разлики?

30.07.09
06:25

каква е причината дясната ми ръка да е по развита от лявата, а левия крак по развит от десния при условие, че ги тренирам заедно/еднакво?

30.07.09
06:52

Причината е вродената асиметрия при всеки индивид.Едната половина на тялото,никога не е еднаква с другата!
Само,че тези разлики се виждат само под микроскоп и не виждам смисъл да се тренира една ръка,един крак,за да се изравнявали...Глупости!

30.07.09
06:55

Подкрепям “Финдо” :) . Аз съм десничар, а лявата ръка е по-голяма от дясната :lol:

30.07.09
07:27

Асиметрията я има при всеки, но можеш да я сведеш до минимум. На мен преди разликата в ръцете ми беше 1,5-2 см, сега почти нямам, защото като правя например бицепсово сгъване с дъмбели винаги започвам с лявата ( по-слабата, по-малката ) ръка и се водя по нея.. Колкото повторения мога с по-слабата, толкова правя и с по-силната. Опитай, при мен определено действа :)

30.07.09
07:36

казано от UltraVisioN на 30.07.09, 07:27:

Асиметрията я има при всеки, но можеш да я сведеш до минимум. На мен преди разликата в ръцете ми беше 1,5-2 см, сега почти нямам, защото като правя например бицепсово сгъване с дъмбели винаги започвам с лявата ( по-слабата, по-малката ) ръка и се водя по нея.. Колкото повторения мога с по-слабата, толкова правя и с по-силната. Опитай, при мен определено действа :)

Благодаря ти, това и мисля да направа :) . Вече 5ти ден съм на НВД, сега фанах метъра да видя колко ми е разликата в ръцете и разликата е 0,5см, а преди беше малко над см. Установих че тази разлика сигурно се е дължала на вода в мускулите. За 7м стаж съм изпил 500-550гр монохидрат.

П.П. Спирам да спамя :)

ПИ

30.07.09
10:06

А нормално ли е да нямам никукув бицепс на лявата ръка, докато на дясната имам .. просто при стягане нищо няма. Или това е защото още не съм ги тренирал? (започвам от другата седмица)

30.07.09
10:23

казано от p17bull на 30.07.09, 10:06:

А нормално ли е да нямам никукув бицепс на лявата ръка, докато на дясната имам .. просто при стягане нищо няма. Или това е защото още не съм ги тренирал? (започвам от другата седмица)

Сам си си отговорил ;) 

Успех в начинанието :)

30.07.09
12:34

:D:D:D Не може да нямаш нищо :) Просто това “нищо” не е развито, потренирай и ще имаш ‘’нещо” :)

30.07.09
13:28

имаш спокойно,или си нов порада без мусклулна тъкан,но такива не оцеляват дълго—-> имаш :)

_Z

30.07.09
17:58

казано от ffuujjiittssuu на 30.07.09, 06:55:

Подкрепям “Финдо” :) . Аз съм десничар, а лявата ръка е по-голяма от дясната :lol:

И аз съм така :) Въпреки че тренирам ръцете и с дъмбели и с лостове. Също така десния ми прасец е малко по-оформен от левия и съм забелязал, че голяма част от асиметрията идва от това ,че бях свикнал да правя позите с лявата ръка, а като показвам прасец да е десния. Когато се готвя за състезание позирам по 30 минути на ден и просто така съм свикнал. Като направя позата с другата ръка, се чувствам некомфортно и няма как да се покажа на 100%. Дано ме разрахте.

30.07.09
18:18

Имаше ткава тема, и там писах, но и тук ще пиша. Финдо е прав, НО има и друго. Обикновенно десничарите са с по-голяма лява ръка и обратното. Това се дължи на почивката и напрежението, а именно, когато си десничар носиш торбата с дясната ръка, местиш кашона с дясната ръка, и по този начин тя почива по-малко от лявата, а мускула расте, когато след напрежение почива. Надявам се сте ме разбрали правилно. :)

30.07.09
18:23

От писане с дясната ръка на дали губиш много мускул.Ръката която ти приляга използваш най вече при нещо прецизно.Тежки и груби дейности се вършат еднакво и с двете ръце.

31.07.09
08:15

при мене пък ... лявата ръка не мога да я стегна хубаво.. примерно като позирам... дясната всичко точно ше се пръсне.. а лявата.. не мога !?

_Z

31.07.09
09:06

казано от frederiko на 31.07.09, 08:15:

при мене пък ... лявата ръка не мога да я стегна хубаво.. примерно като позирам... дясната всичко точно ше се пръсне.. а лявата.. не мога !?

Точно това имам предвид в по-горния си пост.

31.07.09
12:22

Потърси си упражнения които се работи първо с едната ръка после и с другата за бицепс, но не тренирай едната ръка повече от другата.
Скотово сгъване има разновидност с дъбел, повече жокери не давам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1