Супер серии.

12.08.09
20:02

Искам да питам дали мога да сложа супер серии в програмата си и да комбимирам тренировките.
Програмата ми е тази:                 
  Понеделник- почивка
Вторник- гърди, бицепс, корем
Сряда- почивка
Четвъртък– гръб, трицепс, трапец, предмишница
Петък - почивка
Събота- рамо, крака, корем
Неделя- почивка
Питам се дали дали ще може да стане така:

Понеделник-корем, гърди
Вторник-почивка
Сряда- трицепс, бицепс
Четвъртък– гръб,корем
Петък - почивка
Събота- рамо,трапец
Неделя- крака,предмишница

Всичко да е в супер серии,две супер серии с по две упражнения във всяка като исключение е:Неделя- крака,предмишница.Опитът ми е 1год. от която 7 месеца са сериозни имах контузия на крака и на китката но не са от фитнеса.Питам се дали става преди 1 месец научих за тях от 1 списание но не искам да прибързвам с тях да не стане някоя беля ще се радвам на отговори и на критики.

МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

12.08.09
20:13

Аз освен при ръцете смисъл от супер серии не виждам.

12.08.09
20:18

Не променяй програмата си до сега.Супер серии можеш да използваш,но не постоянно,защото честото им използване губи ефекта им.

12.08.09
20:30

Аз тренирам гръб + гърди и трицепс + бицепс в суперсерии.Много съм доволен, но има много фактори, които трябва да се вземат впредвид!

12.08.09
20:32

Ами става ли да ги правя 1 път в месеца или пък да ги  редувам на месеци?Или двамесеца старата и 1 месец супер сериината?

12.08.09
20:51

Е чак на месеци не.Примерно 2,3 пъти в месеца или пък през тренировка.
Все пак защо искаш да ги използваш?Мислиш,че си в застой?

12.08.09
21:15

Значи ще ги сменям през седмицаами мн свалих (2см.) за 1 месец контузих си китката докато карах колело а ме нямаше една седмица и ско4их от 1 ръб а след туи се прибрах и правих флаис на макс въпреки отсъствието и само стоях на компа 1 месец за тфа ся искам да ги вкарам обаче за всички мускулни групи  щото не знам какви са ми загубита макар 4е кляках и тренирах корема.И Madboy има смисъл растежа е много по голям но зависи и от тялото поне така четох.

Мнението беше редактирано от calo_94 на 12.08.09 21:19.

12.08.09
22:30

Опаааа тука стана 1 грешка значи във моето списание Бен Пакулски казва”Към края на основния период ги включвам в тренировката си (супер сериите): примерно хак клякане, последвано веднага от лег екстензии или любимата ми серия от 25 повт. на лег  пресата, последвами от 15-20 повт. лег екстензии  ” . А в сайта четах в някои от дневниците че правил супер серии от 2 мускулни групи 1то маи беше:бицепсово сгъване с щанга от стоеж/френска преса от лег } 3х10
    и      скотово сгъване/кик бек}3х10                                   или нещо такова беше не си спомням имам леко объркване Кое от двете е правилно 1 по 1 мускулна група с много повторения или 2 мускулни групи като например бицепс и трицепс да вземем за пример:бицепсово сгъване с щанга от стоеж/френска преса от лег } 3х10
                                скотово сгъване/кик бек}3х10   значи прави загрявка след това по4ване с тежести и така нареждат се в следният ред които е:1-бицепсово сгъване с щанга от стоеж
                        2-френска преса от лег
                        3-скотово сгъване
                        4-кик бек  и всичко това е 8-12 повт:3-4 серии 
или 1во :1-бицепсово сгъване с щанга от стоеж
                        2-френска преса от лег
прайм тука сериите и след това:  3-скотово сгъване
                                    4-кик бек

Мнението беше редактирано от calo_94 на 12.08.09 22:31.

12.08.09
22:44

Щом взимаш програмата на Бен Пакулски го питай и каква химия върви с нея :)

13.08.09
06:06

Аз не му взимам програмата а просто питам защото съм много затруднен. А за химията нито взимам нито искам ас искам да съм естествен

Мнението беше редактирано от calo_94 на 13.08.09 06:09.

Има лека разлика в това дали сериите са за мускули антагонисти (бицепс/трицепс, гъди/гръб, предно/задно бедро) или дали са за един мускул (гърди/гърди, бицепс/бицепс...). Едните се наричат съчетани серии, а другите - суперсерии. И двата метода работят добре, но, както ти казаха, не бива да прекаляваш. Иначе стажът ти е достатъчен да пуснеш няколко от тях в следващата си програма.

16.08.09
21:35

Искам да вкарам за всички групи и през седмица ама не знам как ще стане,как да я направя ама 2-3 дена ще чета ще мисля и ще я измисля даже и ще я напиша за съвети и критики ама от коя програма ефекта е по голям от съчетаните серии или супер сериите?
http://www.bb-team.org/faq/598/?utm_source=forum&utm_medium=footer_link&utm_campaign=article_refs вече почнах да чета  :-)  :-)

18.08.09
19:10

Ами ще ми стане ли нещо ако тренирам на мускулни групи например във Вторник- гърди, бицепс, корем.Ако тренирам сутринта гърди а вечерта бицепс и корем щото от известно време го правя и понеже стана въпрос за супер сериите а казаха че при прекаленото им използване се губи ефекта им а аз сега съм в застой.

Мнението беше редактирано от calo_94 на 19.08.09 08:05.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1