04.08.09
19:25
Висок съм около 1.87 тежа около 75-78кг. (не зная с точност нито едно от двете). Моля за мнения относно програмата ми.
Понеделник: почивка
Вторник : гърди, рамо, трапец, корем
Упражнения : повдигане на щанга от лег - 3x8
повдигане на щанга oт полулег 3x8
пек дек - 3x8
раменни преси -3x8
разтваряне с дъмбели встрани - 3x8
разтваряне с дъмбели отпред -3x8
повдигане на гири за трапец - 3x10-15
коремни преси - 3x15 (с 20кг. диск в/у гърдите)
повдигане на краката от вис 3x15
Сряда: почивка
Чeтвъртък: Бицепс,трицепс,корем
бицепсово сгъване с крива щанга от стоеж 3x8
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3x8
Концентрично сгъване с дъмбел - 3x8
Трицепсово разгъване на горен скрипец- 3x8
Трицепсово разгъване на горен скрипец със въже- 3x8
Френско - 3x8
корема както вторник
Петък - почивка
Събота: Гръб,крака,корем
Придърпване на вертикален скрипец пред гърди -3x8
Придърпване на вертикален скрипец зад врат - 3x8
Придърпване на долен скрипец - 3x8
Хакен-клек на машина 3x8
бедрено сгъване - 3x10
бедрено разгъване - 3x10
повдигане на пръсти на калф машина - 3x15
Корема е както във вторник
Питане 1: Как е по-добре за кaчване на мускулна маса,да вдигам по тежко с по-малко повторения или да си спазвам 8-те повторения при сяка серия. Може ли на всяка серия да покачвам килограмите,но да свалям повторенията със 2 например или с 1 ?
Темата беше редактирана от LnG на 04.08.09 19:26.
04.08.09
19:39
Против съм да правиш гръб с крака , защото са много големи мускулни групи и много трудно се възстановяват и 2-те заедно.Пробвай гърди рамо бицепс- гръб трицепс- крака рамо.Целта е да се тренира голяма мускулна група с една малка.Упражненията са добри,но сериите не са защото 3 са малко.По добре 4 серии х15х12х10х10 повторения за да можеш да изцедиш хубаво и да направиш качествено напомпване.Успех!
04.08.09
19:45
казано от Г-н Щанга на 04.08.09, 19:39:
Против съм да правиш гръб с крака , защото са много големи мускулни групи и много трудно се възстановяват и 2-те заедно.Пробвай гърди рамо бицепс- гръб трицепс- крака рамо.Целта е да се тренира голяма мускулна група с една малка.Упражненията са добри,но сериите не са защото 3 са малко.По добре 4 серии х15х12х10х10 повторения за да можеш да изцедиш хубаво и да направиш качествено напомпване.Успех!
Така не се ли прави за релеф. При положение че съм доста слабичък не е ли по-добре 3 сери по 8 повторения но с максимално възможна тежест. Мисля че така мускула пак се изцежда до край.
казано от LnG на 04.08.09, 19:45:
казано от Г-н Щанга на 04.08.09, 19:39:
Така не се ли прави за релеф. При положение че съм доста слабичък не е ли по-добре 3 сери по 8 повторения но с максимално възможна тежест. Мисля че така мускула пак се изцежда до край.
Хмм аз съм за варианта с 8те повторения .. а 3 серии изобощо не са си малко ако правиш 4 упражнения , а за малките групи даже и 3x3 e добре ..
Мнението беше редактирано от Xsly на 04.08.09 19:48.
04.08.09
19:56
Пичове съдя по мен,аз правя по 4 серий иначе на 3-тата полутренировка съм правил.
П.С- сиругно аз съм по особен или съм прекалено силен :p
04.08.09
20:10
Трябва ти един класически тридневен сплит.
Понеделник - Гръб,трицепс
Сряда - Гърди, бицепс
Петък - Крака, рамо
04.08.09
20:24
мерси за всички мнения до тук но очаквам още,за да се ориентирам по-добре
05.08.09
10:42
А добре ли е програмата да я направя така:
Вторник -Гърди, бицепс
Четвъртък -Гръб,трицепс
Събота - Крака, рамо
Упражненията и серийте остават същите...?
казано от Г-н Щанга на 04.08.09, 19:56:
Пичове съдя по мен,аз правя по 4 серий иначе на 3-тата полутренировка съм правил.
П.С- сиругно аз съм по особен или съм прекалено силен :p
Всяко тяло реагира различно на определен тип тренировка.За някои може да е по добре примерно 20 повторения , за друг 4-5 , така че това ти какви трениворки си правил не е особен критерий , по който всички да се ръководят.
А и тва с напомпването - не е ли по добре да правиш по-тежки тренировки , както знаем напомпването е временен ефект.Но все пак при всеки е различно - на мен примерно ми действат най добре тренировки с малък обем...
Edit:авторе - може да правиш тренировки 2 голям обем 1 малък с големи тежести , всмисъл примерно тая седмица правиш гръб 3х8 и другата пак 3х8 , а 3-тата 5х5 примерно нещо такова , както ти е кеф хах :) , пък може и пирамиди в крайна сметка
Мнението беше редактирано от Георги на 05.08.09 12:45.
казано от LnG на 04.08.09, 19:25:
Висок съм около 1.87 тежа около 75-78кг. (не зная с точност нито едно от двете). Моля за мнения относно програмата ми.
Понеделник: почивка
Вторник : гърди, рамо, трапец, корем
Упражнения : повдигане на щанга от лег - 3x8
повдигане на щанга oт полулег 3x8
пек дек - 3x8
раменни преси -3x8
разтваряне с дъмбели встрани - 3x8
разтваряне с дъмбели отпред -3x8
повдигане на гири за трапец - 3x10-15
коремни преси - 3x15 (с 20кг. диск в/у гърдите)
повдигане на краката от вис 3x15
Сряда: почивкаЧeтвъртък: Бицепс,трицепс,корем
бицепсово сгъване с крива щанга от стоеж 3x8
бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3x8
Концентрично сгъване с дъмбел - 3x8
Трицепсово разгъване на горен скрипец- 3x8
Трицепсово разгъване на горен скрипец със въже- 3x8
Френско - 3x8корема както вторник
Петък - почивка
Събота: Гръб,крака,корем
Придърпване на вертикален скрипец пред гърди -3x8
Придърпване на вертикален скрипец зад врат - 3x8
Придърпване на долен скрипец - 3x8Хакен-клек на машина 3x8
бедрено сгъване - 3x10
бедрено разгъване - 3x10
повдигане на пръсти на калф машина - 3x15Корема е както във вторник
Питане 1: Как е по-добре за кaчване на мускулна маса,да вдигам по тежко с по-малко повторения или да си спазвам 8-те повторения при сяка серия. Може ли на всяка серия да покачвам килограмите,но да свалям повторенията със 2 например или с 1 ?
Дотук добре, но не си писал за манджата... ако не ядеш качествено забрави за маса.
05.08.09
14:36
На ВВД съм,но не се лишавам от нищо освен от боклуци.
Следващия въпрос ми е ,добре ли е да включа примерно 1път седмично 30-40минутно кардио ,защото въпреки че съм слаб имам напрупани малко мазнинки в долната час на корема (само там). Ще губя ли ММ с кардиото ако е само 1 път седмично?
05.08.09
15:49
Зависи колко малко,по добре ги пази като енергиен запас за мускулите,така и така качваш за чиф х*й да въртиш на колело. :)
05.08.09
16:23
Ами искам да искарам плочките,това е целта..
05.08.09
16:56
Трудно ще ти е да качваш мускул и да сваляш мазнини.Така, че зимата качвай, пролетта сваляй :)
казано от Георги на 05.08.09, 18:00:
Не е толкова трудно , просто по-бавно се свалят мазнините :)
Е как да не е трудно ? Против законите на физиката е да качваш маса и да чистиш..
Мнението беше редактирано от Xsly на 05.08.09 18:11.
05.08.09
18:28
Значи ще качвам до пролетта и от тогава се започва чистенето!!! И без това имам да качвам много особено в ръце и гърди
Как пък всички искате да качите в ръце..........
Гледам нагоре много компетентни мнения но никои не те е попитал следното:
С Какъв стаж си ?
05.08.09
18:48
Имал съм големи прекъсвания,но от месец отново,самоче този път сериозно :) :) Преди само за тонос
Ами тогава забрави за горните програми. А започни с една базова встъпителна програма.
05.08.09
19:04
Минах вече кръговата...какво следва сега,какво имаш впредвид пот базова
казано от LnG на 05.08.09, 19:04:
Минах вече кръговата...какво следва сега,какво имаш впредвид пот базова
Брей, как така я мина ? тя е някакъв обект ли ?
Дай малко зачети се по форума и изданието да ти се изяснят елементарните неща.
05.08.09
20:04
Вместо да се заяждаш,можеш да дадеш малко по-ясен съвет или ако не искаш,просто да не пишеш.
казано от Десо на 04.08.09, 20:10:
Трябва ти един класически тридневен сплит.
Понеделник - Гръб,трицепс
Сряда - Гърди, бицепс
Петък - Крака, рамо
а ако не правя крака може ли да се комбинира рамото/гръб с бицепс или трицепс
примерно: 1ден гърди + корем
2 ден рамо+ бицепс или трицепс
3ден гръб + бицепс или трицепс