05.08.09
19:26
Прочетох в няколко теми, че трябва подкотвяща тренировка 1,2 месеца за въвеждане или нещо такова(и аз неразбрах :Д)
казано от p17bull на 05.08.09, 19:26:
Прочетох в няколко теми, че трябва подкотвяща тренировка 1,2 месеца за въвеждане или нещо такова(и аз неразбрах :Д)
да ( нарича се кръгова ) . Избери си от сайта
Мнението беше редактирано от Xsly на 05.08.09 19:48.
Потвърждавам за кръговата тренировка. Залагаш на повече базови упражнения и по-малко машини за да добиеш по-добра двигателна култура, която ще ти е ключова за напред.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 05.08.09 19:57.
Задължително не е.Препоръчително, може би. Много хора са тръгнали направо, други с години тренировки през определен период от време включват кръгова тренировка за 1-2 месеца.В началото е добре просто тежеста и натоварването да са съобразени с възможностите.
казано от vlad-o на 05.08.09, 19:57:
Задължително не е.Препоръчително, може би. Много хора са тръгнали направо, други с години тренировки през определен период от време включват кръгова тренировка за 1-2 месеца.В началото е добре просто тежеста и натоварването да са съобразени с възможностите.
Ако иска максимален ефект е задължително ...
На него кръгова трнировка ще му се отрази 2 пъти по добре от някоя тежка програма.. да не говорим че те са най подходящи за научаване на упражненията и работната тежест. ..
05.08.09
20:02
А тя колко време трябва да продължи?
Защото искам тези 2 месеца да извлеча максималното, до училище
И за начинаещ първите 2,3 месеци коя е по добра кръговата или обикновената :Д
Е пуснете тема относно това кой е започнал с кръгови и кой не.От по старите пушки особено много се съмнявам, че са тръгнали от кръгова.Според мен само трениращите от скоро и започнали с помощ от форума :)
казано от vlad-o на 05.08.09, 20:12:
Е пуснете тема относно това кой е започнал с кръгови и кой не.От по старите пушки особено много се съмнявам, че са тръгнали от кръгова.Според мен само трениращите от скоро и започнали с помощ от форума :)
Именно :) ..
Тогава я е нямало тази информация,сега я има .. това не означава че много от хората почнали по нормална , не им се е искало да почнат кръгова ..
05.08.09
20:17
Като се замисля кръговата е по удачна за първите месеци, защото тренировките за отделните мускулни групи са по чести и малки, и като за начало може би ще се развиват по бързо.. Вие как мислите?
Опхфф че съм пиян и говоря глупости.. да се трие мнението... айде емзо .. в дневника на иван поне 20 мнения истри ..
Мнението беше редактирано от Xsly на 05.08.09 20:22.
Човек, който стъпва за пръв път в залата, трябва да започва с кръгови тренировки. Минимумът е 1 месец, а максимумът е докато физиката и психиката не свикне с натоварванията. През това време се добива необходимата двигателна култура, нервната система се пригажда към натоварванията и не на последно място се заучва правилното изпълнение на упражненията с такива тежести, които да го позволят. Без този период рискът от травми скача в пъти! Сам преценявай дали трябва или не.
05.08.09
20:23
А за тази програма http://www.bb-team.org/workout/1291/
ще може ли да добавя по още 1 упражнение за гърди и гръб или ще има опасност от претрениране ..
иначе от другата седмица сменям на кръгова
казано от p17bull на 05.08.09, 20:23:
А за тази програма http://www.bb-team.org/workout/1291/
ще може ли да добавя по още 1 упражнение за гърди и гръб или ще има опасност от претрениране ..
иначе от другата седмица сменям на кръгова
нищо не добавяй към никакви програми а почвай кръгова- изготвена както си е...
Даскала по физическо ни караше да правим кръгове из уредите с цел общо укрепване.Един кръг минаваш през всяка група и ти се стапят лагерите.Тои определяше тежеста и половината измираха на преди да са завършили кръга.Аз нямах това нещастие защото тренирах от преди това :) И въпреки че не съм тренирал кръгово съм придобил необходимата издражливост да минавам цялото завъртане.Методики има много, всеки си харесва някоя и се мята.А не е изключено и да измислим някоя нова като предшествениците ни :)
казано от Стоянчо на 05.08.09, 20:20:
Човек, който стъпва за пръв път в залата, трябва да започва с кръгови тренировки. Минимумът е 1 месец, а максимумът е докато физиката и психиката не свикне с натоварванията. През това време се добива необходимата двигателна култура, нервната система се пригажда към натоварванията и не на последно място се заучва правилното изпълнение на упражненията с такива тежести, които да го позволят. Без този период рискът от травми скача в пъти! Сам преценявай дали трябва или не.
И само нещо допълнително, според това какви цели има човека може да продължи с ........ време
казано от Xsly на 05.08.09, 20:17:
Тогава я е нямало тази информация,сега я има .. това не означава че много от хората почнали по нормална , не им се е искало да почнат кръгова ..
E как да е нямало информация? Във всички книги по културизъм, за начинаещи се даваше такава програма :) И тя е точно толкова “нормална”, колкото и сплита. Аз лично я правих един месец, после минах на двоен сплит. Но след време пак съм се връщал на такава програма.
Не знам само защо сега я наричате кръгова, след като кръгове не се правят - просто се тренира цялото тяло наведнъж. Кръговата е разновидност, но не е задължително да се правят кръгове.
Мнението беше редактирано от Петко К на 05.08.09 20:40.
05.08.09
20:41
Мерси на всички за отделеното време и отговорите ;)
След 2 месеца ще пусна резултатите от тая програма
06.08.09
05:53
Подготвителната тренировка няма нищо общо с кръговата. Не се правят кръгове а всяко упражнение се прави максимум до три серии за абсолътно начинаещи. Кръговата тренировка е за малко по напреднали в развитието на кардио-респираторната система на тялото. Подготвителната тренировка е задължителна ако влизаш за първи път в залата и е хубаво да тренираш с тренъор за да се сведе до минимум неправилното изпълнение на упражненията и от там избягване на евентуални контузии. Изпълнява се минимум 3 месеца поради физиологичните особености на човешкото тяло.
Мнението беше редактирано от Велизар на 06.08.09 05:57.