Ектоморф съм - много трудно качвам

10.08.09
10:10

Здравейте !

Тренирам от 2 години , висок съм 183 см и тежа 77 кг и все още не съм достигнал оптималните колиграми за ръста ми при положение че тренирам сериозно и без прекъсвания.Знам че 70% е от храната , но знам и че тренировките имат голямо влияние , затова искам да попитам ектоморфите които качват изключително бавно и свалят много бързо килограми , как тренирам и кой е най-оптималния вариант за комбиниране на упражненията.Знам че по принцип оптимален вариант за трениране няма , а е индивудиално за всеки , но ще са ми полезни съвети от хора с такъв тип ген и като се вземе в предвид че тренирам от давна и може да се каже че познавам тялото си ще мога да си съставя програма по която да тренирам и да оказва по-голям ефект.
Трябва ли да тренирам с много тежко с много малко повторенич 3-4-5 или пък да правя 8-10 повторения супер изчистени , каква е тайната :)

Благодаря ви предварително и нека само хора които имат ген-а и са се справили по някакъв начин , не искам съвети от други защото те няма как да си представят какво е да качваш 5 кг 6 месеца и да ги сваляш за 2 седмици ;)

Може да започнеш от статията:

http://www.bb-team.org/articles/1472/

ще ти се изяснят някои неща, пък и има дадени препоръки виж дали си ги спазвал досега. Всъшност ти сигурен ли си, че си Ектоморф.

10.08.09
10:20

Абсолютно съм сигурен , статията съм я чел благодаря ти много е полезна и все пак ми трябват хитрини които се осъзнават след дълго трениране ;) неможе да няма начин да си излъжем тялото , неможе единствения изход да е - химия ..

Разгледай дневника :

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/38733/

потребителя водещ дневника също е доста, подчертан ектоморф там много хора му помогнаха предполагам може да научиш нещо което да ти бъде полезно.

10.08.09
10:53

Благодаря ти много , сега ще го разгледам.

Мнението беше редактирано от Tarantula на 10.08.09 10:54.

10.08.09
11:13

Съдери си задника от трениране и ще станеш 75 кг.
Щом след първите си две години се оплакваш, че не можеш да качиш, не търси  под вола теле, а яж.

10.08.09
13:13

Според мен е оптимално три тренировки седмично през ден и после два почивни.Уредите и упражненията от които не усещаш голяма полза смъкваш на две серии,а за които те натоварват добре  прибавяш още една серия.Или още едно упражнение направено с различен лост примерно при щангите.
Друго.Може да правиш серии по 8-10 повторения суперизчистени,като прибавиш в началото или края една тежка серия.С по-голяма тежест на границата на възможностите ти с поне 5-6 повторения.Която максимално ще натовари съответния мускул.
Храненето може да е добро.Но храната да не се усвои както трябва.Може да имаш натоварваща изморителна работа свързана с голямо нервно напрежение.Което влошава метаболизма веднага.Също заболяванията на храносмилането дори да са леки-гастрит,колит се отразяват неблагоприятно.
След тренировките съответно трябва приемане на въглехидрати и протеини  както е препоръчано в BB-Team

ВЕ

11.08.09
08:07

И аз имах същия проблем преди години. Бях висок 183см и тежах 56 кг. Истински тапициран скелет. Е сега съм 185см и 105 кг. Основното е да успееш да си забавиш метаболизма. Това става със специфична методика на тренировката и храненето.

11.08.09
08:56

казано от Велизар на 11.08.09, 08:07:

И аз имах същия проблем преди години. Бях висок 183см и тежах 56 кг. Истински тапициран скелет. Е сега съм 185см и 105 кг. Основното е да успееш да си забавиш метаболизма. Това става със специфична методика на тренировката и храненето.

И каква е тя ?

TR

11.08.09
09:41

Моето мнение е да пробваш да ядеш през 2 часа като имаш три големи хранения.

11.08.09
11:36

Аз също съм ектоморф. В момента съм 173 см. на около 78кг. като започнах бях 53кг. Приемам страшно много калории предимно от ориз и овес ... вее имам чувството ,че ми се дръпнаха очите :) Тренирам 4 пъти седмично: пон. гърди трапец корем, вт. гръб и кръст , чет. бицепс трицепс корем и петък. рамо с крака и отново кръст. На големите мускулни групи 4 упражнения в серий 10-8-6-6 като последните са на 90% малките мускулни групи 3 упражнения 10-6-6. Аз така порастнах успех и на теб :)

11.08.09
12:00

ектоморф съм .. бях 184см 68 кг .. сега съм гоня 90 .. четири дневен сплит тренирам.. и ям абсолютно всичко .. храня се на често пия по 4-5 литра вода на ден.. стигам положения на застой.. неизбежно е .. но когато се стигне до там.. правя промяна в начина си на трениране .. хранене спане.. примерно бях зациклил на 83 кг.. и смених програмата .. като тренирах предимно лежанка ,клек и тяга.. набиранки, кофи .. малко повторения мн серии ... без да стигаш до отказ... сега тренирам 4 дни.. по мускул .. само рамото го разделям с гърдите и краката...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1