10.08.09
19:08
Здравейте,
искам да помоля за съвет, тъй като не мога да се оправя сама. Тренирам от 2 години фитнес, се оказва че краката ми много са наедряли и освен това искам малко да отслабна.Аз съм на 22 години, 161 см и съм 55 кг. Искам да попитам при промяна на програмата за крака и включването нови упраженения по колко повторении серии да правя?! До сега съм ги правила по около 15 повторения с големи по-тежести (например лег преса 45-50 кг тежести и 15 повторения). Мисълта ми е 25- 30 повторения стигат ли на всяко упражнение с по-малки тежести.(Махове - вместо 45 кг и 15 повторения да станат 35 кг и 25 повторения;глутеус машина по същия начин; напади с 5 кг гири и 25 повторения и т.н.)
Много благодаря предварително и дано можете да ми помогнете!
До скоро :)
казано от Renito на 10.08.09, 19:08:
Здравейте,
искам да помоля за съвет, тъй като не мога да се оправя сама. Тренирам от 2 години фитнес, се оказва че краката ми много са наедряли и освен това искам малко да отслабна.Аз съм на 22 години, 161 см и съм 55 кг. Искам да попитам при промяна на програмата за крака и включването нови упраженения по колко повторении серии да правя?! До сега съм ги правила по около 15 повторения с големи по-тежести (например лег преса 45-50 кг тежести и 15 повторения). Мисълта ми е 25- 30 повторения стигат ли на всяко упражнение с по-малки тежести.(Махове - вместо 45 кг и 15 повторения да станат 35 кг и 25 повторения;глутеус машина по същия начин; напади с 5 кг гири и 25 повторения и т.н.)
Много благодаря предварително и дано можете да ми помогнете!
До скоро :)
Не знам според мене с което и да е упражнение мускулите на краката ще се развият.Може би най доброто е бягане или велоергометър,мускулите се оформят и леко се развиват а мазнините намаляват.
Нацелила си точно зоната за хипертрофия на краката.Намали повторенията до 5 увеличи тежестта.
Виж дневниците в женския раздел!
И се замисли, щом са пораснали значи си дала прекалено много материал под формата на калории...
Благодаря, че отговорихте!
Само нещо не разбрах какво имате предвид във втория пост, тъй като днес усилено един инструктор ми разказваше как трябва да правя упражненията с повече повторения и с по малко тежести, за да станат по-фини и т.н. А няма ли с 5 повторения и повече тежести да станат още по-големи? Ако се включи и някоя дама да сподели как процедира тя,ще е много добре.
Просто се обърках! :) НЕ знам какво да избера и кое е правилното?
Благодаря отново за отделеното време!
Пак ти казвам, влез в женските дневници и виж нагледно как изглеждат крака тренирани със тежко.Друг по ефективен начин да се убедиш няма.
На този инструктор вяра нямай, нищо лично, казаното е глпост.
11.08.09
07:26
Е не е глупост - и по двата начина се получава . Тежко ,с 5 повторения може ,но е хубаво да правиш по-базови упражнения - напади,клекове ( всички разновидности хах ) , плиета, гууд морнинг и т.н. , а не изолиращи и някакви машини . И МНОГО да внимаваш какво ядеш . При този начин на трениране се препоръчва Високо -мазнинната диета ,която не всеки може да възприеме .
Ако пък избереш повече повторения ,по-малко тежести + задоволително количество кардио пак се отслабва .Обаче и тук трябва да се внимава с повторенията - да не се получи обратния ефект. Затова според мен най-добре да ти направи някой качествен инструктор програма и да ти обясни за двата вида тренировки . Дано попаднеш на такъв ,който признава и двата начина за равни и да имаш свободата да си избереш,защото както и в този форум ,всички са тежко vs леко , мазна диета vs въглехидрати... както и да е ;) успех
Не съм в едната крайност.Предложих и най-добрия вариант.
Енергоразходът при вдигане на 5 и 25 килограма е различен.Вдигай тежко и многоставно, и ще изразходваш повече калории - > не ти трябва отегчително и монотонно кардио.Намален обем на тренировката и мускулите няма да имат стимул да растат ( 3х5, 5х3, 4х4 ... ).Тежестта ще заздрави сухожилията и ставите и.
Какъв е смисъла тогава от това да вдигаш 20-30 пъти лека тежест? Мускула може да се справи и нищо не настъпва, освен че прилича на кардио дейност.В крайна сметка се прави само и единствено кардио...
@ авторката да си преразгледа храненето.
Благодаря на есички, които обърнаха внимание на моя проблем!
Въпросът е в това, че този инструктор дори ми каза, че не е хубаво да правя клекове на смит машина и лег преси, понеже от тях съм щяла да направя голямо дупе и да напълнея, защото аз ги правя и с големи тежести 45-50 кг по 15 повторения.
Относно храненето не спазвам принципите на НВД или на високо мазнинната диета, а се храня балансирано като избягвам сладкиши, тестени газирани пък въобще не пия.
Не знам вече всеки различни казва и ще потренирам известно време с повече повторения и по-малко тежести да видя какво ще се получи и само така ще разбера. Трудно ми е да си представя да правя едно упражнение по 30 пъти, пък било то и с 20-3- кг :)
11.08.09
08:52
Ако мускули се правеха толкова лесно, то този сайт нямаше да съществува.
11.08.09
11:45
казано от -razoR- на 11.08.09, 07:43:
Вдигай тежко и многоставно, и ще изразходваш повече калории - > не ти трябва отегчително и монотонно кардио.
Грешка,макар по-големите тежести да изискват повече от организма,това се компенсира от по-дългите почивки и по-кратките серии.По-добрия вариант е по-дълги серии от над 8 повторения и по-кратки почивки под 2 минути ,що се отнася до енергоразхода.