Две седмици блъскане, една седмица почивка

13.08.09
08:24

Дойде ми наум да пробвам следната програма - 2 седмици ходя в залата, 1 седмица не ходя.
Забелязах, че сега лятото като прекъснах фитнеса за около 1 седмица, докато бях на гости и през повечето време спах, ядох и се шлях наляво-надясно, станах чувствително по-голям. Дори аз го забелязах и усетих, освен, че други хора ми го казаха. От тази гледна точка ми дойде и идеята да опитам такъв режим. Някой дали е опитвал нещо подобно? Някой може ли да каже поне на теория как би трябвало да подейства (разбирам, че за всеки е индивидуално)?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 11:23.

13.08.09
08:34

През тези 2 седмици не мислиш всеки ден да блъскаш нали ?

13.08.09
08:52

Крайно несериозно ми се вижда.Не е подходящ този метод.

13.08.09
09:20

Мисля че ще е по-добре 3 седмици да тренираш нормално и 1 да почиваш

Имаше професионален билдер, Флавио Бачианини, който (според собствените му думи) половин година тренираше и после още толкова почиваше.
Без да искаш си разбрал нещо, което не много достигат през живота си, а то е, че мускулите растат по време на почивката ;)

13.08.09
09:37

казано от Xsly на 13.08.09, 08:34:

През тези 2 седмици не мислиш всеки ден да блъскаш нали ?

Не, разбира се. 4 дена в седмицата само. То това, че растат през почивката е ясно :D Значи, ще опитам 2 или 3 седмици блъскане, 1 почивка. :)

13.08.09
09:51

Но и прекалено дългата почивка не води до успех.
Не бих “тренирал” така.

ПИ

13.08.09
09:52

После кажи резултата, може да го пробвам :)

ГЩ

13.08.09
10:03

Аз почивам 2 седмици в годината като отида на море,останалото време е в залата. ;)

TR

13.08.09
10:09

По-скоро месец или два и тогава почивка.

13.08.09
10:19

Нормално е на 3-4 седмици тежки тренировки, да имаш една разтоварваща седмица. Като не е задължително да е пълна почивка, може просто да намалиш тренировките наполовина.

13.08.09
10:42

казано от Петко К на 13.08.09, 10:19:

Нормално е на 3-4 седмици тежки тренировки, да имаш една разтоварваща седмица. Като не е задължително да е пълна почивка, може просто да намалиш тренировките наполовина.

А дали разтоварващата седмица може да я запълня с кардио (тичане)?

SL

13.08.09
11:09

Батка блъскай здраво без да се жалиш!Поне 1 година,яж здраво и разпускай добре!!Ей тва е истината!!Хората са го открили отдавна..защо трябва да експериментирате постоянно при положение,че това е най-доказания метод :D

Тичането е полезно за всеки...цъкай си кросчета 2,3,4 пъти седмично ще поизчистиш пък и самия ти ще се чувстваш по-добре :)

13.08.09
11:21

Не подкрепям горния пост . Хубаво е да се разпуска от време на време , но примерно на месец. Повечето хора претренират и тази распускаща седмица е добре дошла .. Но ако видиш че след края на седмицата  не се чувстваш различно от началото и значи е безполезна .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1