Тази програма за лостове успоредка ?

EK

29.07.09
19:43

Здравейте, на 18 години съм 176 висок, 73 килограма, ходя на фитнес вече 10 месеца 3 пъти седмично. Храня се предимно яйца месо, ориз, мляко, овесени ядки, зеленчуци, плодове, избягвам шоколади,сладоледи,чипсове,тестени неща и т.н. Та Въпроса ми е мисля да тренирам 2 месеца на лостове и успоредка, малко разнобразие(знам че ще ми кажете да смента упражненията във фитнеса), ръцете само ще ги тренирам в фитнеса. Та мисля да тренирам гърди и гръб на успоредката и лоста 2 пъти седмично, като гледам да има 2 почивни дни между следващата тренировка на лоста и успоредката. Тренировката мисля да ми е 6-7 серий кофички със собственото тегло, няма да слагам тежести за 8-10 повт. а ще ги правя на серия по 15-20, и лицеви опори 3-4 серии, а за гърба мисля 5 серий широк хват, 3-4 серий войнишки набиранки и 3-4 серий тесех подхват. Като гърди и гръб ще са във 1 ден, и след 2 дена пак същото, та ще се пренатовара ли ако тренирам така, или на втората тренировка седмично да намаля серийте. Целта не ми е много ясна, но предполагам че ще дигна силата на лежанката и издържливоста, аз а гърба че ще го направя по широк. Чакам коментари, мерси предварително :).

TR

30.07.09
05:03

Сила на лежанката почти със сигурност няма да вдигнеш освен ако до сега не си бил прекалено слаб на нея.
Съвет за програмата: земи си повече анцузи и дънки.

RO

30.07.09
09:49

Лошото на лостовете е ,че те не изолират даден мускул при трениране. Трудно можеш да  концентрираш натоварването по този начин. Именно за това те трудно биха ти дали обем и маса и не са подходящи за хора които целят именно това. Колкото до сила , мисля ,че се отразяват благоприятно на нея. Поне до 20% ще повишат силата ти, най -вече за гърба.Става въпрос за притеглящата  ти сила, не за избуващата. Но пак повтарям, че ако целите ти са мускулна маса лостовете не са подходящи.

Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 30.07.09 09:52.

30.07.09
10:02

И защо не? Да давам ли примери колко хора тренират и са тренирали на лостове и са трупнали достатъчно мускулна маса? Само вижте някой гимнастик. А силата се качва със сигурност. Повечето хора и без това са доста слаби и в залата тренират с тежести, много по-малки от собственото им тегло, така че лостовете ще им се сторят истинско предизвикателство.

TR

30.07.09
10:03

А постоянно ли има прогрес ?

30.07.09
10:04

Зависи как тренираш. А в залата постоянно ли ще имаш прогрес?

RO

30.07.09
11:02

Донякъде Петко К е прав, но при изграждане на хармонично тяло е нужно да се наблегне детайлно на мускулите. Разнообразието и детайлирането на мускула във фитнеса е много по голямо отколкото при упражненията със собствено тегло. Разбира се няма идеална среда, която да изчерпва всичко нужно и затова комбинациите често са полезни. Като цяло и фитнеса има доста минуси :вдървяването на мускулатурата и намаляването на гъвкавостта е често срещано явление при неправилно трениране. Разтягането и стречинга трябва да бъдат неизменна част от програмата на тези които искат по красива форма на мускула. За професионалните спортисти по гимнастика няма да говоря. Прогреса идва с промяната, едно нещо спира да действа рано или късно и трябва да бъде надградено  и сменено с ново.

ВЕ

30.07.09
19:35

От моя скромен опит мога да потвърдя думите на Петко К. Наистина се трупа мускулна маса. Упражненията със собствена тежест оформят тялото по най-красивия начин, които в залата можете да го постигнете с много повече усилия и диети. Само незабвравяй краката защото красотата означава симетрия и баланс между групите мускули.

EK

30.07.09
20:43

да забравих да допълна че ги тренирам краката също и рамо.

24.08.09
16:50

аз сега също се ориентирах повече към лоста и успуредката,но за фитнеса си оставих базовите упражнения ;] за гърди лег за гръб тяга,дъмбел и чукчета; за ръце прав лост от седеж и френско или тесен фват на лежанката за трицепс; за рамо обръщане и изтласкване; за крака клек ;]

24.08.09
20:31

можеш да направиш така  1 ден тренираш гърдите само с кроем на следващия ден гърба.. и после 3 дена почиваш и после пак 2 дена подред !  и аз направих малко разнобразие с лостове .. нищо лошо да разнообразяваш  малко фитнес малко лостове и смятам че ще има някаф ефект

25.08.09
10:09

Аз сега като почне даскалото сменям тотално начина на трениране, във фитнеса оставям само базови упражнения за повечето мускулни групи, ще наблягам на тренировката със собствено тегло, на тичането и КросФит, смятам че ще ми се отрази доста добре ако го съчетая със здравословно хранене ;)

25.08.09
11:31

Бе яж си всичко не се ограничавай от нищо просто наблегни на ориз картофи яйца месо овесени ядки ;]

TR

25.08.09
18:27

Коко , не давай съвети като не всеки организъм понася добре примерно сладкото,супер мазното и т.н. За какво трябва да качва мазнини ако метаболизма на някои е бавен.

26.08.09
17:52

Ми като не му понася сладко или солено няма да яде и все пак това не пречи каквото му се яде да яде все пак той още е малък и диета по време на трупане на ММ е най-голямата глупост...

MI

26.08.09
19:07

Според мен лостовете са идеални за бодибилдинг. Най-натурални и пропорционални тела имат гимнастиците на успоредките.

гърди и трицепс - кофи, лицеви(за напреднали- лицеви опори на една ръка)
гръб - набиране И с широк И с тесен надхват, гръбни преси
бицепс - набиране с тесен подхват
крака - спринтове

Мисля, че на раменете трябва да обърнеш внимание в случая. Делтите ти се развиват от кофите и лицевите, така че за задно рамо например можеш да поплуваш по 2-3 часа на седмица. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1