31.07.09
17:06
как бих могъл да си одебеля костите?
пия 1л. прясно мляко и поне 1 кофичка кисело мляко, всеки ден...
някакви хр. добавки може би?
казано от nacepen на 31.07.09, 17:06:
как бих могъл да си одебеля костите?
пия 1л. прясно мляко и поне 1 кофичка кисело мляко, всеки ден...
някакви хр. добавки може би?
Защо си решил че трябва.Ако беше ти казал лекар че трябва да си удебелищ костите, щеше да ти каже и как.Явно проявяваш някакви смахнати самоинициативи от сорта на “какво да правя да порасна с 5 см”
казано от Nikolay на 31.07.09, 17:31:
Вдигай тежести и ще ти се удебелят костите.
От 2г. ми е 15см. китката.
казано от Voyager на 31.07.09, 17:40:
Лично мнение - на тънки кости мускулите седят по-красиво.
Затова ли на 60 кила съм точно толкова дебел (да, дебел), колкото на 85 кила?
Абе и аз съм с тънки кости и си ми е добре, какво се оплаквате.Траш ако изчистиш талията на 65- 70 и гърб на 115 няма да мислиш че е проблем.
31.07.09
19:09
65-70 за мъж не е ли доста малко ?
казано от TrainHard на 31.07.09, 19:09:
65-70 за мъж не е ли доста малко ?
Като съдя по ръста на дали изчистената му талия ще е 80 см при положение че и костите му са тънки.Предполагам, не мога да бъда сигурен.
казано от Thrashmetal на 31.07.09, 18:04:
Предполагам Voyager твърдеше,че като развиеш големи мускули,ще стоят по-яко на тънки китки/глезени - при теб предполагам разликата в килата е предимно в мазно.Иначе не знам,на мен примерно видимо ми са се удебелили китките в сравнение с преди няколко години - сега измерих 18 и нещо см.
31.07.09
22:54
Моята китка е 19, но съм на 14 години
Каквото и да правиш,не може да си одебелиш костите,те единствено и само могат да станат по здрави.С което имам предвид,че се закаляват,единствения начин по който те могат да станат “по-дебели” е с растежа на самия скелет.Всичко си е до ген,пък и скелта расте до 21 години,тка че ще почакаш.:)
Не е добре нито много тънки, нито много дебели кости. Говоря за хора, които нямат някакви спортни амбиции.
Златната среда си е най-добра за обикновените хора.
01.08.09
07:27
Има един филм Fight Science мисля, че се казваше и там говореха за тия дето трошат бетонни, ледени и тем подобни блокове. Та хората които се занимават с това имали по - дебели кости поради постоянното им травмиране, смисал кокала някакси се одебелявал защото образувал около травмирания очастак допълнителен слой... нещо такова в общи лини..
казано от Nikolay на 31.07.09, 20:49:
казано от Thrashmetal на 31.07.09, 18:04:
Предполагам Voyager твърдеше,че като развиеш големи мускули,ще стоят по-яко на тънки китки/глезени - при теб предполагам разликата в килата е предимно в мазно.Иначе не знам,на мен примерно видимо ми са се удебелили китките в сравнение с преди няколко години - сега измерих 18 и нещо см.
Тогава нека встрани от темата да те питам нещо, което отдавна се чудя. Силата зависи ли от количеството мускули? И мазното играе ли роля в силата (нямам много мускули, всъщност доста мазни и адски малко мускули имам). Тъй като и на 65кг. bench-вах със 80 (забрави онова клипче със смит машината, говоря за правилно като техника 1-rep max. със щанга) и кляках със 120кг. Винаги съм предполагал, че силата е генетично заложена, но аз нямам такава генетична сила. Например на тези кила (малко повече) DeadManWalking при първото си влизане в залата буташе за серии 50кг., а аз със същия стаж и на същите години само с лоста правех серии по онова време.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.08.09 07:44.
Не, мазното не играе роля. Количеството мускули играе разбира се, макар че не е гаранция за сила. Силата се развива, не е въпрос на генетика.
Да,разбира се,че мускулите играят голяма роля при демонстрирането на сила,но има и други фактори,които се намесват(с тях и генетиката).Това,колко ще вдигнеш,зависи и от дължината на крайниците ти(по-къси = по-малко разстояние,на което трябва да преместиш тежестта),местата на залавяне на сухожилията(по-близко или далеч от ставата = различна сила,която действа - разни сметки от Физиката за лостовете),процентът мускулни влакна,които може да ангажира нервната ти система,както и самото умение да изпъляваш даденото движение.
01.08.09
09:41
Към nacepen - така и не сподели защо искаш да си удебеляваш костите??? Да изглеждаш едър без да тренираш?? Да си по тежък?? Загадка ми е на мен. Лично аз съм с тънки кости и всичките ми 80 кг. ми стоят идеално.
пс. Може да послушаш съвета на по горните постове и да почнеш да си трошиш ръцете в ледени блокове .... хах или най-лесно кисни се в оцет и после си бий ръце, крака и прочее по стените и като ти заздравеят костите ще са ти дебели ... Не се излагай и си тренирай и без такива идеи за да не ти даде някой самозван “професионалист” съвет и да се натровиш с нещо. Поздрави!
Да,като се замисля,предполагам,че си малко по-слаб(nacepen)или с не-желаните размери и някой от залата с по-големи ръце например ти е казал,че си така,защото костите ти били много тънки.Просто си вдигай и като наедрееш няма никакво значение колко са дебели.
01.08.09
12:09
казано от summer_jam на 01.08.09, 09:41:
Към nacepen - така и не сподели защо искаш да си удебеляваш костите??? Да изглеждаш едър без да тренираш?? Да си по тежък?? Загадка ми е на мен. Лично аз съм с тънки кости и всичките ми 80 кг. ми стоят идеално.
пс. Може да послушаш съвета на по горните постове и да почнеш да си трошиш ръцете в ледени блокове .... хах или най-лесно кисни се в оцет и после си бий ръце, крака и прочее по стените и като ти заздравеят костите ще са ти дебели ... Не се излагай и си тренирай и без такива идеи за да не ти даде някой самозван “професионалист” съвет и да се натровиш с нещо. Поздрави!
Това го казах просто информативно за ледените блокове и прочие защото някой беше казал, че няма начин да се одебелят. Иначе на никой не препоръчвам да го прави това ;)
Мнението беше редактирано от huckleberry на 01.08.09 12:11.
уау, доста мнения :-)
Към nacepen - така и не сподели защо искаш да си удебеляваш костите?
хващам си глезена...
надявам се със времето да се одебелят, както казаха някои от вас, но факта, че дядо ми (бивш борец) също може да си ги хваща ме притеснява :-/
01.08.09
16:28
казано от nacepen на 01.08.09, 16:20:
уау, доста мнения :-)
Към nacepen - така и не сподели защо искаш да си удебеляваш костите?
хващам си глезена...
надявам се със времето да се одебелят, както казаха някои от вас, но факта, че дядо ми (бивш борец) също може да си ги хваща ме притеснява :-/
Хващаш си глезена ?!?! Ми ти си за “Рекордите на Гинес”. Не можах да ти проследя мисъла. Тънки са ти глезените или какво дълги са ти пръстите??
01.08.09
16:33
казано от summer_jam на 01.08.09, 16:28:
Хващаш си глезена ?!?! Ми ти си за “Рекордите на Гинес”. Не можах да ти проследя мисъла. Тънки са ти глезените или какво дълги са ти пръстите??
Е айде сега.. чак за рекордите на Гинес не е. :roll:
Аз имам сравнително къси пръсти на ръцете, а си допирам средния пръст и палеца като обхвана с ръка глезена си. Китките ми са по 16см. Може и аз да се пробвам за някой рекорд .. :lol:
01.08.09
16:35
Пробвай се! :)
13.03.12
00:52
И на мен ми са тънки костите (китка 15 см.) Заради това изглеждам много слаб въпреки, че тренирам.
Жалко надявах се, че има начин за удебеляване на костите.
Мнението беше редактирано от Dimitar Stoyanov на 13.03.12 00:52.