25.07.09
22:24
Може ли да ми препоръчате упражнения за долната част на гърба (кръста)? Благодаря предврително!
26.07.09
05:28
Мъртва тяга ( То е най-базовото пробвай него задължително. Първият път да е с малки килорграми и правилна техника. Питай някои да ти го покаже или гледай клипове в интернет.)
Хиперекстензии , Добро Утро и др.
как се прави-упр- добро утро
Мнението беше редактирано от daka934 на 26.07.09 07:28.
http://www.bb-team.org/exercise/1181/
Ето това е добро утро^
Иначе аз съм фен на екстензиите.
Мнението беше редактирано от freak? на 26.07.09 07:56.
казано от korpusito на 27.07.09, 16:14:
Аз лично не виждам голяма файда в тея хиперекстензии...
А трябва да виждаш.Много добро упражнение са за кръста.
27.07.09
19:28
А най-доброто според мен(много от форума ще потвърдят) си е мъртва тяга !
най-доброто упражнение само за кръста е “добро утро”. тягата е страхотно комплексно упражнение, а хиперектензиите са .... малко блудкава работа
Аз пък съм си рекъл клекове и тяги да не правя щото не искам хернии и такива работи проблема е че в залата ни няма уред за хиперекстензии.Как да ги правя?
27.07.09
23:26
казано от Sleart на 27.07.09, 20:50:
Аз пък съм си рекъл клекове и тяги да не правя щото не искам хернии и такива работи проблема е че в залата ни няма уред за хиперекстензии.Как да ги правя?
със колан не можеш да си докараш нищо.Най много да повърнеш от тягата ако си се наял здраво преди трен.
казано от diablo91 на 27.07.09, 23:26:
със колан не можеш да си докараш нищо.Най много да повърнеш от тягата ако си се наял здраво преди трен.
и без колан може... но траибва да внимаваш на тягата да дигаш тежести които можеш, щото точно при тягата при тва напаване се получаваш херни ,и др.
Ако ги изпълняваш правилно най-много да получиш няколко килограма мускули отгоре...А за коланa намерих статия,обясняваща надлъж и нашир защо в дългосрочен план може даже да навреди(В 3 части е и е с доста сложна терминология) :
Мнението беше редактирано от Nikolay на 29.07.09 08:06.
казано от diablo91 на 27.07.09, 23:26:
Баси експерта , с колан неможе да си докараш нищо...Без колан е много по-добре но е важна правилната техника..Като бях нов още с колан правих и то с малко килограми клекове и пак се контузих но ми мина за щастие , ся пак от вр на вр ме наболява но слава богу не е както преди.Сеа си правя клекове без колан и сичко е точно...
Аз имах предвид дискова херния :) и ме яд че немога да намеря уред за хиперекстензии какво да правя като за начало за долна част на гръб. Гребането с щанга опасно упражнение ли е ?
Мнението беше редактирано от Sleart на 02.08.09 17:38.
Ами всяко упражнение , изпълнено неправилно , крие известен риск , кво да ти кажа.Почни с малки тежести да усетиш упражнението и качвай постепенно.
Sleart, гребането с щанга както и почти всяко едно друго упражнение е опасно при определени условия.Наведи си торса, тежестта да е на цялото ходило не на пръстите и влачи щангата по бедрата Кръста може да те заболи и от бицепсово сгъване...
За хиперекстензиите ползвай например скрипеца за гръб.Застопоряваш краката и действаш.Ако не, намери висока лежанка или нещо друго, легни напречно и накарай някоя кака да ти седне на задните бедра : ) ...
Аз сам си се научих на гребане - почнах с малки тежести и постепенно увеличавах , важното е да усетиш упражнението как ти влиза най добре хах някой клипове в ютуб примерно се накланят до толко че са успоредно с земята , аз тва ако го напрая няма да мога 3 дена да стана от болки в кръста хаха та мисълта ми е най добре си го усети сам ::)
05.08.09
09:33
Само да попитам от долната част на гърба ли идва Х формата на тялото смисъл да няма разширение към кръста...
Нещо такова:
http://www.hiphoppow.com/files/imagecache/lead_image_full/files/the-game-rapper-hiphoppow.jpg
05.08.09
11:22
В случая е косия коремен мускул.
казано от TrainHard на 05.08.09, 11:22:
В случая е косия коремен мускул.
Дълбокия клек също натоварва кръста доста добре.
Мнението беше редактирано от El padre на 20.11.09 15:21.
Незнам защо ама аз 1 гръбна ефикасна немога да направя, всичко ме прорязва и боли гръбнака кръста всичко и ми се стручва ве на мен биха ми навредили тея гръбни преси! :(
казано от Sleart на 14.08.09, 13:36:
Незнам защо ама аз 1 гръбна ефикасна немога да направя, всичко ме прорязва и боли гръбнака кръста всичко и ми се стручва ве на мен биха ми навредили тея гръбни преси! :(
тарарам тарам :lol:
Мнението беше редактирано от El padre на 20.11.09 15:21.
Прави тяга с малки килограми в началото и прогресирай бавно, пробвай да висиш от лост след сериите. Задължително направи клипче как правиш мъртва тяга и го покажи. Почни да правиш гребане с дъмбел, като с другата ръка се подпираш на лежанка. Гребането с щанга само измаря кръста.
казано от usgsus на 14.08.09, 16:10:
Прави тяга с малки килограми в началото и прогресирай бавно, пробвай да висиш от лост след сериите. Задължително направи клипче как правиш мъртва тяга и го покажи. Почни да правиш гребане с дъмбел, като с другата ръка се подпираш на лежанка. Гребането с щанга само измаря кръста.
Така е.
Мнението беше редактирано от El padre на 20.11.09 15:22.
25.08.09
20:03
а по някъкъв начин това упражнение добро утро натоварва ли задната част на бедрата защото преди време бях наръган с нож и имам малко проблеми с тази група... ?