28.07.09
20:31
Здравейте приятели ! Радвам се, че вече съм част от вас. Намерих много умисъл в постовете на някои потребители, което всъщност ме накара да се регистрирам и тук. Сега ще споделя положението си и от Вас очаквам разбиране, помощ и отговори, които ще ми помогнат за в бъдеще.
Значи като цяло се определям начинаещ във бодибилдинга и фитнеса като цяло. От 2 години се занимавам с футбол и активни тренировки. От известно време обаче спрях тренировките там и сега съм се запалил по фитнеса. На 17 години съм, висок съм 192 сантиметра и тежа около 80 килограма. Като цяло съм много добре сложен, но имам леки мастни образувания в долната част на корема. Целта ми е следната - не искам да напълнявам повече. Искам да се задържа на тези 80 килограма и само мастните образувания да превърна в мускулна маса и да оформя добри гърди, прилични плочки и обемни ръце. За гърба не претендирам. Храня се много правилно и никога не съм бил пред напълняване. Споделих всичко това с един фитнес инструктор във фитнеса, който посещавам и той ми препоръча суроватъчен протеин, за който ме увери, че няма да качвам килограми, а само ще ме пречисти и в комбинация с добри тренировки ще оформя добро тяло за малко време. Тук вече Ви моля за помощ. Взимам протеина преди и след тренировка, но нямам никаква идея в каква последователност да правя самите упражнения и кои мускулни групи да натоварвам. Разгледах много фитнес програми тук, но ще се радвам ако някой ми обясни индивитуално по-подробно. Ще се радвам ако някой иска да попишем и в скайп. Ще чакам отговори и тук ! Благодаря Ви предварително прияетли =) Надявам се на вашата помощ !
Първо си определи приоритетите,ще качваш или ще сваляш.Щом казваш,че си добре сложен тогава по-добре си започни диета за покачване на тегло,ако се храниш правилно и разбира се,се научиш да тренираш също така правилно,резултатите ще ти харесат без опасност от прекемерно омазняване.
Протеина,които пиеш едвали ще ти помогне да изчистиш мазнините,той е просто храна за мускула.Добре си се ориентирал в приема му,сутрин след ставане преди закусна,също преди и след тренирвока са най-добрите периоди за прием на протеин на прах,през останалото време може да си набавяш нужното количество с храна.
Ами както казах не искам да качвам ... значи от двата варианта свалянето ми е по-удачен ... искам да пречистя всички тези мастни натрупвания (които всъщност са много малко) и да ги превърна в мускулна маса, но след 1 година примерно когато очаквам някакви резултати кантара да не показва повече от сегашното ми тегло. Демек около 80 килограма.
29.07.09
08:12
Не се интересуваи от това колко тежиш , а как изглеждаш и дали ти харесва ! Щом сега тежиш 80 и си висок 192см. ако отслабнеш , със сигурност няма да имаш големи ръце и гърди.
Не виждам защо повечето хора се интересуват от кантара. Аз съм около 90 и съм по-нисък от теб. Що годе чист съм т.е. имам чист корем и доста вени за % мазнини незнам. Искам да качвам , изглеждам нормален(не слаб и не голям) а би трябвало да съм по-обемен.
казано от TrainHard на 29.07.09, 08:12:
Не се интересуваи от това колко тежиш , а как изглеждаш и дали ти харесва ! Щом сега тежиш 80 и си висок 192см. ако отслабнеш , със сигурност няма да имаш големи ръце и гърди.
Не виждам защо повечето хора се интересуват от кантара. Аз съм около 90 и съм по-нисък от теб. Що годе чист съм т.е. имам чист корем и доста вени за % мазнини незнам. Искам да качвам , изглеждам нормален(не слаб и не голям) а би трябвало да съм по-обемен.
Да, като се замисля наистина си прав !Но и не искам някакво огромно и масивно тяло ... Ето малко снимки горе долу какво искам да постигна. Доколкото знам този актьор е 85 килограма.
http://images10.snimka.bg/001202431.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_67zSTtyDvHA/SXyAR7l13jI/AAAAAAAAhCE/anjVyOU6G7w/s320/juan_alfonso_baptista20.jpg
http://lh3.ggpht.com/lickspot/RwZY192VzQI/AAAAAAAAOLw/X4VQMxZWCoo/s400/el_gato_catalog_50.jpg
http://lh4.ggpht.com/lickspot/R9F_jplcHBI/AAAAAAAAY10/_iaER_dm2UE/s512/elgato_steven_04_16.jpg
Е приятели, нещо такова искам ... знам, че ще е трудно и се иска постоянство, но ще го нарпавя ... моля наистина за повече активност в темата или на съобщения, защото ще са ми много нужни ! Благодаря предварително !
29.07.09
15:13
Този не е 1,92 а иначе , схванах , искаш атлетично тяло , като тренираш футбол би трябвало да го получиш.
29.07.09
15:25
казано от TrainHard на 29.07.09, 15:13:
Този не е 1,92 а иначе , схванах , искаш атлетично тяло , като тренираш футбол би трябвало да го получиш.
фурболистите не са кой знае колко атлетични сички хора занимаващи се с футбол отдавна които познавам са с здрави крака тесен гръден кош и хилави раце, а това не изглежда много добре според мен.
казано от diablo91 на 29.07.09, 15:25:
фурболистите не са кой знае колко атлетични сички хора занимаващи се с футбол отдавна които познавам са с здрави крака тесен гръден кош и хилави раце, а това не изглежда много добре според мен.
Съгласен съм. И аз имам изключително здрави и големи крака с оформени мускули /особено триглавия/ и хилави ръце ... точно за това искам да го променя ... искам атлетично тяло. Моля за конкретни съвети наистина :( не ми се дават допълнителни пари за фитнес инструктор, при положение, че тук мога да намеря и програмата, която ми трябва и отговорите на много въпроси ! Бъдете активни, моля ви !
29.07.09
16:10
казано от real.boy на 29.07.09, 15:53:
казано от diablo91 на 29.07.09, 15:25:
Съгласен съм. И аз имам изключително здрави и големи крака с оформени мускули /особено триглавия/ и хилави ръце ... точно за това искам да го променя ... искам атлетично тяло. Моля за конкретни съвети наистина :( не ми се дават допълнителни пари за фитнес инструктор, при положение, че тук мога да намеря и програмата, която ми трябва и отговорите на много въпроси ! Бъдете активни, моля ви !
На кратко казано според мен ти трябра първо една лека програма за 3 месеца която да те подготви за сериозните тежести.След това качествено хранене и програма за ММ в продължение на 6-8 месеца и накрая диета+ кардио трен за изгаряне на мазнините и си готов ако правиш всчко както трябва. при твоя ръст съобразено със желанията ти според мен ти ще са ти идеални 85-90 кг.
29.07.09
16:14
пратих ти лично съобщение но ти пиша и тук защото защото аз първото си лично съобщение го видях след месеци а до колкото виждам си новорегистриран и ако изкаш по пдробни съвети скайпа ми е в съобщението.
Мнението беше редактирано от diablo91 на 29.07.09 16:16.