04.07.09
14:50
Здравейте,
имам един въпрос.Тренирам от 1 месец,като започнах само с тежестта на щангите (20 кг.).В момента съм на 50 кг.Правя 7 упражнения за гърди по 5 серии-20,15.12,10,8.Правя от лег,полулег,обратен лег,с дъмбели (12,5 кг),флайс от лег (12,5 кг.)кросоувър (30 кг.)пекдек(40 кг.).
Само,4е постепенно усещам,4е ми е трудно да изпълнявам пълни движения до долу когато съм на лежанката.Това нормално ли е при такава тежест и какво да направя,да намаля тежестта или повторенията в сериите ?
Освен това,тренирам в 2 дневен сплит-гърди,трицепс,крака и гръб,бицепс,рамо,както и корем всеки ден по 2 упражнения.
Висок съм 184 и тежа в момента 70 кг.
Моля кажете ми какво да напражя според вас по въпроса ?
казано от Warren на 04.07.09, 14:50:
Здравейте,
имам един въпрос.Тренирам от 1 месец,като започнах само с тежестта на щангите (20 кг.).В момента съм на 50 кг.Правя 7 упражнения за гърди по 5 серии-20,15.12,10,8.Правя от лег,полулег,обратен лег,с дъмбели (12,5 кг),флайс от лег (12,5 кг.)кросоувър (30 кг.)пекдек(40 кг.).
Само,4е постепенно усещам,4е ми е трудно да изпълнявам пълни движения до долу когато съм на лежанката.Това нормално ли е при такава тежест и какво да направя,да намаля тежестта или повторенията в сериите ?Освен това,тренирам в 2 дневен сплит-гърди,трицепс,крака и гръб,бицепс,рамо,както и корем всеки ден по 2 упражнения.
Висок съм 184 и тежа в момента 70 кг.
Моля кажете ми какво да напражя според вас по въпроса ?
Ще се съсипеш, какво е това 7 упражнения с по 5 серии във всяко, по незнам си колко повторения, ти рекорд ли гониш какво :D… Повече от 2 базови и 2 изолирани упражнения за маса ти е достатъчно и 1 за релеф в краен случай... това е...
04.07.09
15:25
Я си напиши програмата с упражненията !
Защо правиш избутване с дъмбели и флайс с еднакви кг.Избутването е базово упражнение за маса вдигай колкото можеш безопасно.На лежанката нали не вдигаш 50 кг пробвай поне с 20 кг дъмбели.
Много ти е! Намали упражненията 7 са ти много плюс тва, СПОРЕД МЕН много бъзо качваш килограмите... за един месец да качиш от 20 на 50… спри се бе човек, ти за състезание ли се готвиш?!
Е това да не са 150 кг нормално просто в началото не е знаел колко може да вдигне и за това започва с лоста.Както казах на базовите упражнения вдигай колкото можеш 6-10 повторения,безопасно както казах,може да си пробваш силите и на повече кг,но задължително някой да ти помага.
05.07.09
07:06
3 упражнения са ти достатъчни!!
здравейте! значи аз съм висок 1.78 см. и тежа около 75 кг.Бихте ли ми помогнали относно упражненията за корема.По принцип нямам никакви мазнини,не съм и прекалено клечав,но плочките на корема са ми само 2 (най-горните),а останалите просто неискат да излезнат :( ,моля кажете какво да направя за да стана по-плътен и да съм със 6 коремни плочки?????? Благодаря много!!!
казано от HealthStore Консултант на 20.07.09, 14:04:
казано от shorty41 на 20.07.09, 11:56:
здравейте! значи аз съм висок 1.78 см. и тежа около 75 кг.Бихте ли ми помогнали относно упражненията за корема.По принцип нямам никакви мазнини,не съм и прекалено клечав,но плочките на корема са ми само 2 (най-горните),а останалите просто неискат да излезнат :( ,моля кажете какво да направя за да стана по-плътен и да съм със 6 коремни плочки?????? Благодаря много!!!
Изгради си хранителен режим, тренировъчна програма. Постни ги, за да можеш да ги коментираме.
Може ли някой само да ми даде един пример за хранителен режим и тренировачна програма за да постигна плочки и стегнати гърди ... Съжалявам за глуповия въпрос но тепърва започвам да се занимавам с това ... Благоря предварително!
казано от ekofresh1 на 05.07.09, 07:06:
3 упражнения са ти достатъчни!!
Абсолютно! По 3-4 серии от всяко.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.07.09 18:06.
казано от Георги на 02.08.09, 08:28:
5х5 също е добър вариант.. :)
За нащинаещ едва ли е най-добрия вариант.
02.08.09
09:12
5 серии, но като гледам всъщност имаш 2 работни, другите са загряващи. Няма смисъл да загряваш преди всяко упражнение, прави го само на 1-вото. Прави по 3 серии но всички тежки с една тежест. За броя на упражненията най-добре 3-5, но бих ти препоръчал 3-4 като гледам, че имаш и крака същия ден, та ако правиш повече упражнения и серии няма как да се възстановяваш, особено като не си на стероиди и храната като не ти е правилна. На лежанката не спускай до гърдите, за да не скъсаш някой мускул, особено като нямаш правилна техника. Спускай на един-два пръста разстояние.
казано от heat на 02.08.09, 08:57:
казано от Георги на 02.08.09, 08:28:
5х5 също е добър вариант.. :)
За нащинаещ едва ли е най-добрия вариант.
Уф , не видях че му е 1 месец стажа...Макар , че аз като почнах почнах 5х5 и доста бързо дръпнах но в началото винаги е така..На 15 бях като почнах , за 3-4 месеца от 60 на 90 кг работни серии отидох , но все пак всеки е различен.. А относно трениращия - не ти тряя толко загрявка наистина , то човек ако е добре трениран изобщо загрявка не му трябва.Може да правиш 3-4 серии кофички със теглото на тялото примерно , но не до отказ - за мен тва е една добра и достатъчна загрявка , хем натоварва гърдите.Бе експериментирай.. А и не е нужно толко лежанки да правиш - нормални , наклонени , че и обратен наклон малии...Няма смисъл от толкова...А всъщност ква ти е целта?
Знам че не е за начинаещи , не твърдя обратното , просто разказвах как аз съм почнал... :)