Някой друг съвет

11.07.09
14:59

Здравейте на всички!Искам да започна с молбата да не бъда критикуван ,а да ми бъдат дадени съвети и напътствия за този незавършен режим.

Това е горе-долу което скълъпих:

закуска: 4 белтъка+1 цяло яйце,2 филийки пълнозърнест хляб (тук мога да махна хляба и да изпържа няколко ленти пуешко филе заедно с яйцата)
2ра зак: 100гр овесени ядки+1 кофичка КМ (2%)
тук тренирам
веднага след тренировка 1 банан( около 200гр е поне този който измерих)
салата(домати и краставици с малко оцет и зехтин) и 200гр пил. гърди
150-200гр ориз/оризени/пълнозърнести спагети
отново салата този път с риба околко 200гр
преди лягане мисля да въртя 2 лъжици фъстъчено масло и 100-150 гр извара през вечер

момче на 17г/170см/78кг
година опит в залата
4 дни тренирам и 4 дни правя кардио

Очаквам предложения за подмяна на някое хранене ресурси имам целта ми е да ги вкарам на правилното място.

Темата беше редактирана от Maloune на 11.07.09 15:00.

11.07.09
15:03

Тръгнах да пише и се спрях.Би ли написал номерата на храненията ти,защото си го направил малко объркващо.

11.07.09
15:12

еми така са поред отгоре надолу

11.07.09
15:25

закуската е ок с хляба.можеш да го въртиш с овесени ядки.
след тренировка сложи малко въглехидрат-ориз,картофи или овес.
следващото ядене е само въглехидрати.намали ги и вкарай протеин в него
другото е ок.надявам се си сметнал калориите си ;)

11.07.09
18:43

Ако разменя салатата с пилето и ориза така ще стане ли или да мисля нещо друго?
Ако надвиша кал. с 100-на ще пречи ли?

Дайте още мнения ако може ест :)

13.07.09
10:13

Добре ако направя така: разменям яйцата с овесените ядки и ядките ги деля на по 50гр и млякото на половин в двете хранения така като е по малко няма ли да стане.
Пудра не ми се взима поне сега ще изчакам до края на август и тогава ще си взема някаква.

26.07.09
06:39

Съдържанието на ориза например в сайта при готов(варен) продукт ли е или в сурово състояние?

26.07.09
07:54

казано от Maloune на 26.07.09, 06:39:

Съдържанието на ориза например в сайта при готов(варен) продукт ли е или в сурово състояние?

Сурово!Всичко се мери в сурово състояние.

26.07.09
15:03

казано от Финдо на 26.07.09, 07:54:

А колко от стойностите си губи?

26.07.09
17:26

казано от Maloune на 26.07.09, 15:03:

казано от Финдо на 26.07.09, 07:54:

А колко от стойностите си губи?

Не мисли за такива работи :) Важното е да го приготвяш правилно.

27.07.09
14:04

казано от HealthStore Консултант на 27.07.09, 07:15:

казано от Maloune на 13.07.09, 10:13:

Добре ако направя така: разменям яйцата с овесените ядки и ядките ги деля на по 50гр и млякото на половин в двете хранения така като е по малко няма ли да стане.
Пудра не ми се взима поне сега ще изчакам до края на август и тогава ще си взема някаква.

Да сега е по-добре, я кажи това кардио е след тренировка или ?

Кардио сутрин на гладно.След тренировка правя една обилколка на езерото до залата.
Сега последната седмица правя ядките в гореща вода,изцеждам водата и слагам 1с.л. мед и така ги ям.

27.07.09
21:28

В залата е едно счупено вело дето на монитора нищо не отчита ,a във вкъщи си имам вело и го карам там мога да спра да бягам.Засега е добре има разлика от преди.Само дето не съм се мерил.

28.07.09
09:29

казано от HealthStore Консултант на 28.07.09, 09:23:

казано от Maloune на 27.07.09, 21:28:

В залата е едно счупено вело дето на монитора нищо не отчита ,a във вкъщи си имам вело и го карам там мога да спра да бягам.Засега е добре има разлика от преди.Само дето не съм се мерил.

По-принцип не ти е нужен дисплей на велото, само един часовник да си засичаш времето, но във вас имаш го прави сутрин.
Не е важен толкова този кантар, ориентирай се най-вече по огледалото.

Имам предвид на сантиметър.Кантара не го гледам.Но нали на велото гледам и скоростта а там показва 99,9 км/ч :D
Ще ти пратя едно лс да те питам за някой др протеин.

02.08.09
10:14

Тва НВД ли ще да е?Ако да - кви са тия спагети глупости.Ако правиш carb cycling и тва ти е тренировъчния ден е друго но...А да те попитам защо отделяш белтъка и жълтъка..тва са пълни глупости..Ако е заради холестерола - влез в уикипедия и прочети тестостерона от кво се синтезира в тялото и тогава помисли пак преди да отделяш жълтъците :D

02.08.09
10:31

Няма проблем спагетите в нвд, стига да са пълнозърнести.

02.08.09
10:40

А най добре да ги няма , макар че зависи от момента в който ги яде , но реално да прав си прочетох спагети а не видех че са пълнозърнести- но отново най-добре да ги няма :P

02.08.09
10:49

казано от tonu на 02.08.09, 10:31:

Важи ли същото за ръжените ?

02.08.09
13:03

казано от Гошко на 02.08.09, 10:49:

казано от tonu на 02.08.09, 10:31:

Важи ли същото за ръжените ?

Мисля че да, като гледам табличката ГИ е колкото на кафявия ориз, “среден”.

Само да вметна че на пълнозърнестите спагети е “нисък”, така че изказвания от рода на че е по-добре без тях, хайде няма нужда.

02.08.09
14:00

Ми ок , правете квото си искате пичове..

02.08.09
14:05

Не видях от къде ти заприлича на НВД.Думите ти за жълтъка не се обосновават на нищо дори линк не си дал.

02.08.09
14:20

http://en.wikipedia.org/wiki/Testosterone
Biochemistry

[edit] Biosynthesis
Human steroidogenesis, showing testosterone near bottom.

Like other steroid hormones, testosterone is derived from cholesterol.[24]

В менюто ти липсват мазнини , които все пак трябва да присъстват там!Няма причина да махаш жълтъците , зае*и тия глупости дето ги четеш по списанията , яж си яйцата цели..

02.08.09
14:23

казано от Георги на 02.08.09, 14:20:

http://en.wikipedia.org/wiki/Testosterone
Biochemistry

[edit] Biosynthesis
Human steroidogenesis, showing testosterone near bottom.

Like other steroid hormones, testosterone is derived from cholesterol.[24]

В менюто ти липсват мазнини , които все пак трябва да присъстват там!Няма причина да махаш жълтъците , зае*и тия глупости дето ги четеш по списанията , яж си яйцата цели..

x2, като вече и по списанията се налага тенденцията да се ядат жълтъците и маслото ;) ще се сетят те.

02.08.09
14:45

А най добре ако яйцата са домашни - тея дет ги копуваш от магазина друго освен фураж и антибиотици не са видели.Ако имаш некви роднини на село(баба дядо леля чичо знам ли) може да зимаш яйца от тях.
А относно пълнозърнестите спагети - те не съдържага ли мононатриев глутамат , или се бъркам.
Edit: Относно кардиото - интервално кардио ли правиш.Няма нужда да го правиш сутрин , важно е като го правиш , да си изчерпал запасите на гликоген за да е максимално ефективно - примерно след тренировка е добре също.Не е нужно да се мъчиш сутрин на гладно.

Мнението беше редактирано от Георги на 02.08.09 14:56.

17.08.09
12:10

Тъй като тези дни ще си взема протеин(Syntrax Nectar за който се интересува) се питах кога най-добре да се приема.Мога да си го взимам всеки месец не ми е проблем.И също за следтренировъчното хранене(нали там изчаквам 20 мин след бързите въглехидрати удрям 1 протеин).Колко време и след кое от 2те.

18.08.09
23:26

А ако ям твърдата храна малко по късно?Защото немога да се прибера толкова бурзо(сменям 2 тролея) така ще е до края на този месец после сичко ще е нормално.Аз все още си правя кардиото на гладно значи все пак да пия протеина след тва кардио след тва вече се ядат яйцата?

Мнението беше редактирано от Maloune на 18.08.09 23:27.

19.08.09
20:20

Не е проблем, ...
Да след кардиото може да вземеш протеина.

23.08.09
10:54

Здравейте!
Значи купух си нектара, но когато го направих на блендера в каната станаха поне 5-6 пръста пяна.Следващия път го пробвах в чаша само с лъжица и имаше някоя друга бучка.Преди малко го разтръсках в шише без буци, но пак имаше 2-3 пръста пяна която е отврат.Нормално ли е това?Говоря за доста пяна и преди съм пил протеин и никога не е имало толкова много.А също едната доза я пия преди трен с овесените ядки, а другата след трен.Кажете ако бъркам за първата.

23.08.09
11:41

В чаша, вода първо след което пудрата, взимаш вилица и бъркаш умерено. Нито пяна нито бучки ;)

23.08.09
12:22

Пробвай в шейкър първо протеина после доливаш почти до горе вода и клатиш. Няма да има място за пяна. Другото е да смениш протеина.

23.08.09
16:15

казано от Ivan Boichev на 23.08.09, 12:22:

Пробвай в шейкър първо протеина после доливаш почти до горе вода и клатиш. Няма да има място за пяна. Другото е да смениш протеина.

Аз един път съм пил нектар, и от тогава не съм видял по лесно разтворим протеин .. :) . Според мен това отпада като алтернатива.

23.08.09
17:56

Ставаще въпрос за пяната ;)
А пробвай ОN 100% GS и пак ще си говорим за разтворимост :)

02.09.09
07:54

Изглежда че вчера съм лепнал някъкъв вирус.Повръщане,разтройство цяла нощ не съм мигнал.Сега имам и температура.Не отидох на тренировка.Та въпроса ми е да продължа ли храненето както си е сега или да ям каквото искам в рамките на нормалното естествено?

29.11.09
10:46

~6:30 протеин
~7:00 4яйца+2 ф. хляб Вита
~10:00 4яйца+2 ф. хляб Вита +100г бадеми
преди трен. 100г овес+ 1к.м(мисля да не го ям с кисело мляко, но може да съм гладен така на трен ще видя)
20 мин след трен. протеин пудра
след трен. 150г пил.гърди
~19:00 вечеря 150г пил.гърди+салата
преди лягане 100г извара+бадеми 100г

По сметките от формулите трябва да приемам 2331 калории,а горепосочените храни правят 2387 което не мисля, че ще е проблем.Не съм сметнал киселото мляко, просто защото имаше само данни за калориите.Не съм мислил за зареждащия ден още.Изчаквам малко и ще си взема Fyre i Неовкусеният Isolat на Now, защото е голяма разфасовка и ще ме издържи доста.Спрях кардиото сутрин и сега бягам след трен по 4-5км (засега после надявам се повече).Това е всичко маи :D.

на 18 след 2 седмици, 170см
4 пъти тренирам
над година стаж

02.12.09
04:55

казано от HealthStore Консултант на 01.12.09, 14:50:

казано от Maloune на 29.11.09, 10:46:

~6:30 протеин
~7:00 4яйца+2 ф. хляб Вита
~10:00 4яйца+2 ф. хляб Вита +100г бадеми
преди трен. 100г овес+ 1к.м(мисля да не го ям с кисело мляко, но може да съм гладен така на трен ще видя)
20 мин след трен. протеин пудра
след трен. 150г пил.гърди
~19:00 вечеря 150г пил.гърди+салата
преди лягане 100г извара+бадеми 100г

По сметките от формулите трябва да приемам 2331 калории,а горепосочените храни правят 2387 което не мисля, че ще е проблем.Не съм сметнал киселото мляко, просто защото имаше само данни за калориите.Не съм мислил за зареждащия ден още.Изчаквам малко и ще си взема Fyre i Неовкусеният Isolat на Now, защото е голяма разфасовка и ще ме издържи доста.Спрях кардиото сутрин и сега бягам след трен по 4-5км (засега после надявам се повече).Това е всичко маи :D.

на 18 след 2 седмици, 170см
4 пъти тренирам
над година стаж

Ядките гледай да са сурови винаги.Храненето преди тренировка нека бъде поне 1 час. С протеина може да вземеш малко мед, които ще подпомогне усвояването на белтъчините. Преди лягане тези 100г бадеми са много, 50г по-добре, едва ли имаш нужда от толкова енергия вечер при това на куп .. освен ако ;)
Калориите надявам се си ги съобразил така че.. трябва всичко да е точно.

Сурови са, храненето е даже над час и половина просто много ми тежи.Ако махна 50г ядки ще остана с  -289 калории, трябва да ги добавя от някъде.Или да ги сложа между след тренировъчното и вечерята.

02.12.09
07:53

Пич, първо акто те е лепнал вирус си гледай здравето, остани си няколко дни вкъщи. Ако все пак решиш да идеш на зала тренирай с леки тежести - около 20 -30 % по-леки от обикновените, с които правиш.
Когато имаш вирусна инфекция, бактериалната такава обикновено не е далеч-говорим за пневмонии, бронхити и други, завършващи на ити.Затова се пази. Вземи си плодове, богати на Вит. C. Когато имаш треска тренирането не е никакдобра идея. Същото е и с яденето на много протеини, тъй като и те повишават температурата. Идеалния вариант  да вземаш повече въглехидрати, включително и бързи такива.По този начин организма ти ще има достатъчно енергия да се възстановява без да повишава температурата си, както биха направили протеините(не казвам да ги спреш изцяло).
За протеина на ОН Голд Стандарт наистина се разтваря супер и не прави пяна.Гарантирано. Самата пяна обаче не е страшна и не значи по-ниско качество на протеина. Има си протеини дето стават на пяна, други не. Някои го харесват.
Абе ти сигурен ли си, че няма веро в него а? :lol:

02.12.09
13:05

Много умно би било ако погледнеш датата.

02.12.09
13:07

и все пак , като гледам яденето,мисля , че е добре да си вземеш някакви витамини.Сега е сезонът на цитрусите ,защо не добавиш малко плодове примерно преди обяд....

02.12.09
15:39

Имам запас на мултивитамини и отделно ям по една ябълка или портокал с първото хранене просто не съм го написал

02.12.09
19:51

казано от Maloune на 02.12.09, 13:05:

Ма аз не съм умен бе пич, така че какво е умно и какво не ще трябва да питам мъдреци като тебе, които се чудят къде да сложат 280 калории. Направих си труда да погледна профила ти и да видя къде и какво си писал. Пълна загуба на време от моя страна, защото там няма нито едно нещо с полезна информация, само присмех, празни уточнявания на дати и въпроси.
Аз поне се опитвам да бъда полезен на хората с каквото мога. Айде блъскай и плюскай па квото ще да става.

03.12.09
05:05

казано от nomad232 на 02.12.09, 19:51:

казано от Maloune на 02.12.09, 13:05:

Ма аз не съм умен бе пич, така че какво е умно и какво не ще трябва да питам мъдреци като тебе, които се чудят къде да сложат 280 калории. Направих си труда да погледна профила ти и да видя къде и какво си писал. Пълна загуба на време от моя страна, защото там няма нито едно нещо с полезна информация, само присмех, празни уточнявания на дати и въпроси.
Аз поне се опитвам да бъда полезен на хората с каквото мога. Айде блъскай и плюскай па квото ще да става.

Не съм те молил да ми гледаш профила, нито да коментираш нещо отпреди 3 месеца, при това нещо на което са ми дали отговор.Няма значение не съм тук да се заяждам с никой.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1