Раздел "фитнес опит ++" - развитие и участващи потребители

Прескочи до:
TR

11.08.09
17:39

Не. Предполагам критериите няма да са субективни. Мисълта ми е ,че има хора които съм почти сигурен ,че няма да бъдат избрани за ВИП след като по някои теми те са по-опитни от всеки друг ,”защото имат опит в това”.

11.08.09
19:59

Нека да има, само че да може да се вижда от всеки, но не всеки да пише.Ако е скрит невиждам кой знае какъв смисъл да го има.

11.08.09
21:17

Не, безмислено е да е скрит. Просто вътре ще пишат определени хора които могат да дават съвети...

Ако искат модераторите (повечето са компетентни в сферата) да изберат хора извън модераторският екип които според тях могат да се отделят. И след това вече може всички които са избрани да гласуват евентуално за нови членове и т.н... идеята ми е тези които са вътре да гласуват кой да става част от този кръг и кой не... винаги ще има ощетени може би, но живота невинаги е справедлив :)

11.08.09
21:32

Ощетен ще е този който е вип.Ще го скъсат от съобщения- “ама това така ли е, защо по толкова, по кое време..”  Тези които няма да са вип но разбират за себе си, няма от какво да са ощетени.И май вече е ясно че има мнозинство за раздела и няма какво да се спори повече :)

11.08.09
21:35

Всеки който иска може да се откаже да бъде ВИП, то и сега има хора на които има се пращат доста лс-та и без да пише вип. Принципно ползата е за форума и за тези които имат какво да научават - мен лично ми е все едно дали съм ВИП или не - както и на много от колегите... повечето се интересуват от нивото на форума, а не от това че ще са една класа нагоре :)

Някои процедурни въпроса - ако има раздел, в който само подбрани да пишат, ще е нужен стриктен критерий кой да намери място там. Нито възраст, нито брой мнения, нито дата на регистрацията са достатъчни за целта.

Също така темите, които този раздел ще съдържа, ще са свързани и с някои от останалите раздели - например, ако се коментират хранителни добавки - няма ли да се получи дублиране и ако потребител търси за дадена информация, то в кой раздел да се ориентира?

Понеже има още някои въпроси, които ми изникнаха в съзнанието и на които едва ли ще се намери директен отговор сега, може да опитаме експериментално да пуснем такъв раздел. Ако в рамките на определено време той не оправдае заложените му цели, ще го закрием. За да не стане това обаче, ще са нужни поне 10-15 потребителя, активни.

Нека екипа на сайта на база обсъждане и анализиране подбере тези 10 човека, които да са едно добро начало. В последствие всеки доказал себе  си, ще може да бъде присъединяван. Не е лоша идеята за експеримент.
Хубаво е да не залагате в очакванията на този раздел, борба с 13 годишните сезонни билдери (които традиционно по това време на годината са малко), защото трудно ще бъде оправдано подобно очакване.

12.08.09
05:49

Идеята е интересна.Но наистина ще има дублиране на раздели.Тъй че може да решите дали да бъде специален ВИП раздел.Или той да бъде разхвърлян във всеки от останалите.Ще има пуснати ВИП теми,които ще се четат от всички и само ВИП-лицата ще пишат в тях.Може се опитат различни идеи,а практиката ще покаже кои от тях са сполучливи.

Мнението беше редактирано от Миро на 12.08.09 05:54.

В тази връзка отново - какви теми предвиждате да намерят място в такъв раздел като предмет, ниво и честота на дискутиране?

12.08.09
06:48

казано от Димитър Михайлов на 12.08.09, 06:00:

В тази връзка отново - какви теми предвиждате да намерят място в такъв раздел като предмет, ниво и честота на дискутиране?

Това е още една приина да съм гласувал против - няма да има нищо по-различно от темите, пускани до момента.

12.08.09
07:18

казано от Стоянчо на 12.08.09, 06:48:

казано от Димитър Михайлов на 12.08.09, 06:00:

Това е още една приина да съм гласувал против - няма да има нищо по-различно от темите, пускани до момента.

Освен нивото на дискусията, може би.Все пак ще е по-удобно, а и няма да се налага хората да търсят свестния коментар измежду реките от офтопик.Накрая ако се оформи една добра дискусия на тема “Еди коя си хранителна добавка” може да я боднат като важна в съответния раздел.

казано от -razoR- на 12.08.09, 07:18:

Накрая ако се оформи една добра дискусия на тема “Еди коя си хранителна добавка” може да я боднат като важна в съответния раздел.

То и в момента има такива теми, но пак никой не си прави труда да ги преглежда, например темата на Emzo за НВД е изтипосана най горе в раздела “хранителни режими за понижаване на теглото”, но все пак всяка втора тема в разделя пак си е за нвд, има и сумати теми как да си сметна нуждите, колко въглени да ям колко калории да намаля  и т.н. Темата “загуба на мазнини и килограми” в същия раздел, то ако човек прочете и разгледа тези две теми изобщо няма да има нужда да пуска нова в този раздел. Темите в раздел хранителни добавки за покачване “протеин за начинаещи”, “креатин всичко за него” също никой не ги чете нищо, че са написани от хора които ще са във ВИП-а без проблем, пак виждаме сумати теми, какво да си купя, защо да си купя, трябвали да си купя, как да пия, какъв креатин, вреден ли е за бъбреците.

12.08.09
07:54

Защо според теб има модератори във форума?
Работите които ти ми изреди са общи въпроси, на които може да се отговори генерално в една тема.Всяка друга отнасяща се за същото нека бъде трита без обяснение, а тези, в които се запитва контретен въпрос извън обшите да бъдат оставяни Не знам защо толкова го усложнявате.

-razoR- то по тази логика, да вземем да затрием целия форум, защото на всеки един поставен извън темите на денвниците и нови хранителни добавки въпроси, е отговаряно много пъти.

12.08.09
09:14

Оплаквате се, че всеки втори въпрос е бил отговорен някога преди,а  в същото време продължавате да си циклите на същото.Прочети ми пак поста и се замисли не да ми отговаряш все едно не съм се замислил.

ПОВЕЧЕТО въпроси зададени във форума са генерални - > кога да си пия креатина, какво да ям преди след тренировка, защо не може да тренирам всеки божи ден след като когато започнах имах резултати.На тях се отговаря в една тема от хората с малко повече акъл ( връзката с това което дискутираме) и повече тези въпроси не се задават.Ако някои го мързи да види и пуска такава тема тя се трие без обяснение.

Ако се пусне тема със конкретно запитване, например ” Работя цял ден и тренировката ми се пада вечерта, рационално ли е да приемам бързи въглехидрати след нея?” “Нямам възможност да пия протеин еди кога си, кога ще е най-удачно..” и т.н.

Не съм казал да се затрие форума.

12.08.09
10:52

Ами незнам, малко трудно ми се вижда реализирането на такава идея, но е добра. В нея напримерно няма да се обсъжда как се взима креатин, а ще се обсъждат новите продукти или подобрените версии на продукти, които са на пазара, ако има някои тънкости при вземането им, които са усетили другите потребители(защото се предполага, че те ще познават тялото си), няма да има мнения на хора, които са пили 1 път протеин и 2 пъти креатин и вече да съветват. В темите за хранителни режими няма да се обсъжда дали е добре режима, а какво може да се подобри, някои хитринки, които може автора на темата да не е знаел, различно въртене на въглехидрати и разни други режими, които са изпитани и доказани и естествено, че ще има разминаване на мнения, но те няма да са на ниво - въглехидратите са лоши, не бе добри са. Всичко ще е по добре обосновано. Тренировъчните методи на хора тренирали по 5-10, че и повече години ще са полезни на хора, които вече имат натрупан стаж(4-5 години) да ги изпробват, да ги разберат, нищо че вече имат натрупани знания винаги може да почерпят нови от по-опитните. Но механизма, по който ще бъдат избирани ВИП-ове не може да се установи точно и ще има и някои, които ще се разсърдят, но това е отделен въпрос. Този раздел както казаха и преди мен ще бъде полезен на потребители, които не пишат в него, защото писва само от едни и същи банални въпроси. Преди съм чел доста интересни дискусии от 2004-2005 между хора, които си личи, че имат зания и опит, но сега не ги виждам да пишат ...

Мнението беше редактирано от difference на 12.08.09 10:54.

12.08.09
12:33

Все гледам намеквате за стари потребители.Не е ли възможно въпросните потребители коренно да са променили начина си на живот и за това да не пишат.Да са ангажирани с работа в съвсем друга насока.Може да продължават да си тренират но да не им остава много свободно време.В някаква степен с времето нещата се променят, приоритетите също.Не случайно много от потребителите са ученици пълни с свободно време.Аз самия съм си правил профила като студент, но след това много неща се промениха, включително и големи прекъсвания в залата.

Мнението беше редактирано от vlad-o на 12.08.09 12:35.

На мен ми се струва, че всички гравитираме около необходимостта да направим разделение по ниво на опит или по-скоро по интереси. Това не прави едните по-VIP от другите и според мен не оставя впечатлението за изкуствена йерархия. Давам пример:

Броят трениращи в рамките на до една година вероятно е няколко пъти по-голям от онези, които са се посветили на тренировките 10+ години. Затова е очевидно, че темите “как да пия протеин” ще са няколко пъти повече от “как да постигна симетрия в задното рамо” (образно казано). По една или друга причина това досажда на “по-старшите”.

Въздържам се да определя формата на въпросната обособеност (раздел, тема ...), но предполагам, че може да направим “място”, в което да се дискутират въпроси от конкретен социален характер - фитнес за тийнейджъри, фитнес за напреднали, фитнес за гуру-та или пък 20-, 25+, 50+. Още едно обособяване може да се направи по тренировъчни методики - например, crossfit има вече доста почитатели и може да направим цял раздел.

Ако същевременно смятате, че форумът ще стане много “дълъг” с толкова раздели, не мисля, че това ще е чак такъв проблем, след като потребителят ще се ориентира към близките до него дискусии (раздели).

Поставям въпроса отворен за всички и сме в бойна готовност да направим промените в името на по-целенасочената комуникация тук. :)

СА

12.08.09
15:27

Аз съм за,ако всички могат да пускат теми,но само някой да отговарят там

12.08.09
16:13

Според мен ( троловете да четат внимателно - мен ) не трябва да се търси разделение на масите,а премахване на ненужното.
Веднага давам пример  - темата за бягането и тренирането на корема.Отговарям и веднага ме затапва поредния “всезнаец” , че виж ти гръб с гърди не било удачно да се тренира тъй като не можело да се възстановиш.Иди му обяснявай после с 15 мнения кое как е.
Може и да не се пуска нов раздел, а просто да се направят теми, в които контрола ще е по-завишен.Пускат се само мнения със обосновка кое как,а малоумните въпроси се затриват веднага.Така ще се оформи добра дискусия без да се налага да чакаме божията милост да не се яви поредния спамер...

ПИ

12.08.09
16:13

Наистина, това за стажа и годините според мен е много добра идея :)
И това че ще стане дълъг форума, мисля че не е проблем за никой, всеки ще влиза в това което него го интересува :)

12.08.09
16:55

казано от -razoR- на 12.08.09, 16:13:

Според мен ( троловете да четат внимателно - мен ) не трябва да се търси разделение на масите,а премахване на ненужното.
Веднага давам пример  - темата за бягането и тренирането на корема.Отговарям и веднага ме затапва поредния “всезнаец” , че виж ти гръб с гърди не било удачно да се тренира тъй като не можело да се възстановиш.Иди му обяснявай после с 15 мнения кое как е.
Може и да не се пуска нов раздел, а просто да се направят теми, в които контрола ще е по-завишен.Пускат се само мнения със обосновка кое как,а малоумните въпроси се затриват веднага.Така ще се оформи добра дискусия без да се налага да чакаме божията милост да не се яви поредния спамер...

Явно твоето мнение е било без обосновка. Ако си бил обяснил е нямало да се появи някой ” всезнайко” това е.

12.08.09
18:30

Идеята не е зле, но ще има и доста дискриминирани.Сетете се приятели и колеги, че и Вие в началото сте има доста пропуски и грешки докато напреднете.Как ще се отсяват хората за ВИП раздела?Ако днес се регистрира някой който разбира и е вещ в насоката на форума, то той може да бъде  полезен на всички нас, как и кога ще бъде допуснат.

ПИ

12.08.09
18:49

Според мен като напише няколко мнения и ще бъде оценен

Мнението беше редактирано от Питбула на 12.08.09 18:50.

12.08.09
18:52

казано от p17bull на 12.08.09, 18:49:

Според мен като напише няколко мнения и ще бъде оценен

Забелязвал ли си че някои са доста начетени и опитни и не се опитват да се правят на умни, други пък не разбират, но се стараят да изглеждат.

ПИ

12.08.09
19:25

Ако говориш за мен - да! :D

13.08.09
00:13

Стига с това за ощетените - няма да е чак такъв проблем. А дори и да има нови членове - след няколко поста веднага ще им проличи. А и по-добре да има 10 човека ощетени дето ще им е криво че не са от елита, но не мисля че е по-добре форума да е ощетен, а в момента това става. Аз лично не виждам интересна тема... повечето са или дискутирани 100 пъти или са мега малоумни и отговора е написан на 100 места както в сайта така и във форума. А ако има разграничение може и да се появи някоя интересна дискусия като например да си говорим за иновативни хранителни добавки без да се изцепи някой - “абе монохидрата си е номер едно, зае*и ги тия креатинови матрици от по 100 лева...” или “ква е таа вафла 5 лева - по-добре да си купа кило сирене”. Мен специално некомпетентноста ме дразни и мисля че вреди на форума.

Определено трябва да има разделение и си мисля че е най-добре да има отделен подфорум или раздели където да пишат определени хора.
Не ми се спори с 15 годишни дали вечер е хубаво да се пие бира или да се яде мед. И не смятам че е необходимо на всеки новопостъпил във форума да му обясняваме всичко от А и Б защото го мързи да ползва търсачката.

Митак, ако има разделение на форума Про, Адвансед или по години пак ще има проблеми, защото съм сигурен че повечето теми ще отиват в грешните раздели. Да не коментирам че всеки ще гледа да си пусне темата в раздела за ПРО-тата за да може некой “разбирач” да му отговори.
Нали виждам и сега - влиза някой - нищо не разбира - задава глупави въпроси, а после и чак се сърди на отговорите че не били достатъчно подробни или не сме му обяснили нещата както на него му харесва.

Най-добре да се направи ВИП Раздел - с няколко раздела (добавки, тренировки, хранене)- да е видим за всички, но да пишат само определени хора. Или пък ако искате нека всеки да може да пуска тема, но тогава пак ще се напълни с малоумни теми като “кой е най-добрият карнитин” или “трябва ли да зареждам с креатин или не”.

ВН

13.08.09
08:00

Не смятам, че VIP раздел ще е достатъчен за дискусия на всички потенциални теми от високо ниво. Смятам, че са ни нужни VIP теми или още по-добре, система за сортиране на постовете по рейтинг/потребителска група. Ако вляза в една дискусия с повече от една страница и кликна на “Покажи VIP”-бутона, ще останат няколкото мнения, които си заслужава да видя първо. Ако не съм удовлетворен или ще търся във всички мнения или ще намеря друга тема. Ако нищо не намеря, ще пусна нова тема и ще попитам. Да си представим обаче, VIP раздел където до тема “BCAA’s - оптималните съотношения” седи тема, “Инсулинова чувствителност и гликемичен индекс в РБД”, а пък малко по-долу е: “Хеви дюти срещу методът пауза-почивка.” и така... 10 листа. Не ме разбирайте погрешно, но във всяка библиотека литературните боклуци седят до вечните шедьоври само заради азбучната подредба. Ако ако ще правим библиотека на шедьоврите то или да пуснем цял VIP форум или да се откажем.

13.08.09
11:58

Един ВИП раздел видим за всички, но в него да могат да пишат и пускат теми само от ВИП нагоре.Хората ще гледам и ще четат, пък може и да намелее флууда.

Окей, завъртяхме въпроса през друга призма, но стигнахме пак до основното - как да определим ВИП-а? Кои са критериите за целта? Може да се обосновете, като посочите своите 5 ВИП потребители с обосновка (че е приятел не е достатъчно, тогава трябва да направя огромна част от форума ВИП :)).

14.08.09
06:42

казано от Димитър Михайлов на 13.08.09, 20:46:

Окей, завъртяхме въпроса през друга призма, но стигнахме пак до основното - как да определим ВИП-а? Кои са критериите за целта? Може да се обосновете, като посочите своите 5 ВИП потребители с обосновка (че е приятел не е достатъчно, тогава трябва да направя огромна част от форума ВИП :)).

Ако не бром модовете :
Vic- Основоположника на кросфита.Досега не съм видял негово некомпетентно мнение .
kao - Винаги изчерпателни и интересни одговори, въпреки че пише сравнително рядко .
biker–boy - Адски голям опит, отново винаги правилни мнения .
orange - Опит и знания.
Иван Шишманов - Опит и знания .По много теми ми е показвал напълно правилна различна от моята гледна точка .Въпреки че най вероятно модовете няма да го одобрят ...
Има още много хора и се извинявам че не са в списака .
Разбира се критериите ще са - представяне на правилна и пълна информация. Самия форум е с идеята  обмен на информация .
Пример спори се  дали трапеца одговаря по добре на директно трениране или расте повече натоварен от тяга и мечка .  Един човек който може да одговори от опит  и придружени с научини обосновки  ще е вип.  А човек с одговори на тема протеин като ‘’ Щом е на прах,вредно е ‘’ - веднага трябва да бъде изклучен от Вип средата .

Мнението беше редактирано от Xsly на 14.08.09 06:57.

BU

14.08.09
06:54

Айде момчета давайте Виповете де:) Шегувам се разбирасе.
Аз подбрах 3 основни критерия на които смятам че випа трябва да отговаря и те са:

1) Випа да пише САМО по една тема, тази в която се смята за най-добър!
Защо: Ами защото практиката показва че тези които разбират от всичко в общи линии показват доста повъхности познания и според мен няма да са особенно полезни за форума.

2) Випа да има образование по темата по която ще пише!
защо:ако една наука не се изучавана поне няколко години системно/редовно няма как да се научи и да се прилага правилно. Според мен не е редно при възникнал спор да се отварят разни физиологии и анатомии да се вадят разни тексчета и да се поставят тук и там и то от хора без достатърно знания и опти!.......в случея текста може да е верен по учебник но ако се прилага без основни познания по науката просто е нелепо дори смешно!

3) Випа да споменава в постовете си авторите които ползва:
защо: добре е да знаем от къде и от кой се е учил/учи.

Мнението беше редактирано от burgasfreak на 14.08.09 09:17.

Не забравяйте и ‘ВИПките’, има някои от нежните създания, които също трябва да са в клуба!

BU

14.08.09
07:09

Идеята започва да не ми харесва... :)

Някой да знае къде се загуби Alkorin?

14.08.09
07:31

казано от burgasfreak на 14.08.09, 06:54:

....

Абсолютно не съм съгласен с теб и по 3те ти точки! И ако се замислиш сам ще си отговориш защо...

BU

14.08.09
07:39

казано от DeadManWalking на 14.08.09, 07:09:

Идеята започва да не ми харесва... :)

Някой да знае къде се загуби Alkorin?

напълно разбираемо да не ти харесва DeadManWalking….... с тези критери или без тях нямаш шанс да влезеш във Випа.
В райна сметка това са само предложения не е необходимо да се харесват на всички
Основната им цел обаче е да се вдигне нивото на форума от което ще спечелят всички

Мнението беше редактирано от burgasfreak на 14.08.09 07:47.

14.08.09
07:42

Аз предлагам Xsly.
Щом знае кои са компетентните,значи и той е компетентен :)

стигнахме пак до основното - как да определим ВИП-а?

Митак нека виповете се определят както са се определяли и модовете, модовете също са един вид вип за самия сайт. Когато си вложил енергия пари и време за разработването и популяризирането на изданието както и прокарване на политиката му някак си по друг начин гледаш на нещата по ти е мило жално и свидно. Не е като да си потребител който утре ще му писне да тренира и ще си набие камшика, нищо че е гласувал за изследване на протеин ама не пратил пари, или че е подбрал кой да движи бъдещето на изданието. Дори да имаш образование, стаж и дори знания това нищо не означава, да си ВИП е много повече, и е свързано с някои задължения. Гледам тук валят кандидатури за хора които сами небиха искали да са вип което е неприятно. Това, че има много приятели из форума е чудесно значи тук се сформира някакво мини общество.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 14.08.09 08:04.

14.08.09
08:23

казано от Иван Шишманов на 14.08.09, 08:02:

стигнахме пак до основното - как да определим ВИП-а?

Митак нека виповете се определят както са се определяли и модовете, модовете също са един вид вип за самия сайт. Когато си вложил енергия пари и време за разработването и популяризирането на изданието както и прокарване на политиката му някак си по друг начин гледаш на нещата по ти е мило жално и свидно. Не е като да си потребител който утре ще му писне да тренира и ще си набие камшика, нищо че е гласувал за изследване на протеин ама не пратил пари, или че е подбрал кой да движи бъдещето на изданието. Дори да имаш образование, стаж и дори знания това нищо не означава, да си ВИП е много повече, и е свързано с някои задължения. Гледам тук валят кандидатури за хора които сами небиха искали да са вип което е неприятно. Това, че има много приятели из форума е чудесно значи тук се сформира някакво мини общество.

Този път съм несъгласен . Говорим за раздели където компетентни хора ще правят и обсъждат интересни теми, а ние ще имаме правото да ги гледаме и да се учим ..  А не говорим за награди за някакви заслуги.  Затова са напълно достатачни знания и опит. Според мен самата дума е грешна - Вместо Вип ( Verry important person ) може да се сложи Very competent bodybuilder или нещо такова, няма значение.  Ако вип титли се раздават като модераторски, то те стават ограничен и малък брой и самата идея която в същноста си е компетентни разговори  и съвети, а не заслуги към сайта ,се губи.

Мнението беше редактирано от Xsly на 14.08.09 08:24.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1