29.07.09
19:43
Здравейте, на 18 години съм 176 висок, 73 килограма, ходя на фитнес вече 10 месеца 3 пъти седмично. Храня се предимно яйца месо, ориз, мляко, овесени ядки, зеленчуци, плодове, избягвам шоколади,сладоледи,чипсове,тестени неща и т.н. Та Въпроса ми е мисля да тренирам 2 месеца на лостове и успоредка, малко разнобразие(знам че ще ми кажете да смента упражненията във фитнеса), ръцете само ще ги тренирам в фитнеса. Та мисля да тренирам гърди и гръб на успоредката и лоста 2 пъти седмично, като гледам да има 2 почивни дни между следващата тренировка на лоста и успоредката. Тренировката мисля да ми е 6-7 серий кофички със собственото тегло, няма да слагам тежести за 8-10 повт. а ще ги правя на серия по 15-20, и лицеви опори 3-4 серии, а за гърба мисля 5 серий широк хват, 3-4 серий войнишки набиранки и 3-4 серий тесех подхват. Като гърди и гръб ще са във 1 ден, и след 2 дена пак същото, та ще се пренатовара ли ако тренирам така, или на втората тренировка седмично да намаля серийте. Целта не ми е много ясна, но предполагам че ще дигна силата на лежанката и издържливоста, аз а гърба че ще го направя по широк. Чакам коментари, мерси предварително :).
30.07.09
05:03
Сила на лежанката почти със сигурност няма да вдигнеш освен ако до сега не си бил прекалено слаб на нея.
Съвет за програмата: земи си повече анцузи и дънки.
30.07.09
09:49
Лошото на лостовете е ,че те не изолират даден мускул при трениране. Трудно можеш да концентрираш натоварването по този начин. Именно за това те трудно биха ти дали обем и маса и не са подходящи за хора които целят именно това. Колкото до сила , мисля ,че се отразяват благоприятно на нея. Поне до 20% ще повишат силата ти, най -вече за гърба.Става въпрос за притеглящата ти сила, не за избуващата. Но пак повтарям, че ако целите ти са мускулна маса лостовете не са подходящи.
Мнението беше редактирано от Rock_acdc на 30.07.09 09:52.
И защо не? Да давам ли примери колко хора тренират и са тренирали на лостове и са трупнали достатъчно мускулна маса? Само вижте някой гимнастик. А силата се качва със сигурност. Повечето хора и без това са доста слаби и в залата тренират с тежести, много по-малки от собственото им тегло, така че лостовете ще им се сторят истинско предизвикателство.
30.07.09
10:03
А постоянно ли има прогрес ?
30.07.09
11:02
Донякъде Петко К е прав, но при изграждане на хармонично тяло е нужно да се наблегне детайлно на мускулите. Разнообразието и детайлирането на мускула във фитнеса е много по голямо отколкото при упражненията със собствено тегло. Разбира се няма идеална среда, която да изчерпва всичко нужно и затова комбинациите често са полезни. Като цяло и фитнеса има доста минуси :вдървяването на мускулатурата и намаляването на гъвкавостта е често срещано явление при неправилно трениране. Разтягането и стречинга трябва да бъдат неизменна част от програмата на тези които искат по красива форма на мускула. За професионалните спортисти по гимнастика няма да говоря. Прогреса идва с промяната, едно нещо спира да действа рано или късно и трябва да бъде надградено и сменено с ново.
30.07.09
19:35
От моя скромен опит мога да потвърдя думите на Петко К. Наистина се трупа мускулна маса. Упражненията със собствена тежест оформят тялото по най-красивия начин, които в залата можете да го постигнете с много повече усилия и диети. Само незабвравяй краката защото красотата означава симетрия и баланс между групите мускули.
30.07.09
20:43
да забравих да допълна че ги тренирам краката също и рамо.
аз сега също се ориентирах повече към лоста и успуредката,но за фитнеса си оставих базовите упражнения ;] за гърди лег за гръб тяга,дъмбел и чукчета; за ръце прав лост от седеж и френско или тесен фват на лежанката за трицепс; за рамо обръщане и изтласкване; за крака клек ;]
можеш да направиш така 1 ден тренираш гърдите само с кроем на следващия ден гърба.. и после 3 дена почиваш и после пак 2 дена подред ! и аз направих малко разнобразие с лостове .. нищо лошо да разнообразяваш малко фитнес малко лостове и смятам че ще има някаф ефект
Аз сега като почне даскалото сменям тотално начина на трениране, във фитнеса оставям само базови упражнения за повечето мускулни групи, ще наблягам на тренировката със собствено тегло, на тичането и КросФит, смятам че ще ми се отрази доста добре ако го съчетая със здравословно хранене ;)
Бе яж си всичко не се ограничавай от нищо просто наблегни на ориз картофи яйца месо овесени ядки ;]
25.08.09
18:27
Коко , не давай съвети като не всеки организъм понася добре примерно сладкото,супер мазното и т.н. За какво трябва да качва мазнини ако метаболизма на някои е бавен.
Ми като не му понася сладко или солено няма да яде и все пак това не пречи каквото му се яде да яде все пак той още е малък и диета по време на трупане на ММ е най-голямата глупост...
26.08.09
19:07
Според мен лостовете са идеални за бодибилдинг. Най-натурални и пропорционални тела имат гимнастиците на успоредките.
гърди и трицепс - кофи, лицеви(за напреднали- лицеви опори на една ръка)
гръб - набиране И с широк И с тесен надхват, гръбни преси
бицепс - набиране с тесен подхват
крака - спринтове
Мисля, че на раменете трябва да обърнеш внимание в случая. Делтите ти се развиват от кофите и лицевите, така че за задно рамо например можеш да поплуваш по 2-3 часа на седмица. :)