Програма ?

RA

05.08.09
12:52

добра ли е програмата за средно ниво целта ми е качване на маса ?
* първи ден - гърди,предмишница,корем
* втори ден - гръб + трапец
* трети ден - почивка
* четвърти ден - рамо,крака
* пети ден - ръце
* шести ден - корем
* седми ден - почивка
да допълня:
за гърди правя 3 упражнения по 4 серии общо 12 серии,
за гръб 4 упражнения по 4 серии обшо 16 серии,
за крака 4 упражнения по 4 серии обшо 16 серии,
за рамо 4 упражнения по 4 серии обшо 16 серии,
за ръце 3 упражнения за бицепс по 3 серии и за трицепс 3 упражнения по 3 серии,
за корем 3 упражнения по 4 серии,
моля ако се нуждае сплита от корекции коригирайте го.

ГЩ

05.08.09
14:01

1.Малка ти е почивката 2 дни в седмицата.2. защо да правиш в събота корем не си струва да ходиш до залата само за корем.3.не  си оточнил храненето,евентуално и добавки.

RA

05.08.09
14:07

казано от Г-н Щанга на 05.08.09, 14:01:

1.Малка ти е почивката 2 дни в седмицата.2. защо да правиш в събота корем не си струва да ходиш до залата само за корем.3.не  си оточнил храненето,евентуално и добавки.

ок да махнем корема в събота един път седмично ше го правя,а за храненето нямам точно определен режим но гледам да се храня доста наблягам на ориза ,картофите,яйцата,месото ям и доста боклуци с бърз метаболизъм съм и трудно омазнявам значи висок съм 190 тежа 80 кг години 19 мисля че е достатъчно.а за добавки взимам креатин монохидрат с глюкоза.

Мнението беше редактирано от Rado на 05.08.09 14:09.

05.08.09
14:16

Не му е малка почивката. Добре му е. Само нещо искам да споделя от себе си
- няма смисъл да правиш корем при положение, че имаш набирания, тяга и др.
- няма смисъл да правиш и предмишници, напредват си и сами
- няма смисъл да правиш и трапец в деня за гръб, той вече се натоварва от тягата и гребането с щанга, по-скоро в друг ден, при рамото например
- шести ден - говорихме вече за това, просто си почивай
- по-удачно би било, може би, ако изместиш рамото или краката в ден трети

Някои от тези съвети могат да отпаднат ако не правиш тяга. А други - ако програмата ти е съобразена със заетоста ти през дните, в които си решил да почиваш. Но ако имаш време - най-добре тренирай 5 дни, а 1-2 дни почивай. Като цяло добре са ти подредени мускулните групи, но тренираш някои мускули, които са натоварвани достатъчно от повечето базови упражнения, ако правиш такива. Ако пък залагаш повече на машини от колкото на щанги и не правиш тяга - добре, тренирай си трапец и корем.

RA

05.08.09
14:25

казано от Thrashmetal на 05.08.09, 14:16:

Не му е малка почивката. Добре му е. Само нещо искам да споделя от себе си
- няма смисъл да правиш корем при положение, че имаш набирания, тяга и др.
- няма смисъл да правиш и предмишници, напредват си и сами
- няма смисъл да правиш и трапец в деня за гръб, той вече се натоварва от тягата и гребането с щанга, по-скоро в друг ден, при рамото например
- шести ден - говорихме вече за това, просто си почивай
- по-удачно би било, може би, ако изместиш рамото или краката в ден трети

Някои от тези съвети могат да отпаднат ако не правиш тяга. А други - ако програмата ти е съобразена със заетоста ти през дните, в които си решил да почиваш. Но ако имаш време - най-добре тренирай 5 дни, а 1-2 дни почивай. Като цяло добре са ти подредени мускулните групи, но тренираш някои мускули, които са натоварвани достатъчно от повечето базови упражнения, ако правиш такива. Ако пък залагаш повече на машини от колкото на щанги и не правиш тяга - добре, тренирай си трапец и корем.

мерси за инфото а за това дали правя с щанги или съм на машини секи пут различно тренировката ми никога не наподобява на предишната винаги заменям нещо.а за дните няма как ди ги сменя тренирам понеделник,вторник,четвъртък и петък така ми е най удобно и пак мс информацията.

05.08.09
14:41

Примерно:
Пн. Гърди - 3 упр., Бицепс - 2 упр.
Вт. Гръб - 4 упр., Трицепс - 3 упр.
Чт. Крака (вкл. и прасец) - 5 упр.
Пт. Рамо - 3 упр., Корем - 2 упр.

Сега, аз съобразявам броя серии, повторения и упражнения според моя интерес. Ти по-добре да си ги подбереш така, както на теб ти е удобно. В почивните дни можеш да правиш кардио, не пречи ако качваш, напротив, ще качваш по-чисто.

Колкото до разнообразието от упражнения - да, може би е добра идея да сменяш, но според мен си избери тези, които на теб ти вършат най-добра работа. Чувал съм всякакви работи от сорта на “ако не си правил флайс с дъмбели все едно не си тренирал гърди”. Е, мен лично флайс-а на машина за задно рамо (просто сядаш наобратно) ме удря 100 пъти по-добре от колкото флайса с дъмбели. Може да е липса на техника, може да е липса на концентрация, може да е всичко. Но си подреди всички упражнения на едно листче и всяко едно добре го премисли, харесва ли ти, чувстваш ли мускула си трениран с него и т.н. Успех.

ГЩ

05.08.09
15:53

казано от Thrashmetal на 05.08.09, 14:41:

Примерно:
Пн. Гърди - 3 упр., Бицепс - 2 упр.
Вт. Гръб - 4 упр., Трицепс - 3 упр.
Чт. Крака (вкл. и прасец) - 5 упр.
Пт. Рамо - 3 упр., Корем - 2 упр.

Сега, аз съобразявам броя серии, повторения и упражнения според моя интерес. Ти по-добре да си ги подбереш така, както на теб ти е удобно. В почивните дни можеш да правиш кардио, не пречи ако качваш, напротив, ще качваш по-чисто.

Колкото до разнообразието от упражнения - да, може би е добра идея да сменяш, но според мен си избери тези, които на теб ти вършат най-добра работа. Чувал съм всякакви работи от сорта на “ако не си правил флайс с дъмбели все едно не си тренирал гърди”. Е, мен лично флайс-а на машина за задно рамо (просто сядаш наобратно) ме удря 100 пъти по-добре от колкото флайса с дъмбели. Може да е липса на техника, може да е липса на концентрация, може да е всичко. Но си подреди всички упражнения на едно листче и всяко едно добре го премисли, харесва ли ти, чувстваш ли мускула си трениран с него и т.н. Успех.

Техниката при флаиса е да се разтегне максимално мускула,ако го напрайш като хората 100% ще си доволен от него.

ГЩ

05.08.09
15:54

ок да махнем корема в събота един път седмично ше го правя.
Корема можеш да го тренираш на всяка тренировка независимо каква ти е програмата.

05.08.09
15:55

Техниката също не е “точна наука”. Това също е индивидуално - виждал съм билдъри по всякакви начини да правят флайс, тяга, лег и т.н.

05.08.09
15:58

казано от Г-н Щанга на 05.08.09, 15:54:

ок да махнем корема в събота един път седмично ше го правя.
Корема можеш да го тренираш на всяка тренировка независимо каква ти е програмата.

Ако не Арни,то друг известен културист беше казал че не е хубаво да се прави  корем след ръце - кръвта там се задържа много по дълго от другите мускулни групи ...

Мнението беше редактирано от Xsly на 05.08.09 15:58.

05.08.09
16:06

И какво от това? Да напълниш с кръв някой мускул или да го напомпаш няма никаква връзка със самия растеж. Като не могат да се снабдят мускулите с кръв (и от там следва, че не могат да се снабдят с кислород) се отделя хормон на растежа. В t-nation бях чел подобна статия. Техники за качване на маса. Едната от тях беше интензивно изпълнение на упражненията без изпълняване на пълна амплитуда. Така мускула няма време да почине, както при леженката, когато вдигаш до горе щангата и почиваш половин или една секунда и т.к. не може да ‘диша’. Така се отделял хормон на растежа. Другите методики бяха с чести тренировки само с базови упражнения, идеята е максимално отделяне на тестостерон.. Още 1-2 метода бяха споменати, но няма да изброявам, че става дълъг поста. Казвам го в случаи, че някой друг е чел същата статия и не може да се сети коя е.

а) не съм прочел правилно и това, което предавам е невярно, тъй че не задължавам никой, който чете да се хваща за думите ми и да попива информацията.
б) твърдението си е вярно и що-годе правилно предадено
в) твърдението е невярно, дори дословно преведено, но това ме съмнява, тъй като t-nation е огромен сайт само с вярна и адски полезна информация за тренировките (от това, което до сега съм изчел там).

Мнението беше редактирано от ~ DN на 05.08.09 16:07.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1