съвет за тренировки?

10.08.09
00:01

здравейте,

какви тренировки са подходящи за качване на маса, ако мога да отделям по един час всеки ден сутрин или обед.
на 33 години съм ~73кг, тренирам активно кик-бокс 4 пъти в седмицата веяер (пон-чет) и гледам да се храня що годе правилно.
преди време правех по 3 тренировки седмично - (1)гърди, (2)бицепс-трицепс, (3)гръб-рамо или (1-3)кръг.
за съжаление типът тяло ми е такъв, че трудно качвам и лесно губя мускулна маса.
не съм много наясно как да комбинирам кик-бокса с тренировки за маса, така че да не се претоварвам, но и да качвам мускулна маса.

благодаря за съветите!
Георги

10.08.09
06:42

Преди години и аз бях в същата ситуация. Тренировките по кик-бокс са много натоварващи и всеки мой опит да се занимавам с фитнес не оказваше никакъв ефект върху мускулатурата ми. Ти, с тия 4 тренировки седмично, вероятно имаш същия проблем, особено като се има предвид и типа на тяло то. Тоя казус може да се реши единствено с подходящ хранителен режим, без такъв тялото ти не може да понесе натоварването, трябва много стриктно и сериозно ядене. Препоръчвам ти храна богата на качествени въглехидрати + 160-170 гр протеин на ден (от храната), даже може да изядеш и някой шоколад преди тренировката. Ако ти позволяват финансите можеш да си вземеш нещо, което да ти помага да възстановяването, като например протеин на прах, преди и след тренировка ще ти осигури бърз приток на аминокиселини към мускулите. Асортимента от добавки е ненормално голям, ако искаш питай за повече.

Доколкото за типа тренировка, бих ти препоръчал да наблегнеш на основните мускулни групи и да започнеш с два пъти в седмицата - крака, гръб, гърди. Тренирай преоритетно с базовите упражнения - клек, лег, тяга. Те ще оказват ефект и върху постиженията ти в кик-бокса. Към всяко от тях можеш да прибавиш по още две многоставни упражнения, списък с тях потърси на сайта.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1