14.08.09
14:17
Здравейте!
На 17 години съм и тежа около 60-65 килограма.Висок съм 178-180см..
Смятам да започна да се занимавам с фитнес или по точно домашни упражнения, до колкото мога.
Искам да ви попитам, как мога да кача килограми, които после да се превърнат в мускули (хаха), защото в момента бих казал, че съм хърба и дори и да тренирам едва ли нещо ще се получи..
Ям по-доста пъти на ден (3-5), понякога и повече..Ям всякаква храна, но не качвам килограми..Дали е защото пуша или това няма значение?
Ако някой може да ми каже хранителна програма с която мога да кача килограми ще съм ви доста благодарен..
И ако може да спомене и видове ястия в самата програма ще бъде чудесно, защото съм доста начинаещ и незнам кое ястие какво съдържа (калории,въглехидрати,аминокиселини (ако изобщо те са от значение) и други)
Благодаря предварително!
P.S. Искам да кача килограми и да тренирам без никакви хранителни добавки..изобщо всичко естествено до колкото мога, БЕЗ НИКАКВА ХИМИЯ!
Темата беше редактирана от Филип.. на 14.08.09 14:28.
казано от Филип.. на 14.08.09, 14:17:
Здравейте!
Смятам да започна да се занимавам с фитнес или по точно домашни упражнения, до колкото мога.
Искам да ви попитам, как мога да кача килограми, които после да се превърнат в мускули (хаха), защото в момента бих казал, че съм хърба и дори и да тренирам едва ли нещо ще се получи..
Ям по-доста пъти на ден (3-5), понякога и повече..Ям всякаква храна, но не качвам килограми..Дали е защото пуша или това няма значение?
Ако някой може да ми каже хранителна програма с която мога да кача килограми ще съм ви доста благодарен..
И ако може да спомене и видове ястия в самата програма ще бъде чудесно, защото съм доста начинаещ и незнам кое ястие какво съдържа (калории,въглехидрати,аминокиселини (ако изобщо те са от значение) и други)
Благодаря предварително!
P.S. Искам да кача килограми и да тренирам без никакви хранителни добавки..изобщо всичко естествено до колкото мога, БЕЗ НИКАКВА ХИМИЯ!
С риск да ме баннат заради спам - Махни тоя П.С 95 % от този форум приемаме хранителни добавки и ти ни обвиняваш в зоб ? Поне да беше прочел нещо. Няма да ти одговоря на въпроса точно заради този П.С .
14.08.09
14:53
Добре е да оставиш и телефона си. Така де, да не пишем като не може да четеш, а да ти се обадим да ти кажем какво да ядеш и тренираш. Защото ако можеше да четеш щеше да поразгледаш сайта първо - всичко си е обяснено в зависимост от нивото на интересуващия се ;)
казано от Xsly на 14.08.09, 14:40:
казано от Филип.. на 14.08.09, 14:17:
Здравейте!
Благодаря предварително!
P.S. Искам да кача килограми и да тренирам без никакви хранителни добавки..изобщо всичко естествено до колкото мога, БЕЗ НИКАКВА ХИМИЯ!С риск да ме баннат заради спам - Махни тоя П.С 95 % от този форум приемаме хранителни добавки и ти ни обвиняваш в зоб ? Поне да беше прочел нещо. Няма да ти одговоря на въпроса точно заради този П.С .
Има ги такива които не правят разлика между добавки и стероиди.Доста такива умници познавам(за жалост).
14.08.09
15:59
Батко дал си толкова обширна тема за разговор ... Първо заеби тия домашни условия и ходи на фитнес, а относно останалите въпроси има 1000 теми изписани. Горе вдясно има търсачка ... използвай я!!
Първо щом ще минаваш брз химия,зарежи и цигарите,не се комбинират добре със спорта.Второ ти добре ядеш 3-5 пъти,но съм почти сигурен че пропускаш закуската.
А за съдържанието на “ястията”
Белтъчини/протеини се съдържат в:месо,риба,млечни продукти.
Въглехидрати:всякакъв вид хлебни изделия,ориз,макарони,спагети и варива/бобови(като те са за предпочитане заради високото съдържание на фибри).
Мазнините:мисля че тук ще се сетиш.Като ще добавя че те се разделят на полезни и вредни.В ядките,всякъв вид растителни мазнини,но не рафинирани са ненаситените полезни такива.
14.08.09
18:17
благодаря много на всички за мненията..наистина не съм се разровил обширно в сайта, да поразгледам темите прегледах го отгоре-отгоре..
Все пак благодаря :)
Хранителната добавка не е вредна , и не е нищо лошо . Пий си и се наслаждаваи :Д
http://www.bb-team.org/articles/909/
Може да прочетеш това какво г/д да ядеш. И ти препоръчвам почни фитнес ! Домашните тренировки просто нямат НИЩО общо с фитнеса освен ако нямаш някой друг уред у вас. Не си струва да научаваш по трудния начин че във фитнес залата ще постигнеш много повече за по-кратко време отколкото у вас. И аз също смятам че много добре си се ориентирал да тренираш без химия ;)
казано от BitchBuster на 14.08.09, 18:45:
http://www.bb-team.org/articles/909/
Може да прочетеш това какво г/д да ядеш. И ти препоръчвам почни фитнес ! Домашните тренировки просто нямат НИЩО общо с фитнеса освен ако нямаш някой друг уред у вас. Не си струва да научаваш по трудния начин че във фитнес залата ще постигнеш много повече за по-кратко време отколкото у вас. И аз също смятам че много добре си се ориентирал да тренираш без химия ;)
Аз лично, посещавам фитнес залата редовно! Колкото до свободните дни, или тези с които съм претрупан с ангажименти или някаква дейност и нямам време да посетя залата, отделям време вечер или когато мога за каквото мога, имам си лични дъмбели с който тренирам бицепс, трицепс, гръб, абе общо-взето за всичко се намира чалъм!! Но фитнеса си е една голяма алтернатива дори и 10 уреда у вас да имаш, като нямаш партньор, компания и най-вече инструктор, най-много да се травмираш... Така, че ходи редовно на фитнес, по възможност карта за посещение си направи, ще ти излезе по евтино, а когато найстина нямаш възможност да посетиш залата, в къщи може да се възползваш!! Както се казва по-добре малко от колкото нищо!
Проблемът с домашните тренировки е там, че резултатите идват бавно и трениращият се отказва бързо, когато не види веднага файдата. С лостовете е много класически случая, има момчета с много развити нагоре тела само с трен на лост и успоредка, наистина много наляти. Има и момчета, които са тренирали 1 месец на лостове, обаче упражненията им се опъват, не се хранят правилно, резултатът е незадоволителен и после разпраят: ‘’Аааа ми то само с лостУвИ нИ стаа’‘. Има ли търпение и акъл, има и начин.