26.12.07
12:22
Аз си имам много добри плочки и когато си глътна корема той изглежда много добре.
Но когато го отпусна той се разпльоква все едно съм се наял с 10 кюфтета и 5 литра бира...
Не съм едър или мазен. 180см 68кг
Но когато бях по-малък и с по-слаб корем той все пак си стоеше доста по-прибран.
Имам чуството че колкото повече го тренирам той толкова повече излиза напред като го отпусна...
Въпросът ми е
има ли начин корема да се тренира така че когато го отпусна да не излиза чак толкова много? т.е. да си стои винаги като глътнат?
26.12.07
15:49
Вероятно имаш разширен стомах - диагноза, която има (почти) всеки активно спортуващ и хранещ се повече от нормалното. Друго, за което се сещам като проблем, е развитието на един мускул “Linea alba”, който създава илюзията за издут корем (че май не е и илюзия). Повече информация за него в уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Linea_alba_(abdomen).
26.12.07
17:44
Увеличил си обема на коремните мускули. Щом и плочки имаш издадени значи е това. Ако е и в комбинация с разширения стомах...
Благодаря за отговорите това за linea alba за пръв път го чувам, но наистина има такъв вариант.
Предполагам, че сега не трябва въобще да правя коремни преси с тежести, защото това ще увеличи още обема, а и да престана да се тъпча с манджа както обикновено ;)
27.12.07
09:08
Да, прав си за коремните преси с тежести, но това е цената на “дълбока” и сепарирана коремна преса. Ако въобще това има значение чак толкова.
27.12.07
18:49
Скоро четох в едно списание, че в дебелото черво се наслояват шлаки (отпадъчна храна май), които са токсични и не могат да се изходят в тоалетната. От там идва издуване на стомаха, разни кофти работи по тялото като пъпки и т.н. Просто това са гадни неща от храната и като се яде повече се наслояват съответно доста такива. Пишеше че с клизма се махат. Някой ако е пробвал да каже...
27.12.07
19:19
Е бате ти пак .. хем големи мусколи искаш хем талията да ти е като на некоя балерина !!Не знам кво му е грозното на тва ??? Много си е яко!!
и как се оправя да седи с постоянна преса ? диета + кардио + упражнения за корем ?
28.12.07
08:53
Както искаш ако си я изкарал просто подържаш на калориите дето ти трябват и така !!
Има едно много добро упражнение точно за твоя проблем - Вакуум - потърси го из сайта - върши страхотна работа
Най-вероятно е разширен корем.И аз сега съм с такова нещо и преди съм бил затова не се притеснявам.Оправяш храненето и след няколко месеца ще се оправи.Спри да тренираш корем или го тренирай 1-2 пъти в месеца
казано от Димитър Михайлов на 26.12.07, 15:49:
Вероятно имаш разширен стомах - диагноза, която има (почти) всеки активно спортуващ и хранещ се повече от нормалното. Друго, за което се сещам като проблем, е развитието на един мускул “Linea alba”, който създава илюзията за издут корем (че май не е и илюзия). Повече информация за него в уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Linea_alba_(abdomen).
Някой има ли идея кои упражнения трябва да се избягват за да не се развива тоя мускул?
И аз съм слаб пък имам бирено шкембе .Тренирам вече 5-6 месеца качил съм малко мускули но шкембето немърда ... а ми се иска да се прибере .
Мнението беше редактирано от SOAD на 03.01.08 13:44.
03.01.08
14:14
казано от SOAD на 03.01.08, 13:37:
казано от Димитър Михайлов на 26.12.07, 15:49:
Някой има ли идея кои упражнения трябва да се избягват за да не се развива тоя мускул?
И аз съм слаб пък имам бирено шкембе .Тренирам вече 5-6 месеца качил съм малко мускули но шкембето немърда ... а ми се иска да се прибере .
каза ти се вакуумки да праиш ве потърси в сайта
08.01.08
01:24
казано от deusex на 26.12.07, 12:22:
Аз си имам много добри плочки и когато си глътна корема той изглежда много добре.
Но когато го отпусна той се разпльоква все едно съм се наял с 10 кюфтета и 5 литра бира...
Не съм едър или мазен. 180см 68кг
Но когато бях по-малък и с по-слаб корем той все пак си стоеше доста по-прибран.
Имам чуството че колкото повече го тренирам той толкова повече излиза напред като го отпусна...
Въпросът ми е
има ли начин корема да се тренира така че когато го отпусна да не излиза чак толкова много? т.е. да си стои винаги като глътнат?
И аз имам абсолютно същия проблем и адски много се нервя постоянно, защото плоският корем ми е най-голямата мечта. Като цяло имам много добри резултати навсякъде, плочките също са ок, но тоя корем, ако не го държа стегнат волево, си е като шкембенце. А става супер ако само малко го стегна... В Интернет съм виждал доста релефни мъже, които имат такова коремче, но и такива, които хем са мускулести, хем го нямат - та все се питам - всички от тия без коремче ли са го глътнали на снимката?
В тази връзка аз също имам чувството, че като го тренирам не му помагам да се прибере - само правя мускули там... в което има логика, както са казали и други... Нямам мазнини, не става въпрос за нужда от кардио или чистене. Отдавна вече и аз съм стигнал до извода, че си е разширен стомах, само дето нямам идея как се оправя, ако въобще е възможно. От известно време правя вакуумки и мисля, че си пооправих и храненето доста, но резултат засега - никакъв.
Мисля си да намаля тренирането на корема, особено на долната част (най-вече да спра повдигането на краката), а за да поддържам и увеличавам плочките да правя коремни преси с тежести така, че да участва колкото е възможно само горната част...
Окей, разширен стомах, уточнихме го. Само вакуумките ли са идея за решаване на проблема? Някой няма ли да каже нещо по-специално за храненето? За газираните напитки е ясно. Нещо друго да избягваме да ядем - какво и кога, което да подува стомаха?
Все си мисля, че нещата пак опират до ген... ;(( за голямо съжаление... ;((
08.01.08
06:35
казано от kakalakaki на 08.01.08, 01:24:
казано от deusex на 26.12.07, 12:22:
Аз си имам много добри плочки и когато си глътна корема той изглежда много добре.Но когато го отпусна той се разпльоква все едно съм се наял с 10 кюфтета и 5 литра бира...Не съм едър или мазен. 180см 68кгНо когато бях по-малък и с по-слаб корем той все пак си стоеше доста по-прибран.Имам чуството че колкото повече го тренирам той толкова повече излиза напред като го отпусна...Въпросът ми еима ли начин корема да се тренира така че когато го отпусна да не излиза чак толкова много? т.е. да си стои винаги като глътнат?
И аз имам абсолютно същия проблем и адски много се нервя постоянно, защото плоският корем ми е най-голямата мечта. Като цяло имам много добри резултати навсякъде, плочките също са ок, но тоя корем, ако не го държа стегнат волево, си е като шкембенце. А става супер ако само малко го стегна... В Интернет съм виждал доста релефни мъже, които имат такова коремче, но и такива, които хем са мускулести, хем го нямат - та все се питам - всички от тия без коремче ли са го глътнали на снимката? В тази връзка аз също имам чувството, че като го тренирам не му помагам да се прибере - само правя мускули там... в което има логика, както са казали и други... Нямам мазнини, не става въпрос за нужда от кардио или чистене. Отдавна вече и аз съм стигнал до извода, че си е разширен стомах, само дето нямам идея как се оправя, ако въобще е възможно. От известно време правя вакуумки и мисля, че си пооправих и храненето доста, но резултат засега - никакъв. Мисля си да намаля тренирането на корема, особено на долната част (най-вече да спра повдигането на краката), а за да поддържам и увеличавам плочките да правя коремни преси с тежести така, че да участва колкото е възможно само горната част... Окей, разширен стомах, уточнихме го. Само вакуумките ли са идея за решаване на проблема? Някой няма ли да каже нещо по-специално за храненето? За газираните напитки е ясно. Нещо друго да избягваме да ядем - какво и кога, което да подува стомаха? Все си мисля, че нещата пак опират до ген... ;(( за голямо съжаление... ;((
Избягваи огромните количества бира и кола наведнъж!!! Не преяждаи !!
08.01.08
09:26
Мисля, че го писах и в друга тема...и аз имам същия проблем...преди време като тренирах усилено и редовно пак ми беше така корема и направих следното...след 18:00 часа ядех само месо и салати..(по-лека храна)...ядех по-често и по помалко...примерно през час и половина....и корема ми за 2 седмици се прибра, чувствах се по-добре и ш...ното издуване го нямаше...нз но ако искате опитайте!
здр бирата ми създаде гоялм корем и сега сечудя как да го прибера .
п.с фигурата ми не е на спортист.
Такам проблема според мен е в твоите Трансвер Абдоминис, които са като корсет за твоя корем т.е. придържат корема на мястото. Когато този мускул Трансвер Абдоминис е отпуснат имаш коремчи, нищо че имаш плочки (както в твоя случай). Ето и 1 упражнение за корсета:
Нарича се “Мост”
Заставаш в поза за лицева опора, само че рацете да са на ширучината на рамената и да си на лакти а не на раце или юмруци. Стягаш корема си за 30 сек, отпускаш за секунда и пак стягаш за 30 сек. Целта е да направиш една цяла серия от 1 мин.
казано от the_ace на 09.08.09, 17:28:
Такам проблема според мен е в твоите Трансвер Абдоминис, които са като корсет за твоя корем т.е. придържат корема на мястото. Когато този мускул Трансвер Абдоминис е отпуснат имаш коремчи, нищо че имаш плочки (както в твоя случай). Ето и 1 упражнение за корсета:
Нарича се “Мост”
Заставаш в поза за лицева опора, само че рацете да са на ширучината на рамената и да си на лакти а не на раце или юмруци. Стягаш корема си за 30 сек, отпускаш за секунда и пак стягаш за 30 сек. Целта е да направиш една цяла серия от 1 мин.
хм аз искам да прибера шкембето .Нз можеби фантазията ми бедна или друго, но не виждам как ще постигна желания успех при такова упражнение
казано от smarfy на 09.08.09, 18:17:
Нарича се “Мост”
Заставаш в поза за лицева опора, само че рацете да са на ширучината на рамената и да си на лакти а не на раце или юмруци. Стягаш корема си за 30 сек, отпускаш за секунда и пак стягаш за 30 сек. Целта е да направиш една цяла серия от 1 мин.хм аз искам да прибера шкембето .Нз можеби фантазията ми бедна или друго, но не виждам как ще постигна желания успех при такова упражнение
Еми ако го правиш само да но ако го правиш със други упражнения определено ще има ефект. Ето примерно почни със повдигане на крака от вис, привеждане на скрипец, примерно една коремна преса за косите мускули и ножици ще има ефект. Прави ги на суб серии или през 30 секунди всяка серия
Извинете за дублирането,обърках се малко!
Мнението беше редактирано от Sleart на 10.08.09 09:27.
Вижте тази програма много ефективна е повярвайте ми аз правех на седмица 3 пъти сутрин на гладно тази програмка и веднага след това 25-30 мин кардио. Само че откакто почнах фитнес се преуморявам повечко и намалих на 2 пъти.Донякаде кардиото и диетата са доста по важни от самите упражнения.Ти може да имаш зверски плочки,ама предполагам че искаш да ги показваш,а не за себе си само ;) (Тея мацки по плочцици си падат яката и то ;) ) http://www.youtube.com/watch?v=fk_usVg7Fp0
Мнението беше редактирано от Sleart на 10.08.09 09:29.
казано от the_ace на 10.08.09, 05:50:
казано от smarfy на 09.08.09, 18:17:
Нарича се “Мост”
Заставаш в поза за лицева опора, само че рацете да са на ширучината на рамената и да си на лакти а не на раце или юмруци. Стягаш корема си за 30 сек, отпускаш за секунда и пак стягаш за 30 сек. Целта е да направиш една цяла серия от 1 мин.хм аз искам да прибера шкембето .Нз можеби фантазията ми бедна или друго, но не виждам как ще постигна желания успех при такова упражнение
Еми ако го правиш само да но ако го правиш със други упражнения определено ще има ефект. Ето примерно почни със повдигане на крака от вис, привеждане на скрипец, примерно една коремна преса за косите мускули и ножици ще има ефект. Прави ги на суб серии или през 30 секунди всяка серия
аха ясно,ами примерно в домашни условия ?Имали някакви варианти ?