Един месец резултат ?

DU

14.08.09
16:50

Здравейте :) Аз съм на 16 години висок 186 тежа 98 кг иска ми се за 1 месец да сваля 8-10 кг мисля да започна плуване иска ми се да ходя всеки ден плувам средно по 1 km това достатъчно ли е ? Мислех да ходя на фитнес но просто не ми харесва аз съм доста тежък и при натоварване веднага почват да ме болят глезените и коленете започва да ми тупти главата страх ме е да не разтегна или скъсам нещо а пък корема ми средно веднъж месечно ме прерязва ако стана изведнъж и минава за 1 ден което е доста странно не ми се иска да направя едно упражнение и да ме заболи изведнъж ходих при личния лекар тя каза че е стягане на някакви мусколи и не било сериозно според вас на какво може да се дължи ?  за храненето съм наясно без хляб ,кола,сладко основно ще наблетна на риба ядки и млечни продукти Възможно ли е без фитнес да заякна и да сваля килограми ?

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 18.04.11 11:23.

14.08.09
17:30

Аз имам опит с плуването и малко с фитнеса и мога да ти кажа че за твоите цели то е идеално . Горят се повече калории от фитнеса , и макар обеми като от ББ да не са възможни, плуването ще стегне и ще уформи тялото ти. Но 10 кг за 1 месец първо че е невъзможно, 2ро че е нездравословно . Съветвам те успуредно с плуването да  минеш на хранителен режим. Кардио  трябва да правиш, тъй като при плуването трябват много тренировки за да подържаш интензивноста  достатъчно висока  , за максимално горене на мазнини . Не плувай всеки ден. Почивката само ще ти помогне. Остави си примерно 2 дена в седмицата в които да няма нито кардио нито плуване. В началото почни със свободен стил  , а когато се чувстваш достатъчно силен можеш да ги сменяш с бътърфлай . ( И не гледай километри гледай време.  ) Според мен 1h като за начало ще ти е добре , ако приемаш повечко калории за час и половина ( Последният месец, преди преждевременното ми пенсиониране плувах 4-5км за 90 min аеробно  или 1.5-2 км на спринтове. Има много голямо значение как ще ги плуваш . )

Мнението беше редактирано от Xsly на 14.08.09 17:38.

DU

18.08.09
07:00

Благодаря за отговорите последния път успях да плувам 1.5 рекорд :) Мисля с всеки следващ път да ги увеличавам .Но вчера пак след тренировка ме преряза леко в дясно от пъпа :( Мина ми за 2 часа но мисля че е свързано с натоварването почти винаги ми става след като се раздвища не би ли трябвало ако е слаба коремната ми стена от тренировките да се оправя ?

18.08.09
12:57

HealthStore, аз за месец и половина свалих 12 кг.Нездравословно е, когато ги свалиш и веднага след това ги качиш.Тогава се получава йо-йо ефекта.Сваляш 10, почваш да се тъпчеш, качваш 20.
duracell, 10 кг се свалят лесно.Има най-расзлични диети.Фатката е след като ги свалиш да караш поне месец - две захранване, за да може тялото да привикне към начина на хранене.Плуването ще ти помогне да свалиш допълнително, да оформиш тялото, но едва ли само с плуване ще ги смъкнеш тези килограми.Препоръчвам ти отначалото да не се натоварваш много.Плувай си по 1 км и като смъкнеш 4-5 кг почвай да увеличаш дистанцията.Успех.

ВЕ

18.08.09
16:23

казано от anxiety на 18.08.09, 12:57:

HealthStore, аз за месец и половина свалих 12 кг.Нездравословно е, когато ги свалиш и веднага след това ги качиш.Тогава се получава йо-йо ефекта.Сваляш 10, почваш да се тъпчеш, качваш 20.
duracell, 10 кг се свалят лесно.Има най-расзлични диети.Фатката е след като ги свалиш да караш поне месец - две захранване, за да може тялото да привикне към начина на хранене.Плуването ще ти помогне да свалиш допълнително, да оформиш тялото, но едва ли само с плуване ще ги смъкнеш тези килограми.Препоръчвам ти отначалото да не се натоварваш много.Плувай си по 1 км и като смъкнеш 4-5 кг почвай да увеличаш дистанцията.Успех.

Абсолютно нездравословно е свалянето на толкова много килограми на месец. Свързано е с кръвоносната система и сърцето. Прочети малко повече преди да си играеш със здравето. Нормално сваляне е окло 1-1,5 кг на седмица.

Мнението беше редактирано от Велизар на 18.08.09 16:24.

DU

19.08.09
04:58

Това значи ли че не трябва да плувам по 5 пъти в седмицата да  не ям хляб сладко защото за 1 месец ще сваля 10 килограма и ще ми стане нещо ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1