на ден и 1 почивка- гърди-крака,гръб-рамо,ръце :) тренировките ми отиваха по 2 и кусур часа и дишах на батерии.Около една година съм тренирал по нея,не си качих килограмите но се преобразих.Първата ми тренировка беше за гърди, правих лег, полулег,флайс и накрая ми каза кофички.За кофичките не можах нито една да направя и ми каза да правя лицеви опори, но и те се оказаха проблем :) Така че отиваш,гледаш, питаш,четеш и напредваш.

27.07.09
18:33

vlado а пари взимат ли инструкторите за да ти изготвят програма и за това там че ти показва упражнения. Аз мислех че трябва един вид да го наемеш. А аз съм в такова положение че за момента пари освен за карта за друго немога да заделя (инструктори хапчета шейкчета и други глезотии)

btw: поста ти изключително много ме надъха

Мнението беше редактирано от Fallen на 27.07.09 18:33.

27.07.09
18:49

Зависи от хората в залата, в някой зали те въвеждат може да питаш обясняват в други обаче дори тези които работят изобщо не се занимават с фитнес.Моите наблюдения са че в зали от по ниските класове не толкова лъскави и перфектни, хората си помагат повече.
Примерно аз помагам на някой ако ме попита за дадено упражнение или за пазене.

В сайта си има програми за начинаещи,разгледай ги.Можеш да правиш кардио 2-3 пъти в седмицата.Ако искаш почни НВД,храненето ти трябва да е приоритет!Най-важното е да не се отказваш.Успех! ;)

Мнението беше редактирано от Траян Атанасов на 27.07.09 22:23.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1