30.07.09
06:25
каква е причината дясната ми ръка да е по развита от лявата, а левия крак по развит от десния при условие, че ги тренирам заедно/еднакво?
Причината е вродената асиметрия при всеки индивид.Едната половина на тялото,никога не е еднаква с другата!
Само,че тези разлики се виждат само под микроскоп и не виждам смисъл да се тренира една ръка,един крак,за да се изравнявали...Глупости!
30.07.09
06:55
Подкрепям “Финдо” :) . Аз съм десничар, а лявата ръка е по-голяма от дясната :lol:
30.07.09
07:27
Асиметрията я има при всеки, но можеш да я сведеш до минимум. На мен преди разликата в ръцете ми беше 1,5-2 см, сега почти нямам, защото като правя например бицепсово сгъване с дъмбели винаги започвам с лявата ( по-слабата, по-малката ) ръка и се водя по нея.. Колкото повторения мога с по-слабата, толкова правя и с по-силната. Опитай, при мен определено действа :)
30.07.09
07:36
казано от UltraVisioN на 30.07.09, 07:27:
Асиметрията я има при всеки, но можеш да я сведеш до минимум. На мен преди разликата в ръцете ми беше 1,5-2 см, сега почти нямам, защото като правя например бицепсово сгъване с дъмбели винаги започвам с лявата ( по-слабата, по-малката ) ръка и се водя по нея.. Колкото повторения мога с по-слабата, толкова правя и с по-силната. Опитай, при мен определено действа :)
Благодаря ти, това и мисля да направа :) . Вече 5ти ден съм на НВД, сега фанах метъра да видя колко ми е разликата в ръцете и разликата е 0,5см, а преди беше малко над см. Установих че тази разлика сигурно се е дължала на вода в мускулите. За 7м стаж съм изпил 500-550гр монохидрат.
П.П. Спирам да спамя :)
30.07.09
10:06
А нормално ли е да нямам никукув бицепс на лявата ръка, докато на дясната имам .. просто при стягане нищо няма. Или това е защото още не съм ги тренирал? (започвам от другата седмица)
30.07.09
10:23
казано от p17bull на 30.07.09, 10:06:
А нормално ли е да нямам никукув бицепс на лявата ръка, докато на дясната имам .. просто при стягане нищо няма. Или това е защото още не съм ги тренирал? (започвам от другата седмица)
Сам си си отговорил ;)
Успех в начинанието :)
30.07.09
12:34
:D:D:D Не може да нямаш нищо :) Просто това “нищо” не е развито, потренирай и ще имаш ‘’нещо” :)
имаш спокойно,или си нов порада без мусклулна тъкан,но такива не оцеляват дълго—-> имаш :)
30.07.09
17:58
казано от ffuujjiittssuu на 30.07.09, 06:55:
Подкрепям “Финдо” :) . Аз съм десничар, а лявата ръка е по-голяма от дясната :lol:
И аз съм така :) Въпреки че тренирам ръцете и с дъмбели и с лостове. Също така десния ми прасец е малко по-оформен от левия и съм забелязал, че голяма част от асиметрията идва от това ,че бях свикнал да правя позите с лявата ръка, а като показвам прасец да е десния. Когато се готвя за състезание позирам по 30 минути на ден и просто така съм свикнал. Като направя позата с другата ръка, се чувствам некомфортно и няма как да се покажа на 100%. Дано ме разрахте.
Имаше ткава тема, и там писах, но и тук ще пиша. Финдо е прав, НО има и друго. Обикновенно десничарите са с по-голяма лява ръка и обратното. Това се дължи на почивката и напрежението, а именно, когато си десничар носиш торбата с дясната ръка, местиш кашона с дясната ръка, и по този начин тя почива по-малко от лявата, а мускула расте, когато след напрежение почива. Надявам се сте ме разбрали правилно. :)
От писане с дясната ръка на дали губиш много мускул.Ръката която ти приляга използваш най вече при нещо прецизно.Тежки и груби дейности се вършат еднакво и с двете ръце.
при мене пък ... лявата ръка не мога да я стегна хубаво.. примерно като позирам... дясната всичко точно ше се пръсне.. а лявата.. не мога !?
31.07.09
09:06
казано от frederiko на 31.07.09, 08:15:
при мене пък ... лявата ръка не мога да я стегна хубаво.. примерно като позирам... дясната всичко точно ше се пръсне.. а лявата.. не мога !?
Точно това имам предвид в по-горния си пост.
31.07.09
12:22
Потърси си упражнения които се работи първо с едната ръка после и с другата за бицепс, но не тренирай едната ръка повече от другата.
Скотово сгъване има разновидност с дъбел, повече жокери не давам.