Така важните крака

10.08.09
19:08

Здравейте,
искам да помоля за съвет, тъй като не мога да се оправя сама. Тренирам от 2 години фитнес, се оказва че краката ми много са наедряли и освен това искам малко да отслабна.Аз съм на 22 години, 161 см и съм 55 кг. Искам да попитам при промяна на програмата за крака и включването нови упраженения по колко повторении серии да правя?! До сега съм ги правила по около 15 повторения с големи по-тежести (например лег преса 45-50 кг тежести и 15 повторения). Мисълта ми е 25- 30 повторения стигат ли на всяко упражнение с по-малки тежести.(Махове - вместо 45 кг и 15 повторения да станат 35 кг и 25 повторения;глутеус машина по същия начин; напади с 5 кг гири и 25 повторения и т.н.)
Много благодаря предварително и дано можете да ми помогнете!
До скоро :)

10.08.09
19:11

казано от Renito на 10.08.09, 19:08:

Здравейте,
искам да помоля за съвет, тъй като не мога да се оправя сама. Тренирам от 2 години фитнес, се оказва че краката ми много са наедряли и освен това искам малко да отслабна.Аз съм на 22 години, 161 см и съм 55 кг. Искам да попитам при промяна на програмата за крака и включването нови упраженения по колко повторении серии да правя?! До сега съм ги правила по около 15 повторения с големи по-тежести (например лег преса 45-50 кг тежести и 15 повторения). Мисълта ми е 25- 30 повторения стигат ли на всяко упражнение с по-малки тежести.(Махове - вместо 45 кг и 15 повторения да станат 35 кг и 25 повторения;глутеус машина по същия начин; напади с 5 кг гири и 25 повторения и т.н.)
Много благодаря предварително и дано можете да ми помогнете!
До скоро :)

Не знам според мене с което и да е упражнение мускулите на краката ще се развият.Може би най доброто е бягане или велоергометър,мускулите се оформят и леко се развиват а мазнините намаляват.

10.08.09
19:41

Нацелила си точно зоната за хипертрофия на краката.Намали повторенията до 5 увеличи тежестта.
Виж дневниците в женския раздел!
И се замисли, щом са пораснали значи си дала прекалено много материал под формата на калории...

10.08.09
20:04

Благодаря, че отговорихте!
Само нещо не разбрах какво имате  предвид във втория пост, тъй като днес усилено един инструктор ми разказваше как трябва да правя упражненията с повече повторения и с по малко тежести, за да станат по-фини и т.н. А няма ли с 5 повторения и повече тежести да станат още по-големи? Ако се включи и някоя дама да сподели как процедира тя,ще е много добре.
Просто се обърках! :) НЕ знам какво да избера и кое е правилното?
Благодаря отново за отделеното време!

10.08.09
20:10

Пак ти казвам, влез в женските дневници и виж нагледно как изглеждат крака тренирани със тежко.Друг по ефективен начин да се убедиш няма.
На този инструктор вяра нямай, нищо лично, казаното е глпост.

fire.is.my.nature

11.08.09
07:26

Е не е глупост - и по двата начина се получава . Тежко ,с 5 повторения може ,но е хубаво да правиш по-базови упражнения - напади,клекове ( всички разновидности хах ) , плиета, гууд морнинг и т.н. , а не изолиращи и някакви машини . И МНОГО да внимаваш какво ядеш . При този начин на трениране се препоръчва Високо -мазнинната диета ,която не всеки може да възприеме .

Ако пък избереш повече повторения ,по-малко тежести + задоволително количество кардио пак се отслабва .Обаче и тук трябва да се внимава с повторенията - да не се получи обратния ефект. Затова според мен най-добре да ти направи някой качествен инструктор програма и да ти обясни за двата вида тренировки . Дано попаднеш на такъв ,който признава и двата начина за равни и да имаш свободата да си избереш,защото както и в този форум ,всички са тежко vs леко , мазна диета vs въглехидрати... както и да е ;) успех

11.08.09
07:43

Не съм в едната крайност.Предложих и най-добрия вариант.
Енергоразходът при вдигане на 5 и 25 килограма е различен.Вдигай тежко и многоставно, и ще изразходваш повече калории - > не ти трябва отегчително и монотонно кардио.Намален обем на тренировката и мускулите няма да имат стимул да растат ( 3х5, 5х3, 4х4 ... ).Тежестта ще заздрави сухожилията и ставите и.
Какъв е смисъла тогава от това да вдигаш 20-30 пъти лека тежест? Мускула може да се справи и нищо не настъпва, освен че прилича на кардио дейност.В крайна сметка се прави само и единствено кардио...
@ авторката да си преразгледа храненето.

11.08.09
08:27

Благодаря на есички, които обърнаха внимание на моя проблем!
Въпросът е в това, че този инструктор дори ми каза, че не е хубаво да правя клекове на смит машина и лег преси, понеже от тях съм щяла да направя голямо дупе и да напълнея, защото аз ги правя и с големи тежести 45-50 кг по 15 повторения.
Относно храненето не спазвам принципите на НВД или на високо мазнинната диета, а се храня балансирано като избягвам сладкиши, тестени газирани пък въобще не пия.
Не знам вече всеки различни казва и ще потренирам известно време с повече повторения и по-малко тежести да видя какво ще се получи и само така ще разбера. Трудно ми е да си представя да правя едно упражнение по 30 пъти, пък било то и с 20-3- кг :)

Ако мускули се правеха толкова лесно, то този сайт нямаше да съществува.

BU

11.08.09
11:45

казано от -razoR- на 11.08.09, 07:43:

Вдигай тежко и многоставно, и ще изразходваш повече калории - > не ти трябва отегчително и монотонно кардио.

Грешка,макар по-големите тежести да изискват повече от организма,това се компенсира от по-дългите почивки и по-кратките серии.По-добрия вариант е по-дълги серии от над 8 повторения и по-кратки почивки под 2 минути ,що се отнася до енергоразхода.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1